Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Veszteséges kezdés az amerikai tőzsdéken
No menu items!

Veszteséges kezdés az amerikai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi vegyes zárás után.

A DJIA-30 index 1,11 százalékos, az S&P-500 index 0,82 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,42 százalékos csökkenéssel kezdte a pénteki kereskedést.

Az amerikai tőzsdék nyitásakor az európai értékpapírpiacok nagy veszteségben jártak, a páneurópai gyűjtőindexek 1,3 százalékos veszteséget mutattak, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,5 százalékkal esett.

Az amerikai határidős indexek a pénteki nyitás előtt meredek esésének indultak azt követően, hogy James Bullard, a St. Louis-i Fed elnöke a “vártnál nagyobbnak” ítélte meg az inflációt és annak a véleményének adott hangot, hogy a laza monetáris kondíciók kivezetése módjának a kidolgozásához még számos ülésre lesz szüksége a monetáris tanácsnak.

A New York-i tőzsdeindexek a pénteki csökkenéssel együtt is rekordközeli szintnél járnak a válság utáni gazdasági fellendülés reményében. A héten korábban azonban a Fed jelzése arra vonatkozóan, hogy esetleg a tervezettnél hamarabb kényszerülhet a monetáris szigorítás megkezdésére, lefelé mozdította el az indexeket. Az S&P-500 index például emiatt néz az első veszteséges hete elé három nyereséges hetet követően. A DJIA index két százalékos veszteséggel fejezheti be a hetet, ami január óta a legnagyobb heti vesztesége lehet.

A dollár viszont kéthavi csúcsra erősödött és közel kilenc hónapja a legjobb hetét zárhatja pénteken az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve meglepetést okozó szigorúbb hangnemének köszönhetően. A hat főbb devizával szemben kalkulált dollárindex péntek délelőtt több mint kéthavi csúcsra, 92,01 pontra emelkedett. A hetet tekintve ez 1,6 százalékos erősödést jelent, ami tavaly szeptember óta a legerősebb ütem.

Az olaj ára a dollár erősödését tükrözve már a második napja csökken az előtte elért több éves csúcsról. Szerdán a Brent 2019 áprilisa, a WTI pedig 2018 októbere óta a legmagasabb árát érte el.

Az amerikai piacok pénteki nyitásakor a WTI ára 0,32 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 70,81 dolláron, a Brent ára pedig 0,56 százalékkal csökkent 72,67 dollárra.

Az arany ára emelkedésbe fordult pénteken annak köszönhetően, hogy megtorpanni látszott a dollár erősödése. Az arany ezzel együtt is kilenc hónapja a legnagyobb, több mint négy százalékos heti veszteség elé néz. Az amerikai piacok nyitásakor az arany spot ára unciánként 1775,17 dolláron állt 0,10 százalékos emelkedéssel.

Az eurót 0,24 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1877 dolláron.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Új elnöke van a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) közgyűlése négy évre.

Európai jó példák alapján fejlődik a magyar élelmiszeripar

Modernizációval, digitális fejlesztésekkel behozható a lemaradásunk, az élelmiszer-előállítás során magas feldolgozottsági szintre kell törekedni, a vertikális integráció előnyei pedig a termelésbiztonságot erősíthetik.

Nagyot csökken a THM-plafon: olcsóbbak lesznek a legdrágább hitelek 

A jelenlegi és a júliustól érvényes maximum közötti különbséget figyelembe véve egymillió forintos, 60 hónapra felvett személyi kölcsön esetén több mint 160 ezer forint a különbség a teljes visszafizetendő összegben.

Egyszerűbb az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

A korábbi ELMŰ-ÉMÁSZ-ügyfeleket kiszolgáló, kizárólag áramügyintézésre alkalmas online felület és az MVM Next EnergiApp hamarosan megszűnik.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...