Hirdetés
Kezdőlap Építőipar A Mapei a partnerségre épít
No menu items!

A Mapei a partnerségre épít

A Mapei, a COVID járvány negatív hatásai ellenére is jó évet zár. Markovich Béla ügyvezető igazgató szerint mindez annak köszönhető, hogy immáron három évtizedes stratégiájuk szellemében továbbra sem csak az értékesítésre koncentrálnak: támogatást is nyújtanak kereskedelmi partnereiknek és az építkezőknek.

– Az árbevételt, az árrést és az eredményt tekintve is a tervek fölött állunk. Ezzel minden idők legjobb eredményeit produkáljuk az idén – elemez Markovich Béla. Annak ellenére igaz ez, hogy a COVID járvány negatív hatásai már az építőiparban is érződnek, a KSH 2020 szeptemberig az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 11,0 %-kal elmaradt az előző év azonos időszakához képest. De szerencsére nemcsak a Mapei, hanem partnereink többsége is jó állapotban van, köszönhetően annak a stratégiának, amit immáron majd harminc éve követünk a piacon. Lényege az, hogy adatbázist építünk és ez alapján segítünk partnereinknek, a kereskedőknek, a tervezőknek, építőknek és építtetőknek. Minden, amit csak teszünk a piacon, ezen startégiát követve tesszük.

Markovich Béla, a Mapei ügyvezető igazgatója: adatbázist építünk és ez alapján segítünk partnereinknek a kereskedőknek, a tervezőknek, építőknek és építtetőknek..

Ennek szellemében hozták létre 2016-ban a Magyar Építőipari Szakemberek Közösségét, melynek egyik célja segíteni a szakembereknek, hogy alacsonyabb költségek mellett, nagyobb bevételt tudjanak elérni. A másik fontos célja az építőipari szakmák népszerűsítése a pályaválasztó gyerekek körében. Ehhez kötődően az egyszerű értékesítői és szakmai kapcsolaton messze túlmutatva, olyan ingyenes képzéseket biztosítanak számukra, amelyek a cégszervezés és vezetés, a humánerőforrás fejlesztés, a kommunikáció, valamint az értékesítés terén nyújtanak naprakész, jól hasznosítható tapasztalatokat.

– De még ennél is tovább megyünk. Például amikor egy projekt kapcsán konzultálunk a partnereinkkel, mindig arra is figyelünk, mit és milyen megoldásokat tudunk még hozzátenni ahhoz, hogy sikeresebbek legyenek. Ezért rengeteg szakmai képzést is tartunk, ahol nemcsak a Mapei termékeit mutatjuk be teljeskörűen, hanem az általános műszaki problémákra is fókuszálunk. Például arra, miként lehet jó aljzatbetont elkészíteni úgy, hogy az ne porladjon, ne málljon, ne legyen gyenge, ne repedjen meg, amikor arra burkolni akarnak. Vagy mire kell figyelni, akkor, amikor valaki a hőszigetelést készíti. A rendszeres képzések mellett más fórumokon is tartjuk a kapcsolatot ügyfeleinkkel: minden héten több, specifikus tartalmú elektronikus levelet is küldünk a különféle célcsoportokhoz. Ezekben nem szerepel más, mint olyan ötletek bemutatása, amivel a kereskedők hatékonyabbak, a kivitelezők pedig sikeresebbek lehetnek a maguk területén. Az építkező pedig a tervezettnél is szebbé tudja varázsolni otthonát.

Mapei – videók, amelyek a felhasználókat segítik

A cégvezető szerint az általuk szervezett – alapvetően személyes részvétellel, majd a járvány idején online módon zajló -, tréningek visszaigazolásaiból az derült ki, hogy gyakran akár egy hasznos információ, ötlet is komoly és tartós eredményeket hozhat.

– Például az egyik értékesítési tréning résztvevője, egy burkoló szakember utólag örömmel mesélte, hogy egy dolgot megfogadott az előadásból és az megérte. A tanács az volt, hogy tartsa meg az árát. Nem is kezdett el kapkodni, amikor árengedményt kértek, tartotta magát ahhoz az árhoz, ami tisztességes nyereséget garantál a számára és így is simán nyeri meg azokat a munkákat, amelyekért korábban akár még árengedményt is hajlandó volt adni.

A hagyományos technológia mellett az új termékek is a siker alkotóelemei közé tartoznak. Ezek közé tartozik a Mapei hőszigetelési rendszerének új eleme, az Acrycolor Tonachino vakolat, amely egy fejlesztésnek köszönhetően akár a gépesítési technológiát is meghonosíthatja a homlokzatok színezésében-vakolásában. Köszönhetően annak, hogy a vakolatot géppel is fel lehet szórni, az egyenletes felület mellett gyorsabb, és egyszerűbb munkavégzést garantál. A hagyományos technológiák közül pedig a vízszigeteléshez kapcsolódó termékek kerültek most fókuszba. Azok a kenhető bitumenszigetelések, amelyek szintén megkönnyítik és gyorsítják a munkát.

Hőszigetelés

– Mindemellett arra is koncentrálunk, hogy a járvány, a nehézségek mellett lehetőségeket is teremt. Például arra, hogy megmutassuk, mennyire fontosnak tartjuk a partneri kapcsolatainkat. Ezért küldtünk ingyen maszkot és vitaminokat a szakembereknek rögtön azután, hogy a vírus miatti első óvintézkedések megszülettek. De a válság azt is megmutatta, hogy aki hosszútávon gondolkodik és olyan termékeket kínál, amelyek időtállóak az egy ilyen, válságos helyzetben is sokkal stabilabban tud működni. Az is látszik, hogy aki képzi, fejleszti magát, annak az ilyen szokatlan és nehéz helyzetben is sokkal nagyobb a mozgástere, mint annak, aki nem ezt teszi. Például mi arra is rájöttünk, hogy a válságból való kilábalás kényszere újfajta kommunikációs lehetőségeket is teremt számunkra. Mert miközben az emberek minden olyan hírre fogékonyabbak, ami az egészségük megóvását és a cégük túlélését szolgálja, mi a megszokottnál sokkal szélesebb körben tudunk kommunikálni úgy, hogy az ezzel kapcsolatos hasznos információk mellett a termékeinkről is szót ejtünk.

A cégvezető szerint a pandémia kapcsán az is új lehetőséget teremtett, hogy mivel az emberek a járvány első időszakában be voltak zárva az otthonaikba, feléjük is többet tudtak kommunikálni arról, hogy ha már otthon vannak, érdemes megnézni, miként lehet otthonosabbá, szebbé tenni a lakókörnyezetüket.

– Nagyon sokan éltek is a lehetőséggel, elkezdték javítgatni, csinosítani fejlesztgetni a lakásukat, házukat. Most pedig az a kormányzati támogatás hozhat új lehetőséget, ami 3 milliós vissza nem térítendő támogatást nyújt a gyerekes családoknak a lakásfelújításhoz. Ez biztos, hogy nagy lökést ad a felújítási piacnak, hiszen 6 millió forintot kell elköltenie az otthonára annak, aki ebből 3 millió forintnyi visszatérítésre számíthat az államtól. Emellett arra számítok még, hogy mindez fehéríteni is fogja a felújítás piacát, ami sajnálatos módon nagyrészt szürke még. Mert miközben egy új ház építésnél nehéz eltitkolni, mi történik és ezért majdnem minden számlásan zajlik, a felújításnál a mesterek jórésze jellemzően feketén dolgozik. A felújítási támogatás esetében viszont csak azok számíthatnak a visszatérítésre, akik mind a 6 millió elköltését számlákkal tudják igazolni.

 

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Figyelem! – Hétfőig kell a negyedéves áfát bevallani

Jelentős adminisztrációs könnyítés továbbá, hogy a bevallást az eÁFA-rendszerben benyújtóknak nem kell az összesítő nyilatkozaton is adatot szolgáltatni, azaz mentesülnek az áfabevallás M lapja kitöltése alól.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Made in America nagy bajban van – az ok hasonlít a magyarországihoz

A német Külkereskedelmi Kamara (AHK) legutóbbi felmérésében az USA-ban működő német vállalatok a szakképzett munkaerő hiányát nevezték meg a legfőbb kockázatként.

Itt a spárga, ette már ma? – a megszokottnál korábban itt a szezon

Hazánkban mintegy 1437 hektáron foglalkoznak spárgatermesztéssel a gazdálkodók, ahonnan éves szinten mintegy 5000-5500 tonna termést takarítanak be.
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.