Hirdetés
Kezdőlap Egészség-ügy Applikáció mozgatja a gerinckímélő irodai székeket - 1 milliárd forintos projekt
No menu items!

Applikáció mozgatja a gerinckímélő irodai székeket – 1 milliárd forintos projekt

A gerincbántalmak megelőzésére szolgáló irodai szék sorozatgyártásához kapott 915,3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást egy konzorcium. A  Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 1,14 milliárd forint összköltségű projektet segít, közölte a konzorciumot vezető C3D Műszaki Tanácsadó Kft.

Az OTTHON Design Ősz kiállításon mutatkozott be az intelligens irodaszék első prototípusa Kép/Forrás/Facebook

A konzorcium további tagjai: az egri GYEGÉP Kft., a Miskolci Egyetem és a kecskeméti Neumann János Egyetem.

Recski János, a C3D Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, a projekt első lépéseként a C3D Kft. által kidolgozott egészségmegőrző, aktív irodai szék prototípusa alapján kidolgozzák, milyen technológiával tudják a sorozatgyártásra alkalmas termék minden alkatrészét a legcélszerűbben legyártani. Ebben nagy szerepet kapnak az egyetemek, a gyártási technológiához szükséges gépeket pedig a GYEGÉP Kft. alakítja majd ki.

A projekt célja, hogy az így kidolgozott terméknek 2022 végén elkezdődjön a szériagyártása. Évente 1000 darabot értékesítenének; az aktív irodaszék ára a tervek szerint 1500-2000 euró között mozog majd.

A pályázat részeként a C3D Kft. Erdőkürtön található telephelyén egy 742 négyzetméter alapterületű, új építésű üzemcsarnokban kiépítik a legújabb technológiákat és a gyártósort; a fejlesztésnek köszönhetően a vállalat öt munkahelyet tud megőrizni, és további ötöt tud létrehozni.

Azt írták, a C3D Kft. szabadalmaztatott aktív irodai székének rendszeres használata képes megelőzni az ülőmunka miatt kialakuló degeneratív gerincbántalmak jelentős hányadát. Az aktív irodai szék összeköttetésben áll egy mobil applikációval, amely a szék ülőfelületét 45 percenként megmozgatja, ez pedig kihat a széken ülő ember gerincoszlopára.

A C3D Kft. 1999-ben jött létre, a cég gépészmérnöki szolgáltatásokat nyújt egyebek mellett az egészségügy, az élelmiszeripar és az autóipar területén is. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a társaság nettó árbevétele 2020-ban 694,05 millió forint, míg 2019-ben 594,54 millió forint volt. A C3D Kft. tavaly 13,56 millió forint, míg egy évvel korábban 10,74 millió forint nyereséggel zárt.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a GYEGÉP Kft. nettó árbevétele 2020-ban 654,52 millió forint, míg 2019-ben 670,91 millió forint volt. A cég tavaly 41,47 millió forint veszteséggel, 2019-ben viszont 3,98 millió forint nyereséggel zárt.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.

Központban a vidéki kistelepülések fejlesztése

A kedden átadott 4,2 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók, termelők számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es számú főút között.

Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat

Az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...