Kezdőlap Építőipar A Mapei a partnerségre épít
No menu items!

A Mapei a partnerségre épít

A Mapei, a COVID járvány negatív hatásai ellenére is jó évet zár. Markovich Béla ügyvezető igazgató szerint mindez annak köszönhető, hogy immáron három évtizedes stratégiájuk szellemében továbbra sem csak az értékesítésre koncentrálnak: támogatást is nyújtanak kereskedelmi partnereiknek és az építkezőknek.

– Az árbevételt, az árrést és az eredményt tekintve is a tervek fölött állunk. Ezzel minden idők legjobb eredményeit produkáljuk az idén – elemez Markovich Béla. Annak ellenére igaz ez, hogy a COVID járvány negatív hatásai már az építőiparban is érződnek, a KSH 2020 szeptemberig az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 11,0 %-kal elmaradt az előző év azonos időszakához képest. De szerencsére nemcsak a Mapei, hanem partnereink többsége is jó állapotban van, köszönhetően annak a stratégiának, amit immáron majd harminc éve követünk a piacon. Lényege az, hogy adatbázist építünk és ez alapján segítünk partnereinknek, a kereskedőknek, a tervezőknek, építőknek és építtetőknek. Minden, amit csak teszünk a piacon, ezen startégiát követve tesszük.

Markovich Béla, a Mapei ügyvezető igazgatója: adatbázist építünk és ez alapján segítünk partnereinknek a kereskedőknek, a tervezőknek, építőknek és építtetőknek..

Ennek szellemében hozták létre 2016-ban a Magyar Építőipari Szakemberek Közösségét, melynek egyik célja segíteni a szakembereknek, hogy alacsonyabb költségek mellett, nagyobb bevételt tudjanak elérni. A másik fontos célja az építőipari szakmák népszerűsítése a pályaválasztó gyerekek körében. Ehhez kötődően az egyszerű értékesítői és szakmai kapcsolaton messze túlmutatva, olyan ingyenes képzéseket biztosítanak számukra, amelyek a cégszervezés és vezetés, a humánerőforrás fejlesztés, a kommunikáció, valamint az értékesítés terén nyújtanak naprakész, jól hasznosítható tapasztalatokat.

– De még ennél is tovább megyünk. Például amikor egy projekt kapcsán konzultálunk a partnereinkkel, mindig arra is figyelünk, mit és milyen megoldásokat tudunk még hozzátenni ahhoz, hogy sikeresebbek legyenek. Ezért rengeteg szakmai képzést is tartunk, ahol nemcsak a Mapei termékeit mutatjuk be teljeskörűen, hanem az általános műszaki problémákra is fókuszálunk. Például arra, miként lehet jó aljzatbetont elkészíteni úgy, hogy az ne porladjon, ne málljon, ne legyen gyenge, ne repedjen meg, amikor arra burkolni akarnak. Vagy mire kell figyelni, akkor, amikor valaki a hőszigetelést készíti. A rendszeres képzések mellett más fórumokon is tartjuk a kapcsolatot ügyfeleinkkel: minden héten több, specifikus tartalmú elektronikus levelet is küldünk a különféle célcsoportokhoz. Ezekben nem szerepel más, mint olyan ötletek bemutatása, amivel a kereskedők hatékonyabbak, a kivitelezők pedig sikeresebbek lehetnek a maguk területén. Az építkező pedig a tervezettnél is szebbé tudja varázsolni otthonát.

Mapei – videók, amelyek a felhasználókat segítik

A cégvezető szerint az általuk szervezett – alapvetően személyes részvétellel, majd a járvány idején online módon zajló -, tréningek visszaigazolásaiból az derült ki, hogy gyakran akár egy hasznos információ, ötlet is komoly és tartós eredményeket hozhat.

– Például az egyik értékesítési tréning résztvevője, egy burkoló szakember utólag örömmel mesélte, hogy egy dolgot megfogadott az előadásból és az megérte. A tanács az volt, hogy tartsa meg az árát. Nem is kezdett el kapkodni, amikor árengedményt kértek, tartotta magát ahhoz az árhoz, ami tisztességes nyereséget garantál a számára és így is simán nyeri meg azokat a munkákat, amelyekért korábban akár még árengedményt is hajlandó volt adni.

A hagyományos technológia mellett az új termékek is a siker alkotóelemei közé tartoznak. Ezek közé tartozik a Mapei hőszigetelési rendszerének új eleme, az Acrycolor Tonachino vakolat, amely egy fejlesztésnek köszönhetően akár a gépesítési technológiát is meghonosíthatja a homlokzatok színezésében-vakolásában. Köszönhetően annak, hogy a vakolatot géppel is fel lehet szórni, az egyenletes felület mellett gyorsabb, és egyszerűbb munkavégzést garantál. A hagyományos technológiák közül pedig a vízszigeteléshez kapcsolódó termékek kerültek most fókuszba. Azok a kenhető bitumenszigetelések, amelyek szintén megkönnyítik és gyorsítják a munkát.

Hőszigetelés

– Mindemellett arra is koncentrálunk, hogy a járvány, a nehézségek mellett lehetőségeket is teremt. Például arra, hogy megmutassuk, mennyire fontosnak tartjuk a partneri kapcsolatainkat. Ezért küldtünk ingyen maszkot és vitaminokat a szakembereknek rögtön azután, hogy a vírus miatti első óvintézkedések megszülettek. De a válság azt is megmutatta, hogy aki hosszútávon gondolkodik és olyan termékeket kínál, amelyek időtállóak az egy ilyen, válságos helyzetben is sokkal stabilabban tud működni. Az is látszik, hogy aki képzi, fejleszti magát, annak az ilyen szokatlan és nehéz helyzetben is sokkal nagyobb a mozgástere, mint annak, aki nem ezt teszi. Például mi arra is rájöttünk, hogy a válságból való kilábalás kényszere újfajta kommunikációs lehetőségeket is teremt számunkra. Mert miközben az emberek minden olyan hírre fogékonyabbak, ami az egészségük megóvását és a cégük túlélését szolgálja, mi a megszokottnál sokkal szélesebb körben tudunk kommunikálni úgy, hogy az ezzel kapcsolatos hasznos információk mellett a termékeinkről is szót ejtünk.

A cégvezető szerint a pandémia kapcsán az is új lehetőséget teremtett, hogy mivel az emberek a járvány első időszakában be voltak zárva az otthonaikba, feléjük is többet tudtak kommunikálni arról, hogy ha már otthon vannak, érdemes megnézni, miként lehet otthonosabbá, szebbé tenni a lakókörnyezetüket.

– Nagyon sokan éltek is a lehetőséggel, elkezdték javítgatni, csinosítani fejlesztgetni a lakásukat, házukat. Most pedig az a kormányzati támogatás hozhat új lehetőséget, ami 3 milliós vissza nem térítendő támogatást nyújt a gyerekes családoknak a lakásfelújításhoz. Ez biztos, hogy nagy lökést ad a felújítási piacnak, hiszen 6 millió forintot kell elköltenie az otthonára annak, aki ebből 3 millió forintnyi visszatérítésre számíthat az államtól. Emellett arra számítok még, hogy mindez fehéríteni is fogja a felújítás piacát, ami sajnálatos módon nagyrészt szürke még. Mert miközben egy új ház építésnél nehéz eltitkolni, mi történik és ezért majdnem minden számlásan zajlik, a felújításnál a mesterek jórésze jellemzően feketén dolgozik. A felújítási támogatás esetében viszont csak azok számíthatnak a visszatérítésre, akik mind a 6 millió elköltését számlákkal tudják igazolni.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Nem változtatott a Fed az irányadó dollárkamaton

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott.

Bezárta a kiskaput az online Árfigyelő rendszer

GVH: az Árfigyelő az adott üzletlánc boltjainak 80 százalékában alkalmazott árak alapján határozza meg a legalacsonyabb árat

Mentavill Expo: a lakossági piac bezuhant az ipari megrendelések nem csökkennek a villanyszerelőknél

Az épitőipari visszaesés, a lakásépítések számának csökkenése a villanyszerelők számára is olyan kihívást jelent, amelyre naprakész piacismerettel és a megszokottól eltérő üzletpolitikával lehet csak eredményesen reagálni.

BÉT – Iránykereséssel indulhat a tőzsde az elemző szerint

Iránykereséssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A BUX 30,59 pontos, 0,05 százalékos emelkedéssel, 57 699,78 ponton zárt kedden.

Hírek

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék, Londonban bankszünnap

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn. Londonban bankszünnap miatt egész nap nincs kereskedés.

Zsinagógák Hete: augusztus 27-től szeptember 10-ig

Már szokás szerint ismét a Sóletfesztivállal indul a Zsinagógák Hete, amely augusztus 27-től szeptember 10-ig változatos kulturális és szórakoztató programokkal várja a közönséget Budapesten és vidéki helyszíneken.

Gazdaság

Devizapiac – Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült csütörtök reggelre a forint az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Visszavonták az ONEY pénzügyi vállalkozás tevékenységi engedélyét

Az ONEY így nem rendelkezett az ügyfelekkel szembeni követelésekkel, illetve pénzügyi szolgáltatásból eredő egyéb kötelezettséggel az engedély visszavonása és a végelszámolás időpontjában.

Nemzetközi díjat nyert a Pénzmúzeum

Megnyitása óta eltelt másfél évben az 50 látványos installációval működő Pénzmúzeum eddig több mint 135 ezer látogatót fogadott.