Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde BÉT: Csökkent a forgalom, emelkedett a BUX a héten
No menu items!

BÉT: Csökkent a forgalom, emelkedett a BUX a héten

Csökkent a forgalom, de emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 44 495,10 ponton zárt pénteken, 1,82 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.

A részvénypiac heti forgalma 53,8 milliárd forint volt az előző heti 63,5 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Hétfőn 1,05 százalékos emelkedéssel zárt a tőzsde, a BUX-ot az OTP jó teljesítménye húzta fel, kitartott a bank előző heti kedvező gyorsjelentésének hatása. Kedden 0,34 százalékkal emelkedett a hazai részvényindex, szintén az OTP erősödése miatt.

Szerdán kis mínuszban fejezte be a napot a BUX, de ezzel is túlteljesítette a legtöbb európai részvényindexet, a nemzetközi hangulat kedvezőtlenné vált a geopolitikai kockázatok erősödése miatt. Csütörtökön 0,54 százalékkal csökkent a részvényindex az OTP és a Richter esése miatt, a két részvény árfolyama a negatív nemzetközi befektetői hangulattal haladt együtt. Pénteken a nap első felében irányt keresett a BUX, délután azonban megjelentek a vevők, így záráskor 1,04 százalékos pluszban végzett az index.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában jelezte, hogy céláremelés érkezett az OTP-re, az HSBC 18 ezer forintról 18 800 forintra emelte a bankra vonatkozó 12 havi célárfolyamát, az ajánlás továbbra is vétel.

Felidézték, hogy a Richter bejelentette, Bogsch Eriktől Orbán Gábor vezérigazgató veszi át a kereskedelem, nemzetközi és kormányzati kapcsolatok közvetlen felügyeletét. Bogsch Erik továbbra is igazgatósági tag és az igazgatóság elnöke marad, ezen kívül tanácsadóként is segíti a munkát.

Az Equilor kitért arra is, hogy átmenetileg korlátozza az üzemanyag-ellátást a Mol. A társaság nyilatkozata szerint számos körülmény korlátozásokat tesz szükségessé, ezek között a hatósági árat, a stratégiai készletek visszapótlását, illetve a Barátság kőolajvezeték körüli bizonytalanságot sorolták fel. Független benzinkutak arról számoltak be, hogy a Mol jelzése szerint a jövő héten nem tudnak biztosítani számukra üzemanyagot.

Pénteken lehetett utoljára elfogadni a vételi ajánlatot a Waberer’s részvényeire. A nyilvános vételi ajánlati ár 2336 forint részvényenként, az igazgatóság korábban nem javasolta az ajánlat elfogadását a részvényeseknek – írták az összefoglalóban.

A héten a legnagyobb mértékben, 5,75 százalékkal az OTP erősödött 37,5 milliárd forintos forgalom mellett, a papír pénteken 10 580 forinton fejezte be a kereskedést.

A Mol árfolyama 2,21 százalékkal emelkedett a héten, a részvény 2680 forinton zárt pénteken, heti forgalma 7,5 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom 1,23 százalékkal gyengült, pénteken 320,50 forinton fejezte be a kereskedést, a héten 299,9 millió forintos forgalmat ért el a papír.

A Richter árfolyama 3,73 százalékkal csökkent a héten 7,1 milliárd forintos forgalomban, a részvény 8000 forinton fejezte be a kereskedést pénteken.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3701,55 ponton zárt a héten, ami 33,53 ponttal, 0,91 százalékkal magasabb az előző hetinél. (Forrás: Equilor Befektetési Zrt/MTI)

 

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

Rekordszámú balkon napelemet telepítettek tavaly Bécsben

Az osztrák főváros villamosenergia-hálózatát üzemeltető Wiener Netze-nél 4.250 balkon napelemet jelentettek be tavaly.

Figyelmeztetést kaptak a bankok: elég volt az apró betűs díjemelésekből

Egyre drágább a bankolás, többe kerül a bankkártya, az sms, hirtelen fizetőssé vált a korábban díjmentes szolgáltatás - nagyon sok banki ügyfél szembesül ezzel.

Kiemelt segítség három vármegye zöld átállásához

Az igazságos átmenet feltétele, hogy az az érintettek lehető legnagyobb mértékű bevonásával történjen.
Hirdetés

Hírek

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.