Hirdetés
Kezdőlap A német kapcsolat A RÖHM az új technológiákhoz is alkalmazkodik
No menu items!

A RÖHM az új technológiákhoz is alkalmazkodik

A jó munkához jó szerszám kell – tartja az ősi igazság, amit a német cég, a RÖHM GmbH munkadarab és szerszám befogásra készült precíziós termékeinek, tokmányainak sikere is visszaigazol. Alker József, a RÖHM Hungária Kft. ügyvezetője szerint nem véletlen, hogy a cég kapcsolata Magyarországgal már több évtizedre tekint vissza.

– Ahogy a mai világban folyamatosan nő az ipari termékekkel szemben támasztott minőségi igény, úgy csökken a tűrésmező is az egyes alkatrészek méretpontosságát illetően – elemez Alker József, aki szerint a munkadarabokkal szemben támasztott pontossági követelmény az ezredmilliméterhez közelít.

Az munkadarabokkal szemben támasztott pontossági követelmény az ezredmilliméterhez közelít

A szakember szerint nem véletlen, hogy már a rendszerváltás előtti évtizedekben is számos berendezéshez (megmunkáló központokhoz, esztergákhoz, marókhoz, fúrókhoz) használták a RÖHM nagy pontosságot biztosító befogóeszközeit, vagyis tokmányait és gépsatuit. Ugyanakkor a RÖHM és Magyarország között az ezredfordulón vált igazán intenzívvé a kereskedelmi kapcsolat, amikor egyre több hazai vállalkozás kezdte alkalmazni a német cég termékeit. Egyik legnagyobb megrendelőjük, az AUDI is ebben az időszakban futtatta fel a termelését, ami a RÖHM szempontjából azért is volt meghatározó, mert a motorgyártáshoz szükséges alkatrészek forgácsolását végző gépek jelentős részén RÖHM tokmányokat és robotos megfogókat használnak.

Az autóipari beszállítók egyre erőteljesebb hazai megjelenéséhez kapcsolódva és az itteni vevőkkel történő közvetlenebb kapcsolatteremtés szándékával, határozta el a magyarországi cégalapítást a RÖHM GmbH. Így alakult meg 2016 március elsején a RÖHM Hungária Kft., amelynek munkatársai az értékesítési és műszaki feladatok koordinálását tartják a legfontosabb feladatának.

– A RÖHM sikerének alapja az, hogy termékeink a kezdetektől, az 1909-es cégalapítástól egészen napjainkig megfelelnek annak a magas elvárásnak, amit a világon mindenütt a német minőséghez társítanak. Ennek szellemében ugyan nem a legolcsóbbak a piacon, de a versenyképességük megkérdőjelezhetetlen, ha az ár-érték arányt vesszük figyelembe. A felhasználók szempontjából döntő jelentőségű a befogószerszám élettartama és a több százezer cikluson keresztül garantált megmunkálási pontosság. Az autóipartól és közlekedéstől az elektronikai piacon át egészen az orvostechnikai gyártásig ezért alakultak ki olyan stratégiai partnerségek, ahol évtizedek óta a RÖHM eszközeit használják – érvel az ügyvezető igazgató.

A német családi vállalkozásként indult cég mára már 1100 fős, évi 100 millió Euros forgalmú nemzetközi vállalattá vált, az elmúlt években az új iparágakhoz, technológiákhoz alkalmazkodó termékek kifejlesztése is fókuszba került a RÖHM-nél. A hagyományos gépi működtetésű tokmányok kategóriájában, az egyre gyorsabb szériaváltás igényéhez igazodva, így született meg például az a DURO sorozat, amely a kisebb darabszámú, vagy egyedi termékek előállításának gazdaságosságát elősegítve, a befogóegységek, a pofák rendkívül gyors cseréjét teszik lehetővé.

– Miközben a Covid előtti időszak a belsőégésű motorokhoz kötődő, hagyományos autóipar egyik fénykorát jelentette, a rendkívül szigorú környezetvédelmi szigorításokat tartalmazó új Európai Uniós jogszabályokhoz igazodóan reflektorfénybe került elektromos autógyártás már egészen újfajta szemléletet, technológiákat és termékpalettát kíván. Mindemellett jelentős fellendülés tapasztalható az automatizált gyártás területén – fejti ki Alker József.

– Mivel mindez a magyar piacon is törvényszerűen éreztetni fogja a hatását, a RÖHM Hungáriánál arra törekszünk, hogy az anyacég világszerte sikeres többi termékét is megismertessük Magyarországon. Így, miközben itt még az autóipari beszállítók számítanak a legnagyobb vásárlónak, meggyőződésem, hogy a világtrendekhez igazodva Magyarországon is megerősödnek majd a teherautó és buszgyártókkal, a vasúti berendezés gyártókkal, az energiaipar, valamint repülőgép alkatrészek beszállítóival nemzetközileg már tradicionálisnak számító partnerkapcsolataink.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Negyven éve nem történt olyan Nagy-Britanniában, mint most

Negyven év óta először mértek Nagy-Britanniában tíz százalék fölötti éves inflációt: a brit statisztikai hivatal (ONS) beszámolója szerint a lakhatási költségek nélkül számolt fogyasztói árak (CPI) júliusban 10,1 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.

Jászai Gellért új pozícióból irányítja tovább a 4iG-t

A 4iG Nyrt.-nél szétválik a stratégiai és az operatív irányítás és ezzel az elnöki, valamint a vezérigazgatói pozíció: Jászai Gellért a csoport többségi részvényese, az igazgatóság elnökeként irányítja tovább a vállalatcsoport stratégiáját - közölte a társaság.

A szuperszonikus, fenntartható repülésre voksol az American Airlines

Az American Airlines megállapodott a Boom Supersonic 20 szuperszonikus Overture repülőgépének megvásárlásáról - jelentették be a vállalatok.

Hiába a kedvező GDP-adat, tovább gyengült a forint

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi devizapiacon szerda délig kora reggelhez képest.

Hírek

Jászai Gellért új pozícióból irányítja tovább a 4iG-t

A 4iG Nyrt.-nél szétválik a stratégiai és az operatív irányítás és ezzel az elnöki, valamint a vezérigazgatói pozíció: Jászai Gellért a csoport többségi részvényese, az igazgatóság elnökeként irányítja tovább a vállalatcsoport stratégiáját - közölte a társaság.

Hiába a kedvező GDP-adat, tovább gyengült a forint

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi devizapiacon szerda délig kora reggelhez képest.

Figyelmeztet a NAV: adózni kell a lakáskiadás után

A kiadó ingatlanok piacának augusztus-szeptemberi csúcsszezonja előtt a hosszú távú lakáskiadás és bérlés adózási szabályaira és egyéb részleteire hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Drágább lesz a bliccelés a BKK járatain szeptembertől

Növekednek a pótdíjösszegek szeptember 1-től, ugyanakkor új kedvezményrendszert is bevezetnek a fővárosi közösségi közlekedésben - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Válságálló a bécsi vízellátás

Miközben ősziesen hulló sárga falevelek és kiégett mezők csúfítják el a nyári tájat Európa-szerte, az osztrák főváros mégsem aggódik a vízellátás miatt. Mégpedig azért, mert miközben a bécsi víz jó minőségű, a város klímatanácsnoka, Jürgen Czernohorszky szerint egyben válságbiztos is. A város célja, hogy különböző intézkedésekkel legalább 2050-ig szavatolja a városlakók biztonságos vízellátását.

Újabb támogatást kapnak a benzinkutasok

A kormány folytatja a kis benzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el - jelentette be az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Nagyot gyengült a forint, jóval 400 felett jár az euró

Nagyot gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon: az eurót a déli órákban 404,08 forinton jegyezték a kora reggeli 398,43 forint után.

Olcsóbb lett a tankolás Horvátországban

Horvátországban tovább csökkent az üzemanyagok ára. Az új árszabás az ország összes kiskereskedelmi töltőállomására vonatkozik - közölte a horvát kormány.

Gazdaság

Augusztusban folyamatos volt a banki hitelkamat-emelés

Két hét alatt valamennyi nagybank drágított a hitelein azt követően, hogy az MNB 10 százalék fölé vitte az alapkamatát. Most főleg a személyi kölcsönök voltak soron, amelyekből már az olcsóbbakért is többet kell fizetni a jegybanki kamatnál. A lakáshiteleknél pedig általánossá vált a 8 százalék feletti THM - derül ki a Bank360.hu összeállításából.

Kéthetes mélyponton a forint – megvannak az okai

Kedden tovább növelte veszteségeit a magyar fizetőeszköz, amely ezzel kéthetes mélypontra zuhanva alulteljesítette régiós társait, amelyek mérsékeltebb esést mutattak.

Fizetési mérleg. 806 millió eurós hiány júniusban

A májusi csökkenés után júniusban a korábbi hónapok szintjére, 806 millió euróra nőtt a folyó fizetési mérleg havi hiánya - derül ki a Magyar Nemzeti Bank előzetes adataiból. Májusban 370 millió, áprilisban és márciusban egyformán 780 millió euró volt a folyó mérleg deficitje.

OTP: stabil a teljesítmény, bizonytalan az orosz leánybank sorsa

Az egyedi tételeket nem számítva, a háború hatásaival együtt a tavalyihoz hasonló lett az OTP csoport teljesítménye a második negyedévben, ami a bank stabilitását és erejét mutatja - mondta Bencsik László, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese a bank eredményeit értékelő sajtótájékoztatón. Azt is közölte: vizsgálják az orosz leánybank értékesítésének lehetőségét.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom