Kezdőlap Tőzsde BÉT - Erős forgalom és rekordok augusztusban
No menu items!

BÉT – Erős forgalom és rekordok augusztusban

Fotó: BÉT

Augusztusban 45,6 százalékkal nőtt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiacának forgalma az előző hónaphoz képest. A BUX index pedig történetében először átlépte az 50 ezer pontot, sőt további erősödéssel az 52 ezer pontot is meghaladta.

A BÉT összesítése szerint a részvénypiac forgalma augusztusban 221,7 milliárd forintot ért el, ami napi 10,6 milliárd forintos átlagforgalmat jelent. Az előző hónapban, júliusban a részvénypiac forgalma 152 milliárd forint, a napi átlagforgalom 6,9 milliárd forint volt.

A BUX augusztus 6-án, több mint három évtizedes története során először zárt 50 000 pont felett, az eddigi legmagasabb napi záróértékét pedig augusztus 18-án érte el 52 289 ponton.

A BÉT részvényindexe végül 51 970 ponton zárta a hónapot, ami 6,9 százalékos növekedés az előző hónaphoz képest.

A vezető részvények közül augusztusban az OTP bizonyult a legerősebbnek, a bankpapír 9,4 százalékos erősödéssel 17 850 forinton zárta a hónapot, és az augusztusi részvénypiaci forgalom 51,2 százalékát adta. A Richter részvények adásvétele az összforgalom 23,5 százalékát, a Molé a 18,1 százalékát tette ki, az előbbi árfolyama 6,7 százalékkal, az utóbbié 0,6 százalékkal emelkedett a hónap során. A három kibocsátó együttes forgalmi aránya 92,8 százalékot tett ki.

A kisebb papírok közül a közleményben kiemelték a Waberer’s teljesítményét, a szállítmányozó társaság részvényének árfolyama augusztusban 33,9 százalékkal nőtt.

A brókercégek forgalmi sorrendjében augusztusban nem történt változás az előző hónaphoz képest, a rangsor élén ismét a Wood áll, amelyet a Concorde és az Erste Bank követ. A Wood&Company 126,2 milliárd forint értékben forgalmazott a  részvénypiacon, az összforgalom 28,4 százalékát adva. A második helyen álló Concorde forgalma 105,7 milliárd forint, piaci részesedése 23,8 százalék volt. A harmadik helyezett Erste Bank 93,4 milliárd forintos forgalmat ért el, ami 21,1 százalékos részesedést jelent.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Kié a felelősség és mit keresnek az utazók? – Legfenntarthatóbb úti célok

A válaszadók szerint a fenntartható turizmus fejlesztése elsősorban a turisztikai szolgáltatók egyéni, valamint a helyi közösségek felelőssége.

Magához tért az OTP? A vezető részvények az OTP kivételével csökkentek

Erősen negatív hangulatban zajlott a kereskedés, a nyugat-európai részvényindexek lefelé tartottak, és a tengerentúlon is eladói nyomás van.

A kormány december végéig hosszabbít

A kormány december végéig meghosszabbítja a kötelező akciózást, valamint a betéti kamatsapkát és a jegybanki kötvény vásárlásának tilalmát

Dr. Fábián Ágnes a Henkel ügyvezető igazgatója csapatközpontú, célorientált vezető

A Henkel ereje abban rejlik, hogy miközben az alapító Fritz Henkel még családi vállalkozásként indította útjára a céget, az az elmúlt százötven évben olyan szervezeti rendszert kialakítva vált globális cégcsoporttá, amely mindig képes az adott helyzethez alkalmazkodva növekedni

Hírek

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék, Londonban bankszünnap

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn. Londonban bankszünnap miatt egész nap nincs kereskedés.

Zsinagógák Hete: augusztus 27-től szeptember 10-ig

Már szokás szerint ismét a Sóletfesztivállal indul a Zsinagógák Hete, amely augusztus 27-től szeptember 10-ig változatos kulturális és szórakoztató programokkal várja a közönséget Budapesten és vidéki helyszíneken.

Gazdaság

A bruttó átlagkereset júliusban 15,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest

A költségvetés a háborús időkben is biztosítja a forrásokat

A rendkívüli kiadásokon felül a költségvetés az uniós programok költségeit továbbra is előfinanszírozza.

Október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása.

Nem módosította alapkamatát a Bank of England

A kamatemelési sorozat kezdete óta a mostani kamatdöntő ülés volt az első, amelyen a monetáris testület nem emelte a jegybanki kamatszintet.