Hirdetés
Kezdőlap Egészség-ügy 6 milliárd forintos beruházás az egészségügyben
No menu items!

6 milliárd forintos beruházás az egészségügyben

fotó: Caola Zrt.

A világ jelenlegi állapotában az egészségvédelem soha nem látott kihívásokkal néz szembe. A kórházi fertőtlenítőszerek, amelyek egykor csak az egészségügyi intézmények számára voltak alapvetőek, mára létfontosságú védelmi vonallá váltak a lakosság számára is a járványok és egyéb egészségügyi veszélyekkel szemben. A 192 éves múltra visszatekintő Caola Zrt. új tulajdonosa 6 milliárd forintos zöldmezős beruházás keretében fertőtlenítőszereket előállító új gyártócsarnokkal bővítette a céget, amely az egész ország számára új fejezetet nyit. Az új gyárban elsődlegesen kórházi fertőtlenítők, kéz-és bőrfertőtlenítők, felületfertőtlenítők gyártása válik lehetővé.

A Caola Zrt. martonvásári új üzemének megnyitásával a jövőben a magyar kórházak és a lakosság számára is életmentő termékeket kínál.

Ez a beruházás rendkívüli jelentőséggel bír, hiszen a kórházi fertőtlenítőszerek gyártásának növelésével lehetőség nyílik még több ember életének megóvására és az egészségügyi intézmények hatékonyabb működésére” – hangsúlyozta Bándi Imre a Caola Zrt. vezérigazgatója.

De nem csak az emberi életek védelmében tett lépést a vállalat. A zöldmezős beruházásnak köszönhetően a Caola Zrt. fenntartható módon növelte gyártási kapacitását. Az új üzemben előállított fertőtlenítőszerek nem csak erősebb védelmet nyújtanak a kórházakban, hanem környezetbarátabbak is a korábbinál.

Varga Mihály pénzügyminiszter úr a Caola Zrt. martonvásári új gyárának átadásán elmondta, a magyar gazdaság szuverenitásának megőrzése, az önellátás erősítése kulcskérdéssé vált a jelen időkben.

Az új gyár nem csak a Caola Zrt. történelmének mérföldköve, hanem az egész magyar egészségügy és társadalom számára is az. A vállalat innovatív hozzáállása és elkötelezettsége az emberek egészségének védelmében mutatja, hogy a jövőben még nagyobb szerepet kívánnak vállalni az egészségügyi krízisek elhárításában. Egy dolog biztos: a Caola Zrt. új üzemének köszönhetően Magyarország erősebb pajzzsal rendelkezik a jövő egészségügyi kihívásai ellen.

A zöld fordulat, az ESG törvény bevezetése alapjaiban változtatja meg a gazdaság szereplőinek jelenét, jövőjét. Mit jelent az ESG keretrendszer (Environmental -környezeti-, Social -társadalmi- és Governance -irányítási)? Miért lett megkerülhetetlen a nagyvállalatok mellett már a KKV-ék számára is? Miként befolyásolják az Ön cégének kötelezettségeit és lehetőségeit a fenntarthatóság egyre szigorodó elvárásai? Erről is szól AzÜzlet, ESG és fenntarthatóság a gyakorlatban című konferenciájaTovábbi információ és jelentkezés ide kattintva érhető el.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Otthonfelújítási Program, vannak új kedvezmények: így optimalizálhatja a nyereséget

Biztosan csak azok lesznek eredményesek, akik viszonylag gyorsan lépnek, és a lehető leggyorsabban összetudják állítani azt a perfekt pályázati dokumentációt, amire szükség van a sikerességhez.

A németek már a pályán kívül is nyertek a foci EB-n. A magyaroknak is van esélyük.

A DFB utoljára nyolc évvel ezelőtt fizetett ki bónuszokat Európa-bajnokságon vagy világbajnokságon.

Brutális, közel húsz százalékos emelkedés várható az építőipari árakban

Megtelt az agglomeráció, egyre tolódnak ki a határok

Elképesztő adatok kerültek napvilágra a lakásbiztosításokról

A több mint 840 ezer új szerződés döntő része azonban nem új biztosítás volt, hanem a meglévő ügyfelek kaptak az egyik biztosítónál egy szép kis ajándékot.
Hirdetés

Hírek

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Gazdaság

Elképesztő adatok kerültek napvilágra a lakásbiztosításokról

A több mint 840 ezer új szerződés döntő része azonban nem új biztosítás volt, hanem a meglévő ügyfelek kaptak az egyik biztosítónál egy szép kis ajándékot.

Államháztartási, idegenforgalmi, ipari és foglalkoztatási adatok jelennek meg jövő héten

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 8,9 százalékkal, a külföldivendég-éjszakáké 0,9 százalékkal csökkent az adatok alapján.

Az MNB a régióból elsőként lett a CASI nemzetközi zöld kapacitásépítő szervezet tagja

A szervezet célkitűzése, hogy hozzájáruljon a fenntartható finanszírozási piac fejlődéséhez, valamint több hitelképes zöld projektet hozzon létre az EMDE-országokban

Az MNB bezárja a követelésvásárlót, de az adósok kötelezettsége megmarad

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A pénzügyi vállalkozás – az MNB többszöri kötelezése,...