Hirdetés
Kezdőlap Egészség-ügy 6 milliárd forintos beruházás az egészségügyben
No menu items!

6 milliárd forintos beruházás az egészségügyben

fotó: Caola Zrt.

A világ jelenlegi állapotában az egészségvédelem soha nem látott kihívásokkal néz szembe. A kórházi fertőtlenítőszerek, amelyek egykor csak az egészségügyi intézmények számára voltak alapvetőek, mára létfontosságú védelmi vonallá váltak a lakosság számára is a járványok és egyéb egészségügyi veszélyekkel szemben. A 192 éves múltra visszatekintő Caola Zrt. új tulajdonosa 6 milliárd forintos zöldmezős beruházás keretében fertőtlenítőszereket előállító új gyártócsarnokkal bővítette a céget, amely az egész ország számára új fejezetet nyit. Az új gyárban elsődlegesen kórházi fertőtlenítők, kéz-és bőrfertőtlenítők, felületfertőtlenítők gyártása válik lehetővé.

A Caola Zrt. martonvásári új üzemének megnyitásával a jövőben a magyar kórházak és a lakosság számára is életmentő termékeket kínál.

Ez a beruházás rendkívüli jelentőséggel bír, hiszen a kórházi fertőtlenítőszerek gyártásának növelésével lehetőség nyílik még több ember életének megóvására és az egészségügyi intézmények hatékonyabb működésére” – hangsúlyozta Bándi Imre a Caola Zrt. vezérigazgatója.

De nem csak az emberi életek védelmében tett lépést a vállalat. A zöldmezős beruházásnak köszönhetően a Caola Zrt. fenntartható módon növelte gyártási kapacitását. Az új üzemben előállított fertőtlenítőszerek nem csak erősebb védelmet nyújtanak a kórházakban, hanem környezetbarátabbak is a korábbinál.

Varga Mihály pénzügyminiszter úr a Caola Zrt. martonvásári új gyárának átadásán elmondta, a magyar gazdaság szuverenitásának megőrzése, az önellátás erősítése kulcskérdéssé vált a jelen időkben.

Az új gyár nem csak a Caola Zrt. történelmének mérföldköve, hanem az egész magyar egészségügy és társadalom számára is az. A vállalat innovatív hozzáállása és elkötelezettsége az emberek egészségének védelmében mutatja, hogy a jövőben még nagyobb szerepet kívánnak vállalni az egészségügyi krízisek elhárításában. Egy dolog biztos: a Caola Zrt. új üzemének köszönhetően Magyarország erősebb pajzzsal rendelkezik a jövő egészségügyi kihívásai ellen.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben

Idén egy hónapot nyernek a gépjárművek tulajdonosai, ugyanis több mint ötmillió jármű után március 15-e helyett elegendő április 15-ig befizetni az adót, ráadásul kettő helyett egyszer kell csak utalni, a részletfizetés pedig automatikusan jár.

Csekély mértékben gyengült a forint reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Hírek

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.

BÉT – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Enyhe csökkenéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Gazdaság

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva erősítse a Magyar Nemzeti Bank átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is elvárt takarékos működését...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Ezért szárnyal a Bitcoin. De a veszély nem múlt el

A kripto tartalékvaluta emelkedésben van – és 2021 vége óta a legmagasabb szinten tart. Ezt érdemes tudni a Bitcoin-raliról.

100 bázisponttal csökkent az alapkamat

Az alacsonyabb infláció és az ország kockázati megítélésének kedvező alakulása tette lehetővé az alapkamat csökkentésének átmeneti gyorsítását