Kezdőlap Hírek Új vezérigazgatója lesz júliustól a magyar Penny-nek
No menu items!

Új vezérigazgatója lesz júliustól a magyar Penny-nek

Illusztráció: Wikipedia

Mathias Mentrop lesz a Penny Magyarország vezérigazgatója július 1-jétől, aki a csehországi hálózat operatív igazgatója jelenleg – közölte a diszkontáruházlánc.

Florian Jens Naegele, a Penny leköszönő magyarországi vezérigazgatója elmondta: nagyszerű szakértői csapatuk volt, és bízik benne, hogy a Penny azon az úton halad, hogy tovább növelje piaci részesedését Magyarországon.

Az új vezérigazgató a csehországi Penny-nél szerezett tapasztalatait az áruházak megújítása és modernizálása terén szeretné kamatoztatni Magyarországon. Úgy fogalmazott, hogy nem is lehetnének jobb helyzetben, és kiváltságosnak érzi magát, hogy “innen viheti előre a vállalatot”.

Mathias Mentrop 2012-ben csatlakozott a Rewe csoporthoz a Penny Bulgária értékesítési vezetőjeként. 2015-től a cég csehországi leányvállalatának kereskedelmi vezetői feladatait látta el, majd 2018-tól operatív igazgatóként vezette az ottani egységet.

2018-ban, amikor Florian Naegele elvállalta a Penny Magyarország vezérigazgatói posztját, a diszkontlánc piaci részesedése 8,1 százalék volt, 215 üzlettel és körülbelül 3800 kollégával rendelkezett. A diszkontáruház jelenleg 229 üzlettel, közel 5000 kollégával és csaknem 11 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. A cég 1996 óta működik az országban.

A Penny Magyarország bruttó forgalma tavaly 489 milliárd forintot tett ki szemben a 2021-es 389,5 milliárd forinttal – tájékoztatta a cég az MTI-t.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

A LEGO beruházása 300 új munkahelyet hoz létre

A világon működő öt gyáruk közül háromban végzik a LEGO-gyártás teljes folyamatát - a nyíregyházi üzem is ilyen.

Sikeres nyári szezont zárt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sikeres nyári szezont zárt, a látogatók száma az egy évvel korábbihoz hasonló volt, az árbevétel azonban több mint duplája lett a 2022-esnek és a tervezettnek is.

A Ryanair ritkítja idei téli menetrendjét

A Boeing 737-es repülőgépek átadásainak késése miatt visszavágja járatai számát október végétől az ír fapados.-írta az AIRportal.

Hírek

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Gazdaság

Devizapiac – Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

A bruttó átlagkereset júliusban 15,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest

A költségvetés a háborús időkben is biztosítja a forrásokat

A rendkívüli kiadásokon felül a költségvetés az uniós programok költségeit továbbra is előfinanszírozza.

Október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása.