Kezdőlap A német kapcsolat A RÖHM az új technológiákhoz is alkalmazkodik

A RÖHM az új technológiákhoz is alkalmazkodik

A jó munkához jó szerszám kell – tartja az ősi igazság, amit a német cég, a RÖHM GmbH munkadarab és szerszám befogásra készült precíziós termékeinek, tokmányainak sikere is visszaigazol. Alker József, a RÖHM Hungária Kft. ügyvezetője szerint nem véletlen, hogy a cég kapcsolata Magyarországgal már több évtizedre tekint vissza.

– Ahogy a mai világban folyamatosan nő az ipari termékekkel szemben támasztott minőségi igény, úgy csökken a tűrésmező is az egyes alkatrészek méretpontosságát illetően – elemez Alker József, aki szerint a munkadarabokkal szemben támasztott pontossági követelmény az ezredmilliméterhez közelít.

Az munkadarabokkal szemben támasztott pontossági követelmény az ezredmilliméterhez közelít

A szakember szerint nem véletlen, hogy már a rendszerváltás előtti évtizedekben is számos berendezéshez (megmunkáló központokhoz, esztergákhoz, marókhoz, fúrókhoz) használták a RÖHM nagy pontosságot biztosító befogóeszközeit, vagyis tokmányait és gépsatuit. Ugyanakkor a RÖHM és Magyarország között az ezredfordulón vált igazán intenzívvé a kereskedelmi kapcsolat, amikor egyre több hazai vállalkozás kezdte alkalmazni a német cég termékeit. Egyik legnagyobb megrendelőjük, az AUDI is ebben az időszakban futtatta fel a termelését, ami a RÖHM szempontjából azért is volt meghatározó, mert a motorgyártáshoz szükséges alkatrészek forgácsolását végző gépek jelentős részén RÖHM tokmányokat és robotos megfogókat használnak.

Az autóipari beszállítók egyre erőteljesebb hazai megjelenéséhez kapcsolódva és az itteni vevőkkel történő közvetlenebb kapcsolatteremtés szándékával, határozta el a magyarországi cégalapítást a RÖHM GmbH. Így alakult meg 2016 március elsején a RÖHM Hungária Kft., amelynek munkatársai az értékesítési és műszaki feladatok koordinálását tartják a legfontosabb feladatának.

– A RÖHM sikerének alapja az, hogy termékeink a kezdetektől, az 1909-es cégalapítástól egészen napjainkig megfelelnek annak a magas elvárásnak, amit a világon mindenütt a német minőséghez társítanak. Ennek szellemében ugyan nem a legolcsóbbak a piacon, de a versenyképességük megkérdőjelezhetetlen, ha az ár-érték arányt vesszük figyelembe. A felhasználók szempontjából döntő jelentőségű a befogószerszám élettartama és a több százezer cikluson keresztül garantált megmunkálási pontosság. Az autóipartól és közlekedéstől az elektronikai piacon át egészen az orvostechnikai gyártásig ezért alakultak ki olyan stratégiai partnerségek, ahol évtizedek óta a RÖHM eszközeit használják – érvel az ügyvezető igazgató.

A német családi vállalkozásként indult cég mára már 1100 fős, évi 100 millió Euros forgalmú nemzetközi vállalattá vált, az elmúlt években az új iparágakhoz, technológiákhoz alkalmazkodó termékek kifejlesztése is fókuszba került a RÖHM-nél. A hagyományos gépi működtetésű tokmányok kategóriájában, az egyre gyorsabb szériaváltás igényéhez igazodva, így született meg például az a DURO sorozat, amely a kisebb darabszámú, vagy egyedi termékek előállításának gazdaságosságát elősegítve, a befogóegységek, a pofák rendkívül gyors cseréjét teszik lehetővé.

– Miközben a Covid előtti időszak a belsőégésű motorokhoz kötődő, hagyományos autóipar egyik fénykorát jelentette, a rendkívül szigorú környezetvédelmi szigorításokat tartalmazó új Európai Uniós jogszabályokhoz igazodóan reflektorfénybe került elektromos autógyártás már egészen újfajta szemléletet, technológiákat és termékpalettát kíván. Mindemellett jelentős fellendülés tapasztalható az automatizált gyártás területén – fejti ki Alker József.

– Mivel mindez a magyar piacon is törvényszerűen éreztetni fogja a hatását, a RÖHM Hungáriánál arra törekszünk, hogy az anyacég világszerte sikeres többi termékét is megismertessük Magyarországon. Így, miközben itt még az autóipari beszállítók számítanak a legnagyobb vásárlónak, meggyőződésem, hogy a világtrendekhez igazodva Magyarországon is megerősödnek majd a teherautó és buszgyártókkal, a vasúti berendezés gyártókkal, az energiaipar, valamint repülőgép alkatrészek beszállítóival nemzetközileg már tradicionálisnak számító partnerkapcsolataink.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Microsoft: erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

Budapesten emelkedtek a használt lakások árai

A fővárosban átlagosan 3,5 százalékkal emelkedett a használt társasházi lakások ára, míg a panelek értéke 7,5, a családi házaké pedig majdnem 11 százalékkal nőtt az év első kilenc hónapjában 2020 azonos időszakához képest - közölte az Otthon Centrum.

Az EU igazságügyi együttműködést kezdeményezett a helyreállítási források védelmére

Az Európai Unió az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) irányításával igazságügyi együttműködést kezdeményezett a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását szolgáló uniós források védelmére - tájékoztatott az Europol.

Kepecs Gábor: „a biztosítóknak újra kell gondolniuk a biztosításpolitikájukat”

A járványhelyzet a biztosítási piacot is átalakítja, amely nem...

Hírek

Microsoft: erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

Az EU igazságügyi együttműködést kezdeményezett a helyreállítási források védelmére

Az Európai Unió az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) irányításával igazságügyi együttműködést kezdeményezett a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását szolgáló uniós források védelmére - tájékoztatott az Europol.

Hálapénz. Bűnügyi felügyelet alá került egy zalai szülészorvos

Egy hónapig nem hagyhatja el lakóhelyét az a zalaegerszegi orvos, akit kedden vettek őrizetbe a rendőrök vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt - döntött a Zalaegerszegi Járásbíróság.

Kórházba került Bill Clinton volt amerikai elnök

Fertőzést kapott, és több napja kórházban ápolják Bill Clinton volt amerikai elnököt - erősítette meg a kaliforniai Irvine klinika egyik tisztségviselője.

Eppel János a VOSZ új elnöke

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) küldöttgyűlése elnökké választotta Eppel Jánost, a szervezet társelnökét.

Az szja-visszatérítést nem kell visszafizetni a bevalláskor

A megjelent ellentmondásos információk pontosítására adott ki tájékoztatót a NAV arról, hogy akitől év közben vonták le az adóelőlegeketa szabályok szerint, annak az visszajár, nem áll fennbefizetési kötelezettség.

Fagyni is fog, száraz, napsütéses idő is lesz a hét végén

Hajnalonként ködös, napközben száraz, napsütéses idő várható hétvégén. A leghidegebb órákban néhol fagyra is készülni kell

Magyar falu program – 121 településen nyílik kisbolt

A Magyar falu programnak köszönhetően kisbolt nyílik 121 olyan településen, ahol az elmúlt években, évtizedekben nem volt - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gazdaság

OTP: újabb munkavállalói résztulajdonosi program indul

Az OTP Bank rendkívüli közgyűlésén döntött egy újabb munkavállalói résztulajdonosi program létrehozásáról és támogatásáról - jelentette be Csányi Sándor, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

Befektetési alapok – 7500 milliárd fölé nőtt a kezelt vagyon

Szeptemberben 2 százalékkal, mintegy 144 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon, így a hónap végén 7532 milliárd forintot kezeltek a Bamosz-tagok - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége.

Fizetési mérleg. Egymilliárd eurós hiány augusztusban

Augusztusban 1,035 milliárd euró deficittel zárt a folyó fizetési mérleg a júliusi 267 millió és az első félévi 598 millió euró hiányt követően - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Jövő nyárig marad a hitelmoratórium – a rászorulóknak

A kabinet 2022. június 30-ig meghosszabbítja a rászorulók segítésére bevezetett hitelmoratóriumot - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom