Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Pluszban álltak az indexek New Yorkban
No menu items!

Tőzsde – Pluszban álltak az indexek New Yorkban

Pluszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei  péntek este.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,33 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,47 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,66 százalékos emelkedést jelzett.

Nyereséges kezdést követően pluszban álltak este a New York-i tőzsde irányadó indexei. Az árfolyamoknak az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások eredményességének reménye adott lendületet, emellett vállalati eredménybeszámolók és pénteken közzétett amerikai gazdasági adatok is alakították a befektetői magatartást.

Az emelkedést némileg visszafogta, hogy erősen romlott az amerikai fogyasztói hangulat februárban a Michigan egyetem szokásos havi felmérésének pénteken közzétett adatai szerint. Azt is pénteken közölték, hogy februárban a BMI-mutató vártnál nagyobb csökkenése alapján két éve a leglassúbb növekedési ütemet érte el az Egyesült Államok feldolgozóiparának teljesítménye az Institute for Supply Management (ISM) gazdasági kutatóintézet kimutatása szerint.

A nap egyik nyertese a Gap ruhaipari vállalat volt, részvénye 18,2  százalékos nyereségben állt annak hírére, hogy a vállalat az Old Navy márkát külön cégbe szervezi. A Foot Locker sportcipő-kiskereskedelmi vállalat részvénye több mint 5,3 százalékos pluszban állt, miután negyedéves eladási eredményei meghaladták az előzetes elemzői várakozásokat.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára csökkenést mutatott.  Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 1 dollár 27 cent (2,22 százalék) csökkenéssel, 55,95 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 1 dollár 28 centes (1,93 százalék) mínuszban, 65,03 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 1,43 százalékkal, 18,85 dollárral 1297,25 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1362 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1390 dollár után.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Internetes kapuőr lett, odafigyel az EU a Twitterből lett X-re és a Booking.com-ra is 

Az Alphabet a google tulajdonosaként, az Amazon, az Apple, a Meta a facebook tulajdonosaként és a Microsoft már tavaly kapuőrnek minősült

Csúcsközelben az árfolyam, megjelentek a “Bitcoin-bálnák” Teljes lista, kinél mennyi van.

A Bitcoin árfolyama minden idők legmagasabb árfolyamához közelít,. Az IntoTheBlock elemzői szerint a nagy bankokhoz hasonló Bitcoin-bálnák nyomják felfelé az árat és a keresletet,

Térkép mutatja mit és hol ruháznak be Miskolcon

Az érdeklődők a weboldal térképes információit követve folyamatosan nyomon követhetik a városban történő, elsősorban építési jellegű beruházásokat.

Kampány élénkítheti a lakásbiztosítási piacot

Élénkítheti a lakásbiztosítási piacot Magyarország első, pénteken kezdődött lakásbiztosítási kampánya.

Hírek

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Pozitív nyitás várható a pénteki kereskedésben

A kedvező nemzetközi hangulat miatt azonban pénteken pozitív irányú elmozdulás várható nyitásban.

Csekély mértékben gyengült a forint reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.

BÉT – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Enyhe csökkenéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Gazdaság

Csúcsközelben az árfolyam, megjelentek a “Bitcoin-bálnák” Teljes lista, kinél mennyi van.

A Bitcoin árfolyama minden idők legmagasabb árfolyamához közelít,. Az IntoTheBlock elemzői szerint a nagy bankokhoz hasonló Bitcoin-bálnák nyomják felfelé az árat és a keresletet,

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva erősítse a Magyar Nemzeti Bank átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is elvárt takarékos működését...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Ezért szárnyal a Bitcoin. De a veszély nem múlt el

A kripto tartalékvaluta emelkedésben van – és 2021 vége óta a legmagasabb szinten tart. Ezt érdemes tudni a Bitcoin-raliról.