Hirdetés
Kezdőlap Hírek BÉT - Emelkedő forgalomban csökkent a BUX a héten
No menu items!

BÉT – Emelkedő forgalomban csökkent a BUX a héten

Emelkedő forgalom mellett csökkent a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 64 988,33 ponton zárt csütörtökön, 1105,29 ponttal, 1,67 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.

A részvénypiac forgalma a négy munkanapos héten 68,18 milliárd forint volt az előző heti 49,57 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.
Az elmúlt héten kedden új történelmi rekordot ért el a részvényindex 66 455,07 ponton.
Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában felidézte, hogy céláremelés érkezett a Magyar Telekomra és az OTP-re. A Raiffeisen 820 forintról 1200 forintra emelte a Magyar Telekom 12 havi célárfolyamát, az ajánlásuk továbbra is vétel. Az Autonomous Research pedig 21 058 forintról 22 464 forintra módosította az OTP célárfolyamát, változatlanul felülteljesítő minősítéssel.

Az OTP a héten folytatta a saját részvények vásárlását: hétfőn 73 ezer darabot vett 16 895 forintos átlagáron, kedden 40 821 darabot 17 185 forintos átlagáron, szerdán pedig 38 ezer darabot 17 042 forintos átlagáron -írták.

Az Equilor Befektetési Zrt. azt is közölte, hogy a Mol frissítette stratégiáját, amely szerint az olajtársaság 2030-ig 4 milliárd dollárnyi zöld beruházást tervez végrehajtani. A kitermelést minimum napi 90 ezer hordó olajegyenértékes szinten kívánja a cég tartani, míg 2030-ra évi 1 milliárd dolláros EBITDA-t szeretne elérni a fogyasztói szolgáltatások szegmensben. A Mol szerint az időszakban az osztalék fokozatos emelkedése várható.
A héten a vezető részvények közül 0,79 százalékkal a Magyar Telekom árfolyama emelkedett, a papír 893 forinton zárt csütörtökön, 2,88 milliárd forintos heti forgalom mellett.

A Mol árfolyama 0,34 százalékkal gyengült. A részvény 2928 forinton fejezte be a kereskedést csütörtökön, heti forgalma 6,56 milliárd forint volt.

Az OTP 1,76 százalékkal csökkent a héten, csütörtökön 16 785 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 43,48 milliárd forint volt.

A Richter 3,87 százalékkal esett és 9315 forinton zárt csütörtökön, a részvény a héten 12,11 milliárd forintos forgalmat ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 5819,9 ponton zárt a héten, ami 17,43 ponttal, 0,30 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Figyelmeztetést kaptak a bankok: elég volt az apró betűs díjemelésekből

Egyre drágább a bankolás, többe kerül a bankkártya, az sms, hirtelen fizetőssé vált a korábban díjmentes szolgáltatás - nagyon sok banki ügyfél szembesül ezzel.

Kiemelt segítség három vármegye zöld átállásához

Az igazságos átmenet feltétele, hogy az az érintettek lehető legnagyobb mértékű bevonásával történjen.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

Megnyílt első éjjel-nappali posta Nyíregyházán

A Magyar Posta Zrt. további tizenkét helyszínen tervezi a postai szolgáltatások éjjel-nappali elérésének lehetőségét bevezetni, a szolgáltatást öt budapesti, valamint Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg, Debrecen, Kecskemét és Miskolc postáján indítják el.
Hirdetés

Hírek

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Enyhe emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.