Hirdetés
Kezdőlap Gazdaság Az online világ régi álmát váltja valóra egy magyar startup
No menu items!

Az online világ régi álmát váltja valóra egy magyar startup

Apró, ám ötletes fejlesztéssel segít a magyar fejlesztésű Lazy Felix azoknak, akiknek a folyamatok gyorsítása és a fenntarthatóság kiemelten fontos szempont az online térben is. A hazai startup hiánypótló bővítménye gyorsan belophatja magát a felhasználók mellett az újságírók és a marketingesek szívébe, de hatékonyabbá teheti az orvosok és a tanárok munkáját is.

A Lazy Felix használatával nem kell többé letölteni a fájlokat pusztán csak azért, hogy utána újra feltöltsük azokat valahova.

Hiánypótló alkalmazás teszi gyorsabbá és hatékonyabbá a mindennapokat a digitális térben: Lazy Felix azonnal az online világ új házikedvencévé válhat azzal, hogy véget vet a képek kezelésével járó bosszantó és felesleges letöltés-feltöltés procedúrának.

A Lazy Felix a Chrome böngészőhöz készült bővítmény, amelynek a használata során nem kell többé letölteni az internetről egy fájlt pusztán csak azért, hogy utána újra feltölthessük egy másik online felületre, például egy Facebook bejegyzésbe, vagy egy prezentációhoz.

A bővítmény telepítése egyetlen kattintással elvégezhető. Használata pofonegyszerű, két lépés elegendő a képek kezeléséhez:

1. Ha egy képre visszük az egeret, akkor a fotó jobb alsó sarkában megjelenik a macskamancs, amelyre rákattintva lehet megjelölni a kiválasztott fájlt.
2. Ezt követően a Chrome ablak jobb felső sarkából nyitható le a Lazy Felix panel, ahol a megjelölt anyagainkat láthatjuk. Ha pedig be akarjuk illeszteni valahova, egyszerűen rákattintunk.

„Újságíró vagyok, így a napi munkám során szerzett tapasztalataim hívták életre Lazy Felixet. Mindig zavart, hogy egy újságcikkhez csak úgy tudtam feltölteni egy online felületen kiválasztott fotót, ha előtte letöltöttem egy másik online felületről. Feleslegesnek tartottam ezt a procedúrát, idővel ráadásul a rengeteg letöltött fájl átláthatatlan káoszt okozott a gépemen. Az ötlet innen jött, a Lazy Felix bővítmény megszabadít a képek felesleges letöltésével és feltöltésével járó procedúrától és a felesleges adatforgalomtól” – emelte ki Györfi András, a Lazy Felix ötletgazdája.

A Lazy Felix az összes felhasználó életét megkönnyíti, a magyar fejlesztés ugyanakkor elsősorban azoknak jelenti a legnagyobb segítséget, akik a munkájuk során gyakran osztanak meg digitális tartalmat, vagy saját tartalmukhoz gyakran illesztenek be képeket. Kiemelten hasznos lehet az újságírók, a média és a marketing területein dolgozók, a tanárok, vagy az orvosok számára, mivel sokkal gyorsabbá teszi a mellékletek használatát.

Egy csatolmányt is tartalmazó e-mail, vagy egy fényképes Facebook-bejegyzés ma már a mindennapok része a magánéletben és az üzleti világban is, ezért a Lazy Felix mindenki számára hozzáférhető, használata a bevezetési időszakban ingyenes. A telepítéshez pedig nincs szükség a bankkártya adatainak a megadására, de még email címre sem. A megjelölt képeinket ráadásul mappákba is rendezhetjük a panelen belül a további kényelem érdekében.

Az öt fős magyar fejlesztői csapat célja, hogy az egész világon elérhető legyen a Lazy Felix bővítmény. A másfél éve indult hazai startup egyedülálló ötletének megvalósításához a Hiventures inkubációs tőkeprogramja nyújtott üzleti támogatást.

A Google Chrome böngésző bővítményei között már elérhető Lazy Felix azoknak válhat azonnal az online házikedvencévé, akik lusták, vagy sajnálják a felesleges fájlmozgatással, a tartalmak szelektálásával és törölgetésével eltöltött időt – emelte ki Györfi András, aki azt is elárulta: a projekt elnevezését saját macskája inspirálta a lustaságával.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Kiskereskedelmi, ipari és inflációs adatok jönnek a jövő héten

A jövő héten jelenik meg a kiskereskedelem októberi statisztikája, az októberi ipari termelésről szóló statisztika és a novemberi inflációs adat.

Nő a kutatás-fejlesztési beruházásokra adható támogatás értéke

A kutatás-fejlesztési beruházásokra adható maximális támogatás értéke 15 millió euróról 25 millió euróra növekszik.

Széleskörű ESG beruházási programot valósít meg a Nádudvari

A széleskörű beruházás meghatározó eleme a napelemrendszer bővítése, illetve új rendszerek telepítése a tej- és a húsüzemnél egyaránt.

Erősödik az ingatlanpiac

Az év vége felé erősödik az ingatlanpiac Magyarországon, a Duna House által becsült 8800 tranzakcióval a november az egyik legaktívabb hónap volt idén.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.