Kezdőlap Tőzsde Pozitív kezdés az amerikai tőzsdén
No menu items!

Pozitív kezdés az amerikai tőzsdén

Emelkedő indexekkel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon a keddi veszteséges zárás után.

A DJIA-30 index 0,16 százalékos, az S&P-500 index 0,27 százalékos, a Nasdaq Composite index pedig 0,59 százalékos emelkedéssel kezdte a szerdai kereskedést. A piacok az amerikai elnök infrastruktúra-fejlesztési programja részleteinek a bemutatására várnak.

A hónap eleje óta a DJIA index 7 százalékkal, az S&P index 4 százalékkal erősödött, a Nasdaq Composite viszont 1 százalékkal csökkent. Az év eleje óta a DJIA index 8 százalékkal, az S&P index 5,4 százalékkal, a Nasdaq index 1,2 százalékkal erősödött.

A gazdasági fellendülés reményében ugyanis megindult a válságév nyerteseinek számító technológiai vállalatok részvényeiben felhalmozott árfolyamnyereség lefölözése, és az így felszabaduló tőkének a gazdaság motorjának a felpörgéséből profitáló hagyományos iparágakat képviselő részvényekbe fektetése.

Technológiai részvényeket a Nasdaq Composite index nagyobb arányban tartalmaz, mint a Wall Street DJIA és S&P indexei, amelyek az elmúlt héten rekordot döntöttek. A Nasdaq index ezzel szemben mintegy 7,5 százaléknyira van rekordja alatt.

Az olajár csökkent szerdán, a Brent 0,92 százalékkal hordónként 63,58 dollárra, a WTI 0,78 százalékkal 60,08 dollárra. Mindkét olajtípus több mint húsz százalék áremelkedést ért el az év eleje óta.

Az arany ára négy éve a legrosszabb negyedéve elé néz, több mint tíz százalékot veszítve az év eleje óta részben a dollár erősödése miatt, valamint azért, mert a gazdasági fellendülés reményében gyengül a befektetési menedék szerepe. Az arany spot ára 0,12 százalék napi emelkedéssel unciánként 1687,27 dolláron állt a nemzetközi kereskedelemben az amerikai piacok nyitásakor.

A főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár index az év eleje óta 3,7 százalékkal emelkedett. Szerdán az amerikai piacok nyitásakor az index 0,04 százalék csökkenéssel 93,26 ponton állt. Az eurót 0,11 százalékkal jegyzik erősebben 1,1728 dolláron. A negyedévet az euró 4 százalékos gyengüléssel zárhatja a dollárral szemben.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Magyar roham Horvátországba – megkétszereződött a nyaralók száma

A múlt év hasonló időszakához képest 90 százalékkal több magyar turista látogatott eddig Horvátországba, leginkább a szállodákban emelkedett a foglalásuk.

Római-kori út a Velencei-lagúna fenekén

Ókori római utat fedeztek fel a Velencei-lagúna fenekén egy régészeti feltárási program közben.

Románia: oltásért szabadnap – mindenkinek

Klaus Iohannis román államfő kihirdette azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

Hírek

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Autós üldözés – a férfi eltiltás hatálya alatt vezetett

Több mint félórás autós üldözés után fogtak el a...

Románia: oltásért szabadnap – mindenkinek

Klaus Iohannis román államfő kihirdette azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

Kötelességszegési eljárás az EU-ban – tavaly 903 eset

Az Európai Bizottság az uniós tagországokkal szemben 2020-ban összesen 903 új kötelezettségszegési eljárást indított, 13 százalékkal többet, mint az előző évben - derült ki a bizottság éves jelentéséből.

Az EMA 12 és 17 év közötti fiatalok számára is javasolja a Moderna vakcináját

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a 12 és 17 év közötti fiatalok számára is ajánlotta a Moderna vállalat Spikevax nevű vakcináját - erről az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő amszterdami székhelyű ügynökség tájékoztatta a sajtót.

Börtönből a munkaerőpiacra – 1700 rab szerzett szakmát

Több mint 1700 fogvatartott szerzett piacképes szakmát három év...

Ilyen lesz a horvát euró – a szerbek tiltakoznak

A szerb nemzeti bank tiltakozik az ellen, hogy Nikola Tesla feltaláló szerepeljen a horvát euróérméken, és megteszi a szükséges lépéseket az Európai Unió intézményeinél - írta a Nacional című horvát napilap, a Telegraf Biznis című szerb hírportálra hivatkozva.

Jupiter-szerű világot találtak – a Naprendszeren kívül

A csillagászok először észleltek holdképző régiót egy Naprendszeren kívüli bolygó körül: egy Jupiter-szerű világot, amelyet egy elég nagy tömegű gáz- és porkorong vesz körbe ahhoz, hogy három olyan holdat hozzon létre, mint a Föld körül keringő kísérőbolygó.

Gazdaság

Moratórium – Nagy Márton: újra kellene gondolni egyes hitelek kondícióit

Még szeptember vége előtt érdemes lenne átgondolni a moratóriumban lévő lakossági folyószámlahitelek és a hitelkártyák kezelését - jelentette ki a miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója.

Az EKB nem változtatott az irányadó eurókamaton

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa nem változtatott csütörtöki kamatdöntő ülésén az irányadó eurókamaton.

Két új vezérhelyettes a Magyar Bankholdingnál

A Magyar Bankholding márciusban elfogadott stratégiája újabb állomásaként két felső vezető kezdte meg munkáját a bankcsoportban: Ginzer Ildikó a standard, Szabó Levente pedig az egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesként csatlakozott a menedzsmenthez.

Virág Barnabás: az MNB elkötelezett az euró bevezetése mellett, de…

Az MNB elkötelezett az euró sikeres és biztonságos magyarországi bevezetése mellett, de fontos, hogy az biztosítsa a gazdaság számára a felzárkózás folytatásának lehetőségét - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős alelnöke.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom