Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Mérsékelt erősödéssel nyitott New York, drágult az olaj
No menu items!

Tőzsde – Mérsékelt erősödéssel nyitott New York, drágult az olaj

Hétfőn ünnepek miatt zárva voltak az amerikai és a nagy-britanniai tőzsdék, a kereskedés lassan, enyhén emelkedő indexekkel indult kedden a New York-i tőzsdéken.

A befektetőket óvatosságra intette, hogy Trump elnök jelezte: az Egyesült Államok és Kína még  messze van a megállapodástól. Az elnök azt mondta, hogy “még nem kész” megkötni a kereskedelmi egyezményt Kínával, de arra számít, hogy a jövőben sor kerülhet rá.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,33 százalékkal, az S&P 500 0,40 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,59 százalékkal állt pénteki záróértéke fölött a kereskedés első perceiben.

Pénteken erősödéssel zárt New York. A DJIA 0,37 százalékkal, az S&P 500 0,14 százalékkal, a Nasdaq pedig 0,11 százalékkal emelkedett.

Az olajpiacon erősödtek a jegyzések. Az Irán és Venezuela elleni amerikai embargó szűkítette a kínálatot, de ennek árfelhajtó hatását részben ellensúlyozták az aggodalmak, hogy az amerikai kínai kereskedelmi konfliktus és a kínai gazdaság növekedésének lelassulása miatt csökkenni fog a kereslet.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 52 centtel 59,15 dollárra ment föl. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 8 centtel, 23 centtel 70,34 dollárra emelkedett.

A dollár enyhén erősödött. Az euró kora délután 1,1187 dollár körül forgott a reggeli 1,1197 dollárral szemben.

Az arany a dollár erősödésével párhuzamosan lecsúszott egy heti csúcspontjáról, de az amerikai-kínai kereskedelmi feszültség és a részvénypiacok gyengéledése megakadályozta a nagyobb áresést. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1282,73 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,20 százalékkal alacsonyabban, mint péntek este. (MTI)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Új elnöke van a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) közgyűlése négy évre.

Európai jó példák alapján fejlődik a magyar élelmiszeripar

Modernizációval, digitális fejlesztésekkel behozható a lemaradásunk, az élelmiszer-előállítás során magas feldolgozottsági szintre kell törekedni, a vertikális integráció előnyei pedig a termelésbiztonságot erősíthetik.

Nagyot csökken a THM-plafon: olcsóbbak lesznek a legdrágább hitelek 

A jelenlegi és a júliustól érvényes maximum közötti különbséget figyelembe véve egymillió forintos, 60 hónapra felvett személyi kölcsön esetén több mint 160 ezer forint a különbség a teljes visszafizetendő összegben.

Egyszerűbb az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

A korábbi ELMŰ-ÉMÁSZ-ügyfeleket kiszolgáló, kizárólag áramügyintézésre alkalmas online felület és az MVM Next EnergiApp hamarosan megszűnik.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...