Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Üzletet nyitott négy városban a JátékNet.hu webáruház
No menu items!

Üzletet nyitott négy városban a JátékNet.hu webáruház

Fotó: Modell & Hobby Kft.

Üzletet nyitott négy városban a JátékNet.hu webáruház a Játéksziget négy boltjának és 30 fős csapatának átvételével – közölte a webáruházat üzemeltető Modell & Hobby Kft. az MTI-vel.

A társaság szerint a kiskereskedelmi üzletek nyitását a piaci trendek is magyarázzák. A koronavírus-járvány alatt történt dinamikus növekedés után tavaly visszarendeződést tapasztaltak a piacon, és azt látták, hogy az online térben már nehéz számottevő növekedést elérni.

Őri Gergely, a Modell & Hobby Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: a nemzetközi trendek azt mutatják, hogy számos webáruház lép ki a fizikai térbe. A boltnyitások a kiválasztott helyszíneken kölcsönösen erősítik a JátékNet.hu online és offline jelenlétét.

A boltok átvételéről szóló tárgyalások február elején zárultak le, négy hét alatt vették át az üzleteket. A cég első négy játékboltja Budapesten, Győrben, Pécsen és Debrecenben március elejétől tart nyitva.

A társaság tájékoztatása szerint a magyarországi játékpiac mintegy 110 milliárd forintosra tehető, az online részesedés nagyságrendileg 30-35 százalék.

A cég árbevétele 2022-ben 10 milliárd forint, 2021-ben 9 milliárd forint volt, adózás utáni eredménye 2022-ben 525 millió forint, 2021-ben pedig 457 millió forint. A teljes magyar piac második legnagyobb szereplője a Modell & Hobby Kft., az online játékpiacon pedig a legnagyobb a JátékNet.hu webáruház – közölték.

A JátékNet.hu webáruház, valamint a Modell & Hobby játéknagykereskedelmi tevékenysége és modell üzletága csaknem 100 embert foglalkoztat, az üzletnyitásokkal ez 130-ra emelkedett.

A webáruház 2005-ben indult családi vállalkozásként, 2016-ban léptek a romániai piacra, és további nemzetközi terjeszkedést is terveznek.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Figyelmeztetést kaptak a bankok: elég volt az apró betűs díjemelésekből

Egyre drágább a bankolás, többe kerül a bankkártya, az sms, hirtelen fizetőssé vált a korábban díjmentes szolgáltatás - nagyon sok banki ügyfél szembesül ezzel.

Kiemelt segítség három vármegye zöld átállásához

Az igazságos átmenet feltétele, hogy az az érintettek lehető legnagyobb mértékű bevonásával történjen.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

Megnyílt első éjjel-nappali posta Nyíregyházán

A Magyar Posta Zrt. további tizenkét helyszínen tervezi a postai szolgáltatások éjjel-nappali elérésének lehetőségét bevezetni, a szolgáltatást öt budapesti, valamint Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg, Debrecen, Kecskemét és Miskolc postáján indítják el.
Hirdetés

Hírek

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Enyhe emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.