Kezdőlap Hirdetés 5 padlóburkolat, ami jó döntés lehet az irodába
No menu items!

5 padlóburkolat, ami jó döntés lehet az irodába

Az irodai berendezés az egyik igen fontos összetevője a hatékony munkának, hiszen egy kényelmetlen, sötét, kevésbé sem inspiráló környezet bizony a benne dolgozók munkakedvére is negatív hatással lesz. Most megmutatjuk, hogy milyen padlóburkolatok jöhetnek szóba, ha egy iroda berendezéséről van szó!

Milyen egy jó iroda?

Egy megfelelő iroda mindenképp kényelmes és ergonomikus munkakörnyezet, aminek a hangulata barátságos, kellemes. Ugyanakkor nem túl feltűnő, hivalkodó a dekoráció, hogy ne terelje el a figyelmet a munkáról. Fontos, hogy mindennek legyen meg a helye és praktikus legyen a teljes berendezés, a munkaállomások pedig megfelelő távolságba kerüljenek egymástól, hogy elmélyülten is lehessen dolgozni. A burkolatoknak is lényeges szerepe van, például nem mindegy, hogy egy kellemes padlószőnyeg vagy ridegebb kőburkolat található a helyiségben, sőt a falak színe is kiemelten fontos, a kellemes, inspiráló árnyalatok előnyben részesítendők.

5 padlóburkolat az irodába

Ha az alapokkal kezdenénk az ideális iroda kialakítását, és éppen a padlóburkolatok rengetegében bolyongunk, az alábbi lista jelentheti a kiutat.

Padlószőnyeg

Ez legyen rövidebb szőrű, a nagy igénybevételt is jól bíró és könnyen tisztítható darab, hogy sokáig higiénikus és szép maradjon a felülete. Nagy előnye a szőnyegpadlónak, hogy jó hang- és hőszigetelő képessége van, télen is kellemes meleg érzetet ad és már a látványa is emeli a dolgozók komfortérzetét. Ha erre esik a választásunk, akkor viszont mindenképp gondoskodni kell a rendszeres mélytisztításáról is, amihez nem lesz elegendő a napi szintű takarítás, porszívózás.

Hajópadló

Szintén melegburkolat, szigetelő hatása is kiváló, így praktikus, sőt érzetre is kellemesen meleg a felülete. Tartós és kopásálló, így tökéletesen ellenáll az irodai nagyobb igénybevételnek is. Egyszerű vizes, fertőtlenítőszeres felmosással takarítható. Hosszú ideig a helyiség állandó burkolata lehet, a faanyagra előírt kezelőanyagokkal, szükség esetén pedig felcsiszolással és újralakkozással lehet a felületét frissíteni.

Laminált padló

Lerakása igen egyszerű, ára pedig kedvező, ezért is kedvelik annyira, irodákban is megállja a helyét, de mindenképp minőségi és nagy ellenállású fajtát kell választani. Tisztítása egyszerű, egy-egy lap pótlása pedig könnyedén kivitelezhető, ha megsérült. A megfelelő alsó szigetelőanyagokkal pedig szintén jól tartja a meleget, illetve hangszigetelővé is válik.

Linóleum

Pénztárcabarát megoldás, amit néhány óra alatt le lehet tenni a teljes helyiségben, hiszen könnyű méretre szabni. Egyik nagy előnye, hogy számtalan stílus és szín elérhető belőle, így könnyedén kiválaszthatjuk majd az irodába tökéletesen illő darabot. Takarítása közben figyelni kell, hogy ne érje durva, éles eszköz, mert ezek megsérthetik felületét, emelett nem tartozik a legmodernebb megoldások közé.

Járólap

Ideális választásnak bizonyulnak a legforgalmasabb közlekedőhelyekre, akár irodán belül is, hiszen tisztán tartásuk talán a legegyszerűbb az eddig felsoroltak közül. Ráadásul ha jól rakják le, akkor nagyon hosszú ideig sérülésmentesen használható, különösebb karbantartást nem igényel. Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy bár elegáns, nem túl barátságos, hideg felületet biztosít. Emiatt az egész iroda területére nem ajánlott, viszont jól kombinálható a fentebb felsorolt melegburkolatokkal.

Tartsuk tisztán!

A padlófelület mindennapos, intenzív használatban van egy irodahelyiségben, nyáron por rakódik rá, ősszel és télen pedig a saras, latyakos sár, amit napi takarítással lehet a legjobban eltávolítani. A padlószőnyeg kivételével ez minden felületen vizes, fertőtlentőszeres felmosással kivitelezhető, szőnyeg esetén a porszívózás a megoldás, időközönként pedig mélytisztítást is igényel, amit érdemes profikra bízni!

Nem is gondolnánk, hogy milyen fontos a munkahatékonyság szempontjából az, hogy az iroda miként van kialakítva. Ha egy komfortos, tágas és inspiráló térben ülnek az emberek, akkor sokkal nagyobb kedvvel látnak neki a napi feladatoknak is. Amikor ilyen helyiségbe keresünk padlóburkolatot, akkor alaposan végig kell gondolnunk, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal jár az adott felület, illetve milyen hatást szeretnénk elérni az irodai összképben!

Rezsicsökkentés a cégautóhasználatban. NAV, a GDPR, ESG, NAIH megfelelés a gyakorlatban. A hagyományos, a hibrid és az elektromos autók erőssége és gyengéje? Ezt is megtudhatja AzÜzlet hagyományos Cégautó és flotttakonferenciáján.

2023 május 30. Airport Hotel Budapest **** superior

További információ és jelentkezés »»

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Bomba lehetőségeket rejt még az élelmiszeripar az agrárminisztérium szerint

A kormány hatalmas lehetőségeket lát az élelmiszeriparban, ezért emelte...

Igazi áttörés az online számláknál

Napokon belül a kétmilliárdot is eléri a jelentősen növekvő...

Szép kártya last minute

Szinte már csak óráik vannak a SZÉP-kártyásoknak arra, hogy...

Rezsicsökkentési tippek otthonra, a német szakminisztériumtól

A német Szövetségi Gazdasági és Éghajlatvédelmi Minisztérium közzé tette...

Hírek

Külföldi kézben lévő, hazai biogázüzemet vásárol fel a Mol

A Mol megállapodást kötött a BayWa AG-vel a Szarvasi Biogázüzem megvásárlásáról. A hulladékfeldolgozó létesítmény szerves hulladékot használ villamos energia és hő előállítására, kapcsolt energiatermeléssel, körülbelül 4 megawatt elektromos csúcskapacitással - közölte a Mol.

Drágultak az üzemanyagok: ezek az árak a hosszú hétvégére

Ma tovább emelkedtek a hazai üzemanyagárak: a benzin bruttó 8 forinttal, a gázolaj pedig bruttó 4 forinttal drágult.

Idén jobban fizet a diákmunka

Az eddig meghirdetett nyári diákmunkákra a mezőgazdaságban átlagosan 1400 forintos órabért kínálnak, gyártási, logisztikai, vendéglátási és kereskedelmi feladatok ellátása során 1600-1750 forint az órabér, üzleti kiszolgáló központokban, call centerekben vagy IT-területen pedig 2000 forint felett lehet keresni - derült ki az ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet felméréséből.

Az ementáli sajtot nem hagyják kisajátítani

A svájci sajtgyártók azt szeretnék, ha az Emmentaler (magyarul ementáli) nevet kizárólag az ő sajtkülönlegességükre használnák. Az uniós bíróság most elutasította ezt a kérelmet.

Véleményezte a 2024-es büdzsé tervezetét a Költségvetési Tanács

A Költségvetési Tanácsnak (KT) a Magyarország 2024-es központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat tervezetének hitelességére és végrehajthatóságára nézve nincsenek alapvető ellenvetései - közölte a tanács.

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Újabb drágulás jön, péntek előtt érdemes tankolni

Péntektől tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak: a benzin esetében a változás mértéke bruttó 8 forint, a gázolaj ára pedig bruttó 4 forinttal emelkedik.

A tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat

A tatai Platán Gourmet nyerte el a magyar gasztronómia egyik legrangosabb elismeréseként számon tartott Audi - Dining Guide Év étterme díjat.

Gazdaság

Igazi áttörés az online számláknál

Napokon belül a kétmilliárdot is eléri a jelentősen növekvő online számlák száma. Ezt Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára mondta az MTI-nek....

Szép kártya last minute

Szinte már csak óráik vannak a SZÉP-kártyásoknak arra, hogy május végéig elköltsék az október közepéig megkapott pénzüket, különben elvész a kedvezményük, és júniustól már...

MNB: számos kihívással néz szembe a betétbiztosítási rendszer

Az európai betétbiztosítási rendszer a nemzetközi válságok mellett számos szabályozási kihívással is szembenéz - mondta Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke az Európai Betétbiztosítók Fórumának (European Forum of Deposit Insurers, EFDI) budapesti nemzetközi konferenciáját megnyitó beszédében.

MNB: romlott a nemzetközi pénzügyi környezet, de a magyar bankrendszer stabil

Nemzetközi szinten romlott a pénzügyi környezet az amerikai bankcsődök miatt, ugyanakkor Magyarországon a bankrendszer sokkellenálló képessége erős, a pénzintézetek helyzete stabil - mondta Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője a jegybank legfrissebb Pénzügyi stabilitási jelentését ismertetve.