Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Csökkenéssel nyitott New York
No menu items!

Tőzsde – Csökkenéssel nyitott New York

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon.

A DJIA-30 index 0,22 százalékkal csökkent a kereskedés keddi kezdetén, az S&P-500 index 0,29 százalékkal kezdett lejjebb, a főként technológiai részvényeket jegyző Nasdaq Composite index pedig 0,41 százalékkal esett.

A kincstárjegyhozamoknak a küszöbön álló gazdasági fellendülésre utaló emelkedése beindította a technológiai ágazatokban felhalmozott árfolyamnyereség lefölözését az amerikai tőzsdéken és az így felszabadult tőke átirányítását a tavalyi válságév vesztesének számító hagyományos ipari ágazatok részvényeibe és banki papírokba.

A technológiai papírokkal súlyos Nasdaq Composite index tavaly november óta az első alkalommal néz veszteséges hónap zárása elé a befektetői tőke ciklusérzékeny szektorokba való átirányítása miatt. A hagyományos iparágak részvényeit felvonultató DJIA index, valamint az S&P index ezzel szemben az elmúlt héten rekordot állított be.

A nagy technológiai cégek részvényei a kezdés előtt a tőzsdén kívüli forgalomban is gyengültek, az Amazon, az Apple, a Netflix és a Microsoft részvények árfolyama fél és egy százalék között csökkent.

Az Archegos magánbefektetési társaság egy kudarcba fulladt spekulációja miatt a tét fedezeteként szolgáló részvénypakettek piacra dobása hatalmas árfolyamcsökkenést idézett elő hétfőn az érintett részvények körében, ami hátrányosan érintette több brókercég portfóliójának a piaci tőkeértékét is. A szélsőséges árfolyamingadozás átmenetileg riadalmat keltett egy második “Lehman Brothers” válság miatt a tőzsdei befektetők körében, ennek hullámai azonban keddre úgy tűnik elcsitultak.

Miután a fizetési szolgáltatásokat bonyolító PayPal bejelentette a bitcoin használatának az engedélyezését amerikai ügyfelei körében, a bitcoin árfolyama két és fél százalékkal emelkedett, a PayPal részvénye pedig egy százalékkal erősödött.

A Szuezi-csatornát elrekesztő hajó kiszabadításával az olajpiac figyelme a szállítási útvonalon bekövetkezett fennakadásról az OPEC+ tervére terelődött át a jelenleg érvényes kitermelési korlátozások meghosszabbítására júliusig.

A Brent nyersolaj ára 1,40 százalékkal állt alacsonyabban az amerikai kereskedési idő kezdetén a nemzetközi kereskedelemben hordónként 64,01 dolláron, a WTI ára pedig 1,69 százalékkal 60,52 dollárra csökkent.

Az arany ára három heti mélypontra esett az emelkedő kincstárjegy hozamok függvényében. A spot piacon az arany ára 1,57 százalékkal áll alacsonyabban unciánként 1685,50 dolláron. Az eurót 0,30 százalékkal jegyzik gyengébben, 1,1727 dolláron.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Magyar roham Horvátországba – megkétszereződött a nyaralók száma

A múlt év hasonló időszakához képest 90 százalékkal több magyar turista látogatott eddig Horvátországba, leginkább a szállodákban emelkedett a foglalásuk.

Római-kori út a Velencei-lagúna fenekén

Ókori római utat fedeztek fel a Velencei-lagúna fenekén egy régészeti feltárási program közben.

Románia: oltásért szabadnap – mindenkinek

Klaus Iohannis román államfő kihirdette azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

Hírek

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Autós üldözés – a férfi eltiltás hatálya alatt vezetett

Több mint félórás autós üldözés után fogtak el a...

Románia: oltásért szabadnap – mindenkinek

Klaus Iohannis román államfő kihirdette azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

Kötelességszegési eljárás az EU-ban – tavaly 903 eset

Az Európai Bizottság az uniós tagországokkal szemben 2020-ban összesen 903 új kötelezettségszegési eljárást indított, 13 százalékkal többet, mint az előző évben - derült ki a bizottság éves jelentéséből.

Az EMA 12 és 17 év közötti fiatalok számára is javasolja a Moderna vakcináját

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a 12 és 17 év közötti fiatalok számára is ajánlotta a Moderna vállalat Spikevax nevű vakcináját - erről az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő amszterdami székhelyű ügynökség tájékoztatta a sajtót.

Börtönből a munkaerőpiacra – 1700 rab szerzett szakmát

Több mint 1700 fogvatartott szerzett piacképes szakmát három év...

Ilyen lesz a horvát euró – a szerbek tiltakoznak

A szerb nemzeti bank tiltakozik az ellen, hogy Nikola Tesla feltaláló szerepeljen a horvát euróérméken, és megteszi a szükséges lépéseket az Európai Unió intézményeinél - írta a Nacional című horvát napilap, a Telegraf Biznis című szerb hírportálra hivatkozva.

Jupiter-szerű világot találtak – a Naprendszeren kívül

A csillagászok először észleltek holdképző régiót egy Naprendszeren kívüli bolygó körül: egy Jupiter-szerű világot, amelyet egy elég nagy tömegű gáz- és porkorong vesz körbe ahhoz, hogy három olyan holdat hozzon létre, mint a Föld körül keringő kísérőbolygó.

Gazdaság

Moratórium – Nagy Márton: újra kellene gondolni egyes hitelek kondícióit

Még szeptember vége előtt érdemes lenne átgondolni a moratóriumban lévő lakossági folyószámlahitelek és a hitelkártyák kezelését - jelentette ki a miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója.

Az EKB nem változtatott az irányadó eurókamaton

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa nem változtatott csütörtöki kamatdöntő ülésén az irányadó eurókamaton.

Két új vezérhelyettes a Magyar Bankholdingnál

A Magyar Bankholding márciusban elfogadott stratégiája újabb állomásaként két felső vezető kezdte meg munkáját a bankcsoportban: Ginzer Ildikó a standard, Szabó Levente pedig az egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesként csatlakozott a menedzsmenthez.

Virág Barnabás: az MNB elkötelezett az euró bevezetése mellett, de…

Az MNB elkötelezett az euró sikeres és biztonságos magyarországi bevezetése mellett, de fontos, hogy az biztosítsa a gazdaság számára a felzárkózás folytatásának lehetőségét - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős alelnöke.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom