Hirdetés
Kezdőlap Hírek Új vezérigazgatója lesz júliustól a magyar Penny-nek
No menu items!

Új vezérigazgatója lesz júliustól a magyar Penny-nek

Illusztráció: Wikipedia

Mathias Mentrop lesz a Penny Magyarország vezérigazgatója július 1-jétől, aki a csehországi hálózat operatív igazgatója jelenleg – közölte a diszkontáruházlánc.

Florian Jens Naegele, a Penny leköszönő magyarországi vezérigazgatója elmondta: nagyszerű szakértői csapatuk volt, és bízik benne, hogy a Penny azon az úton halad, hogy tovább növelje piaci részesedését Magyarországon.

Az új vezérigazgató a csehországi Penny-nél szerezett tapasztalatait az áruházak megújítása és modernizálása terén szeretné kamatoztatni Magyarországon. Úgy fogalmazott, hogy nem is lehetnének jobb helyzetben, és kiváltságosnak érzi magát, hogy “innen viheti előre a vállalatot”.

Mathias Mentrop 2012-ben csatlakozott a Rewe csoporthoz a Penny Bulgária értékesítési vezetőjeként. 2015-től a cég csehországi leányvállalatának kereskedelmi vezetői feladatait látta el, majd 2018-tól operatív igazgatóként vezette az ottani egységet.

2018-ban, amikor Florian Naegele elvállalta a Penny Magyarország vezérigazgatói posztját, a diszkontlánc piaci részesedése 8,1 százalék volt, 215 üzlettel és körülbelül 3800 kollégával rendelkezett. A diszkontáruház jelenleg 229 üzlettel, közel 5000 kollégával és csaknem 11 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. A cég 1996 óta működik az országban.

A Penny Magyarország bruttó forgalma tavaly 489 milliárd forintot tett ki szemben a 2021-es 389,5 milliárd forinttal – tájékoztatta a cég az MTI-t.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai jó példák alapján fejlődik a magyar élelmiszeripar

Modernizációval, digitális fejlesztésekkel behozható a lemaradásunk, az élelmiszer-előállítás során magas feldolgozottsági szintre kell törekedni, a vertikális integráció előnyei pedig a termelésbiztonságot erősíthetik.

Nagyot csökken a THM-plafon: olcsóbbak lesznek a legdrágább hitelek 

A jelenlegi és a júliustól érvényes maximum közötti különbséget figyelembe véve egymillió forintos, 60 hónapra felvett személyi kölcsön esetén több mint 160 ezer forint a különbség a teljes visszafizetendő összegben.

Harmadával több profitot termelt a Ryanair

Az idei nyári csúcsidőszakban a Ryanair arra számít, hogy a viteldíjak a kapacitásproblémák ellenére csak kis mértékben növekednek majd a tavalyi azonos időszak szintjéhez képest.

Covid hatás: dübörög az e-recept és az online időpont kérése

Az internethasználó felnőtt lakosság körében a koronavírus-járvány után 91 százalékra nőtt azok aránya, akik egészséggel és betegséggel kapcsolatos kérdésekben használják a világhálót.

Hírek

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...