Hirdetés
Kezdőlap Pénzvilág Banki szakértő: 70 százalékot zuhanhat a bitcoin ára
No menu items!

Banki szakértő: 70 százalékot zuhanhat a bitcoin ára

Illusztráció: Bigstock

A bitcoin ára a Standard Chartered bank szakértője szerint jövőre 5000 dollárra eshet. Ha ez bekövetkezik, az nagyjából 70 százalékos zuhanást jelentene, ugyanis a legnépszerűbb kriptovaluta árfolyama jelenleg 17 ezer dollár körül mozog.

A Standard Chartered szakemberei “A 2023-as pénzügyi piaci meglepetések” című jegyzetükben számos olyan lehetséges forgatókönyvet vázolnak fel, amelyeket szerintük a piacok alulértékelnek.

A hozamok a technológiai részvényekkel együtt zuhannak, és bár a bitcoin eladása lassul, a kár már megtörtént. Egyre több kriptocég és -tőzsde küzd elégtelen likviditással, ami további csődökhöz és a digitális eszközökbe vetett befektetői bizalom összeomlásához vezet” – írta friss jegyzetében Eric Robertsen, a Standard Chartered Bank globális kutatási vezetője.

A CNBC beszámolója szerint a bitcoin idén már több mint 60 százalékot esett, miután egy sor nagy feltűnést keltő projekt- és cégösszeomlás sújtotta az iparágat. A legújabb és legnagyobb áldozat az FTX kriptopénz tőzsde, amely csődöt jelentett. Az FTX bukásának fertőzése továbbra is terjed a piacon.

A bitcoin árfolyamának esése egybeesik az arany rallijával is, mondta Robertsen, aki szerint a nemesfém ára potenciálisan 30 százalékkal, unciánként 2250 dollárig emelkedhet, “ahogy a kriptopénzek tovább esnek, és több kriptocég is bedől a likviditáshiány és a befektetői kivonulások miatt.

Robertsen szerint az arany újra biztonságos menedékké válhat, mivel a befektetők a piaci volatilitás idején a stabilitás miatt özönlenek felé.

Az arany 2023-as újraéledése is akkor következhet be, amikor a részvények ismét medvepiacra kerülnek, és a részvény- és kötvényárak közötti korreláció ismét negatív irányba tolódik” – tette hozzá.

A Standard Chartered véleménye nem az egyetlen negatív kilátás a bitcoinra. Mark Mobius veterán befektető a múlt héten a CNBC-nek azt mondta, hogy szerinte a bitcoin 2023-ra 10 ezer dollárra esik az emelkedő kamatlábak és az amerikai jegybank szigorúbb monetáris politikája miatt.

Vannak azonban még mindig olyanok, akik nagy várakozásokkal tekintenek a bitcoinra. Tim Draper kockázati tőkés szombaton a CNBC-nek azt mondta, hogy szerinte a bitcoin ára jövőre elérheti a 250 ezer dollárt.

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Kincstár elnök: a fiatalok is látják már a hosszútávú, értékálló befektetések előnyeit 

A Magyar Államkincstár számlavezető rendszerén, a fogadó és küldő oldalon évente hatvankétezer milliárd forint folyik át, amelybe az EU-tól kapott támogatások kifizetése is beletartozik

Szijjártó Péter: A BYD Magyarország ötödik autógyára lesz

BYD Magyarország ötödik autógyára lesz. Ez, azt hiszem, megint csak alátámasztja, hogy nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország európai autógyártó nagyhatalom

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Duplázott és nemzetközi brandekkel erősít a magyar szállodaüzemeltető

Megduplázta árbevételét 2023-ban a Hotel & More Group független szállodaüzemeltető, mely cégcsoport a következő években nemzetközi hotel brandekkel is erősít.

Hírek

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Devizapiac – Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Alacsony forgalommal, új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 230,33 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 66 000,08 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.

Erősödött a forint árfolyama reggelre

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Gazdaság

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Startupvilág: felértékelődnek az unikornisok

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is.

Lassult az euróövezeti infláció

Az euróövezeti éves infláció 2,8 százalékra lassult januárban a decemberi 2,9 százalékról - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként csütörtökön.

Mennyi? Annyi: a bruttó átlagkereset 655 600 forint volt

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 391 800, a kedvezményeket figyelembe véve 405 600 forintot ért el.