Hirdetés
Kezdőlap Turizmus Ausztrália teljesen megnyitotta határait a beoltott turisták előtt
No menu items!

Ausztrália teljesen megnyitotta határait a beoltott turisták előtt

Így üdvözölték az első turistákat. Kép forrása: Qantas

Ausztrália hétfőn teljesen újra megnyitotta nemzetközi határait a koronavírus ellen beoltott utazók előtt. Az ország közel két évig volt zárva a világjárvány miatt – írta testvérlapunk, AzUtazó.

A nyitás első napján máris több mint 50 nemzetközi járat érkezését várták, 27-et a legnagyobb városba, Sydney-be. “Ez egy nagyon izgalmas nap, amelyre régóta vártam” – mondta Scott Morrison miniszterelnök Tasmániában, ahol “békeidőben” meghatározó a turizmus. A turizmus Ausztrália egyik legnagyobb, 55 milliárd dolláros iparága, az ország munkaerő-állományának mintegy öt százalékának ad munkát. Az ágazatot rendkívül megviselte, hogy az ország 2020 márciusában lezárta határait.

A Sydneybe érkező első utasokat a levegőből a kifutópályák közelében egy táblára festett “Welcome Back World!” felirat fogadta, miközben kengurujelmezbe öltözött emberek üdvözölték az utazókat, és egy DJ zenét játszott egy “Megérte a várakozást” feliratú transzparenssel díszített furgonból.

Az első járat. Kép forrása: Qantas

Itt kint buli van, szól a zene, az emberek arcán mosoly, biztos vagyok benne, hogy hamarosan táncolni fognak” – mondta Dan Tehan turisztikai miniszter az ABC ausztrál televíziónak a sydneyi repülőtérről, miközben többek között plüss koalákkal fogadta az utazókat. Tehan szerint “nagyon erős” fellendülés várható a turisztikai piacon, mivel a Qantas Airways több mint 14 ezer utast szeretne ezen a héten Ausztráliába repíteni. A Virgin Australia azt mondta, hogy pozitív tendenciákat lát a belföldi foglalások terén, és továbbra is vizsgálja a nemzetközi járatok iránti keresletet.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett

A magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett; a gyártás és építés 2010-es években elért sikere után a következő évtized a fejlesztésekről szól.

A mesterséges intelligencia a magyar gazdaság kitörési pontja lehet

A mesterséges intelligencia (MI) a magyar gazdaság kitörési pontja lehet, a kormány ezért arra törekszik, hogy az ország digitalizációs felkészültsége a térség legjobbja legyen.

Sikeresen megújult az adóhatóság

Az adóhatóság sikeres, teljesítette a megújulás, szemléletváltás feladatát.

Versenyképesség megtartásában szerepet játszanak a szolgáltatóközpontok

A magyar gazdaság versenyképességének megtartásában megkérdőjelezhetetlen szerepet játszanak az üzleti szolgáltatóközpontok.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.