Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Vegyes kezdés az amerikai tőzsdéken
No menu items!

Vegyes kezdés az amerikai tőzsdéken

Vegyes indexekkel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon a Fed kamatdöntésére várva.

A DJIA-30 index 0,01 százalékkal magasabban, az S&P-500 index viszont 0,38 százalékkal, a Nasdaq Composite index pedig 0,99 százalékkal alacsonyabban kezdte a szerdai kereskedést.

Az amerikai piacok nyitásakor az európai gyűjtőindexek 0,5 százalék körüli veszteségben jártak, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,2 százalékos mínuszban.

Kedden az indexek vegyesen zártak, a Wall Street mutatói veszteséggel, a főként technológiai ágazatok papírjait felvonultató Nasdaq piac indexe pedig szerény nyereséggel.

Attól tartva, hogy a növekedésösztönző intézkedések túlfűtött gazdasági aktivitáshoz vezetnek, az elmúlt hetekben jelentősen megnövekedtek az inflációs várakozások a piacon és ezzel párhuzamosan a dollárkötvény-hozamok is, ami viszont negatív korrekcióra kényszerítette a tőzsdeindexeket az elmúlt hónapban elért csúcsaikhoz képest.

Az olajár már a negyedik egymást követő napja csökken az év eleje óta 30 százalékos emelkedéssel múlt héten elért 13 havi csúcsról. Egyrészt aggodalmak merültek fel az európai keresleti kilátásokkal kapcsolatban, másrészt az IEA nemzetközi energiaügynökség legfrissebb becslése szerint a globális olajkereslet csak 2023-ban tér vissza a válság előtti szintre.

Az amerikai kereskedési idő szerdai kezdetén a WTI 0,88 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 64,23 dolláron, a Brent ára pedig 0,99 százalékkal 67,71 dollárra csökkent.

Az eurót 0,09 százalékkal jegyzik erősebben 1,1911 dolláron, az arany spot ára 0,03 százalékkal unciánként 1731,11 dollárra csökkent.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Internetes kapuőr lett, odafigyel az EU a Twitterből lett X-re és a Booking.com-ra is 

Az Alphabet a google tulajdonosaként, az Amazon, az Apple, a Meta a facebook tulajdonosaként és a Microsoft már tavaly kapuőrnek minősült

Csúcsközelben az árfolyam, megjelentek a “Bitcoin-bálnák” Teljes lista, kinél mennyi van.

A Bitcoin árfolyama minden idők legmagasabb árfolyamához közelít,. Az IntoTheBlock elemzői szerint a nagy bankokhoz hasonló Bitcoin-bálnák nyomják felfelé az árat és a keresletet,

Térkép mutatja mit és hol ruháznak be Miskolcon

Az érdeklődők a weboldal térképes információit követve folyamatosan nyomon követhetik a városban történő, elsősorban építési jellegű beruházásokat.

Kampány élénkítheti a lakásbiztosítási piacot

Élénkítheti a lakásbiztosítási piacot Magyarország első, pénteken kezdődött lakásbiztosítási kampánya.

Hírek

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Pozitív nyitás várható a pénteki kereskedésben

A kedvező nemzetközi hangulat miatt azonban pénteken pozitív irányú elmozdulás várható nyitásban.

Csekély mértékben gyengült a forint reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.

BÉT – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Enyhe csökkenéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Gazdaság

Csúcsközelben az árfolyam, megjelentek a “Bitcoin-bálnák” Teljes lista, kinél mennyi van.

A Bitcoin árfolyama minden idők legmagasabb árfolyamához közelít,. Az IntoTheBlock elemzői szerint a nagy bankokhoz hasonló Bitcoin-bálnák nyomják felfelé az árat és a keresletet,

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva erősítse a Magyar Nemzeti Bank átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is elvárt takarékos működését...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Ezért szárnyal a Bitcoin. De a veszély nem múlt el

A kripto tartalékvaluta emelkedésben van – és 2021 vége óta a legmagasabb szinten tart. Ezt érdemes tudni a Bitcoin-raliról.