Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Veszteséges kezdés az amerikai tőzsdéken
No menu items!

Veszteséges kezdés az amerikai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult csütörtökön a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi pozitív zárás után.

A DJIA-30 index 1,12 százalékos, az S&P-500 index 1,23 százalékos, a Nasdaq Composite index 1,56 százalékos csökkenéssel kezdte a tőzsdenapot.

Szerdán az indexek emelkedtek, az S&P és Nasdaq rekordon zárt. A DJIA index 13,3 százalékkal, az S&P index 16,0 százalékkal, a Nasdaq Composite index 13,8 százalékkal erősödött az év eleje óta az amerikai gazdaság válságból való kilábalását nyugtázva.

Az amerikai tőzsdék nyitásakor az európai értékpapírpiacok is mélyen mínuszban jártak, az európai gyűjtőindexek közel két százalékos veszteséget mutattak, az euróövezeti pedig több mint két százalékosat. Mínuszban fejezte be a csütörtöki kereskedést az ázsiai tőzsdék többsége is.

Elsősorban a külföldi tőzsdéken jegyzett kínai technológiai vállalatok “estek áldozatul” az amerikai-kínai politikai feszültség legutóbbi eszkalációjának, ami érzékenyen érintette részvényeik árfolyamát, a befektetői kockázatkerülés pedig átterjedt általában is a technológiai ágazatok részvényeire.

A kínai Didi Global részvénye például közel hat százalékkal gyengült még a kereskedés kezdete előtt a tőzsdén kívüli forgalomban. Az Alibaba részvénye közel három százalékkal, a Baidu részvénye közel négy százalékkal gyengült.

Az új koronavírus-variánsok megjelenése miatt kételyek merültek fel a fellendülés további alakulásával szemben, ami elsősorban a gazdasági aktivitás erősödéséből közvetlenül hasznot húzó ágazatok papírjait érinti hátrányosan, például a bankokét.

A Citigroup, a JP Morgan Chase, a Wells Fargo és Bank of America részvények két-három százalékkal csökkentek a piaci nyitás előtt.

Az olajárak már a harmadik egymást követő napja csökkennek és már háromheti nyereségüket veszítették el a hét elején elért több éves csúcsról. Az olajárat az OPEC+ termelésnövelési megállapodásának bizonytalanságai terhelik.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,50 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 71,84 dolláron, a Brent ára pedig 0,29 százalékkal csökkent 73,22 dollárra.

Az eurót 0,55 százalékkal jegyzik erősebben 1,1854 dolláron, az arany spot ára 0,61 százalékkal emelkedett unciánként 1814,61 dollárra.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Új elnöke van a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) közgyűlése négy évre.

Európai jó példák alapján fejlődik a magyar élelmiszeripar

Modernizációval, digitális fejlesztésekkel behozható a lemaradásunk, az élelmiszer-előállítás során magas feldolgozottsági szintre kell törekedni, a vertikális integráció előnyei pedig a termelésbiztonságot erősíthetik.

Nagyot csökken a THM-plafon: olcsóbbak lesznek a legdrágább hitelek 

A jelenlegi és a júliustól érvényes maximum közötti különbséget figyelembe véve egymillió forintos, 60 hónapra felvett személyi kölcsön esetén több mint 160 ezer forint a különbség a teljes visszafizetendő összegben.

Egyszerűbb az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

A korábbi ELMŰ-ÉMÁSZ-ügyfeleket kiszolgáló, kizárólag áramügyintézésre alkalmas online felület és az MVM Next EnergiApp hamarosan megszűnik.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...