Hirdetés
Kezdőlap A német kapcsolat A RÖHM az új technológiákhoz is alkalmazkodik
No menu items!

A RÖHM az új technológiákhoz is alkalmazkodik

A jó munkához jó szerszám kell – tartja az ősi igazság, amit a német cég, a RÖHM GmbH munkadarab és szerszám befogásra készült precíziós termékeinek, tokmányainak sikere is visszaigazol. Alker József, a RÖHM Hungária Kft. ügyvezetője szerint nem véletlen, hogy a cég kapcsolata Magyarországgal már több évtizedre tekint vissza.

– Ahogy a mai világban folyamatosan nő az ipari termékekkel szemben támasztott minőségi igény, úgy csökken a tűrésmező is az egyes alkatrészek méretpontosságát illetően – elemez Alker József, aki szerint a munkadarabokkal szemben támasztott pontossági követelmény az ezredmilliméterhez közelít.

Az munkadarabokkal szemben támasztott pontossági követelmény az ezredmilliméterhez közelít

A szakember szerint nem véletlen, hogy már a rendszerváltás előtti évtizedekben is számos berendezéshez (megmunkáló központokhoz, esztergákhoz, marókhoz, fúrókhoz) használták a RÖHM nagy pontosságot biztosító befogóeszközeit, vagyis tokmányait és gépsatuit. Ugyanakkor a RÖHM és Magyarország között az ezredfordulón vált igazán intenzívvé a kereskedelmi kapcsolat, amikor egyre több hazai vállalkozás kezdte alkalmazni a német cég termékeit. Egyik legnagyobb megrendelőjük, az AUDI is ebben az időszakban futtatta fel a termelését, ami a RÖHM szempontjából azért is volt meghatározó, mert a motorgyártáshoz szükséges alkatrészek forgácsolását végző gépek jelentős részén RÖHM tokmányokat és robotos megfogókat használnak.

Az autóipari beszállítók egyre erőteljesebb hazai megjelenéséhez kapcsolódva és az itteni vevőkkel történő közvetlenebb kapcsolatteremtés szándékával, határozta el a magyarországi cégalapítást a RÖHM GmbH. Így alakult meg 2016 március elsején a RÖHM Hungária Kft., amelynek munkatársai az értékesítési és műszaki feladatok koordinálását tartják a legfontosabb feladatának.

– A RÖHM sikerének alapja az, hogy termékeink a kezdetektől, az 1909-es cégalapítástól egészen napjainkig megfelelnek annak a magas elvárásnak, amit a világon mindenütt a német minőséghez társítanak. Ennek szellemében ugyan nem a legolcsóbbak a piacon, de a versenyképességük megkérdőjelezhetetlen, ha az ár-érték arányt vesszük figyelembe. A felhasználók szempontjából döntő jelentőségű a befogószerszám élettartama és a több százezer cikluson keresztül garantált megmunkálási pontosság. Az autóipartól és közlekedéstől az elektronikai piacon át egészen az orvostechnikai gyártásig ezért alakultak ki olyan stratégiai partnerségek, ahol évtizedek óta a RÖHM eszközeit használják – érvel az ügyvezető igazgató.

A német családi vállalkozásként indult cég mára már 1100 fős, évi 100 millió Euros forgalmú nemzetközi vállalattá vált, az elmúlt években az új iparágakhoz, technológiákhoz alkalmazkodó termékek kifejlesztése is fókuszba került a RÖHM-nél. A hagyományos gépi működtetésű tokmányok kategóriájában, az egyre gyorsabb szériaváltás igényéhez igazodva, így született meg például az a DURO sorozat, amely a kisebb darabszámú, vagy egyedi termékek előállításának gazdaságosságát elősegítve, a befogóegységek, a pofák rendkívül gyors cseréjét teszik lehetővé.

– Miközben a Covid előtti időszak a belsőégésű motorokhoz kötődő, hagyományos autóipar egyik fénykorát jelentette, a rendkívül szigorú környezetvédelmi szigorításokat tartalmazó új Európai Uniós jogszabályokhoz igazodóan reflektorfénybe került elektromos autógyártás már egészen újfajta szemléletet, technológiákat és termékpalettát kíván. Mindemellett jelentős fellendülés tapasztalható az automatizált gyártás területén – fejti ki Alker József.

– Mivel mindez a magyar piacon is törvényszerűen éreztetni fogja a hatását, a RÖHM Hungáriánál arra törekszünk, hogy az anyacég világszerte sikeres többi termékét is megismertessük Magyarországon. Így, miközben itt még az autóipari beszállítók számítanak a legnagyobb vásárlónak, meggyőződésem, hogy a világtrendekhez igazodva Magyarországon is megerősödnek majd a teherautó és buszgyártókkal, a vasúti berendezés gyártókkal, az energiaipar, valamint repülőgép alkatrészek beszállítóival nemzetközileg már tradicionálisnak számító partnerkapcsolataink.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Amerikai álom? Kaliforniában beindult a robottaxi

A Waymo májusban kiterjeszti ingyenes, teljesen vezető nélküli robotaxi szolgáltatásait Los Angelesre és néhány San Francisco közelében lévő városra.

Már csak öt év és tarolhat a mesterséges intelligencia

Az Nvidia vezérigazgatója szerint a mesterséges intelligencia öt éven belül átmegy az emberi teszteken.

Technológiát fejlesztenek a nyíregyházi Alföldi Környezetvédelmi Kft.-nél

A cég árbevételének döntő többségét az ipari és veszélyes hulladékok begyűjtése adja, a beruházás segítségével a hulladék-újrahasznosítást fejlesztették, a gyártás energiaköltségét pedig napelemmel biztosítják.

Hírek

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Pozitív nyitás várható a pénteki kereskedésben

A kedvező nemzetközi hangulat miatt azonban pénteken pozitív irányú elmozdulás várható nyitásban.

Csekély mértékben gyengült a forint reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.

BÉT – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Enyhe csökkenéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Gazdaság

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva erősítse a Magyar Nemzeti Bank átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is elvárt takarékos működését...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Ezért szárnyal a Bitcoin. De a veszély nem múlt el

A kripto tartalékvaluta emelkedésben van – és 2021 vége óta a legmagasabb szinten tart. Ezt érdemes tudni a Bitcoin-raliról.

100 bázisponttal csökkent az alapkamat

Az alacsonyabb infláció és az ország kockázati megítélésének kedvező alakulása tette lehetővé az alapkamat csökkentésének átmeneti gyorsítását