Hirdetés
Kezdőlap Hírek A kormányt megelőzve magánember lett a Lufthansa legnagyobb részvényese
No menu items!

A kormányt megelőzve magánember lett a Lufthansa legnagyobb részvényese

Fotó: Bigstock

Németország leggazdagabb embere lett a Lufthansa legnagyobb részvényese, miután a logisztikában szerzett vagyonának egy részét újra befektette Európa legnagyobb légitársaságába.

Klaus-Michael Kühne a bejelentés szerint 15,01 százalékra növelte részesedését a Lufthansa részvénycsomagjában, és ezzel megelőzte a német kormányt a légitársaság legnagyobb részvényeseként. A kormány eladta részesedését, miután a légitársaság visszafizette a Covid-járvány alatt kapott mentőcsomag hitelét.

Kühne – aki egyúttal kifejezte érdeklődését a Lufthansa igazgatótanácsi székére – a Bloomberg Billionaires Index szerint 35,1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. Ő a Kuehne + Nagel, a világ legnagyobb tengeri szállítmányozójának tiszteletbeli elnöke és többségi tulajdonosa.

Klaus-Michael Kühne

Bár Kühne nem nyilatkozott arról, hogy miért bővíti Lufthansa-részesedését, több nagy hajózási vállalat is a kereskedelmi repülésben terjeszkedik, különösen a Lufthansához hasonló teherszállító cégekben. A logisztikai cégek az elmúlt években a fuvarozási bumm közepette szárnyaló profitot értek el, ami több céget arra késztetett, hogy a nyereséget a légitársaságokba fektesse vissza.

A Kuehne + Nagel holdingtársaság 30 százalékos részesedéssel rendelkezik a német Hapag-Lloyd hajózási vállalatban is, amely eddig nem tett kísérletet légiközlekedési tevékenységek megszerzésére. A Lufthansa teherszállító részlege 12 nagy teherszállító repülőgépből álló flottát üzemeltet, és kihasználja az utasszállító részleg repülőgépeinek csomagterét is.

A francia logisztikai óriáscég, a CMA CGM májusban megállapodott az Air France-KLM részesedésének megvásárlásáról, míg a konténerszállító óriáscég, az MSC Mediterranean Shipping Company a Lufthansával közös ajánlatot tett az ITA néven ismert Italia Trasporto Aereo, a bukott Alitalia utódjának megvásárlására. (Bloomberg)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.

Központban a vidéki kistelepülések fejlesztése

A kedden átadott 4,2 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók, termelők számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es számú főút között.

Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat

Az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...