Hirdetés
Kezdőlap Agrárvilág Újra várja vendégeit a Szakma Sztár Fesztivál
No menu items!

Újra várja vendégeit a Szakma Sztár Fesztivál

Forrás: NAK/Lévai Zsolt.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) együttműködve immár harmadik alkalommal szervezi meg a Szakma Sztár Fesztivált, 2024. április 24-26. között. A 17. alkalommal megtartott eseményen közel 60 – köztük 21 agráriumhoz köthető – szakmával, szakiránnyal ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az idén 17. alkalommal rendezi meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve a Szakma Szár Fesztivált, amelyre 2024. április 24-26. között kerül sor, Budapesten. Az ezzel kapcsolatos megállapodást, hasonlóan a korábbi évekhez, az idei évben is megkötötte a két kamara. Győrffy Balázs, a NAK és dr. Parragh László, a főszervező MKIK elnöke 2024. április 9-én erősítette meg aláírásával az együttműködést. A közös szervezés célja a szakképzés népszerűsítése, versenyképességének megerősítése.

-A területi kamarák és az MKIK országos pályaorientációs tevékenységnek is köszönhető, hogy nő a szakképzés népszerűsége. A motiváció fenntartásában jelentős szerepük van az iskoláknak és a duális képzőhelyeknek ugyanúgy, mint az ágazati képzőközpontoknak, akikkel szorosan együttműködnek a kamarák. A hangsúly a szakmai fejlődésen, a biztosabb és stabilabb jövőképen van, hiszen az iskolapadból már szakmai tudással lépnek ki a versenypiacra a szakmai képzésben résztvevők. A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés népszerűsítése, bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását – emelte ki Parragh László.

– A jövőre való felkészülés már zsenge korban elkezdődik, és a mi felelősségünk − felnőtteké, szülőké, döntéshozóké −, hogy olyan irányba ösztönözzük gyermekeinket, amellyel egyrészt megágyaznak a saját boldogulásuknak, másrészt hozzájárulnak Magyarország sikeréhez, gyarapodásához. Ki kell tárnunk a fiatalok előtt a lehetőségek kapuit, meg kell mutatnunk az egyes szakmák szépségeit. A Szakma Sztár Fesztiválon a saját szemükkel láthatják, hogy például milyen áldásos a pék szakma, milyen kreatív a virágkötészet, mennyi szépséget rejt a gazda munkája – hangsúlyozta Győrffy Balázs.

A NAK közreműködésével a rendezvényen 21 agrárszakma mutatkozik be. A fiatalok megismerkedhetnek az állattenyésztő és állategészségügyi technikus, az élelmiszeripari analitikus, az erdésztechnikus munkájával, de betekintést nyerhetnek a földmérő, a földügyi és térinformatikai technikus, a környezetvédelmi technikus szakmába is. E mellett bemutatkozik a parképítő és fenntartó technikus, a mezőgazdasági gépésztechnikus, az édességkészítő, az erdőművelő-fakitermelő, az állattenyésztő, a lovász, a növénytermesztő, a hentes és húskészítmény-készítő, a kertész, a mezőgazdasági gépész, a pék, a pék-cukrász és a szőlész-borász szakma is.

Az agrárszakmákon kívül összesen 57 szakmában kerül sor az MKIK szervezésében a Szakma Kiváló Tanulója Versenyre, az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre, valamint a WorldSkills Hungary nemzeti döntőire és bemutatóira. A pályaválasztás előtt álló látogatók a versenyek megtekintése mellett megismerkedhetnek a szakmák sajátosságaival, szórakoztató, interaktív programok keretében kipróbálhatják rátermettségüket, kreativitásukat, ügyességüket, vagy éppen érdekes szakmai bemutatókat tekinthetnek meg kiváló szakemberek tolmácsolásában.

Az esemény támogatóiként megjelennek olyan gazdálkodó szervezetek, akik a duális képzés keretében maguk is aktív szereplői a szakképzésnek.

További információk: https://szakmasztar.hu/

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.

Központban a vidéki kistelepülések fejlesztése

A kedden átadott 4,2 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók, termelők számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es számú főút között.

Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat

Az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...