Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde BÉT - Iránykeresés várható pénteken
No menu items!

BÉT – Iránykeresés várható pénteken

Iránykeresésre számítanak az elemzők pénteken a Budapesti Értéktőzsdén.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője kifejtette, a csütörtöki vállalati jelentések hatására az amerikai tőzsde vegyesen zárt, alapvetően a technológiai részvények felülteljesítése mellett, és vegyes teljesítmény tükröződik az ázsiai piacokon is. A határidős indexek sem mutatnak egyértelmű irányt, ezért iránykeresés, mérsékelt emelkedés várható péntek reggel a tőzsdéken, ami a magyar piacra is érvényes lehet – tette hozzá.

Kiemelte, az elmúlt három napban a BUX jelentősen emelkedett, kérdés, hogy a lendület folytatódik-e pénteken. Szerinte a pénteki hangulatot elsősorban a Brexittel, az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos fejlemények, és a délelőtt nyilvánosságra kerülő német üzleti hangulatindex befolyásolja.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője is úgy látja, hogy a csütörtöki emelkedés után pénteken iránykereséssel indulhat a kereskedés Budapesten.

Elmondta, az OTP csütörtöki 3,1 százalékos erősödése segítette a BUX emelkedését. Ha a bankrészvény tovább emelkedne, akkor a 14 000 forintnál húzódó ellenállás lenne az első akadály, míg alulról 13 500 forintnál van támasza. A csütörtökön enyhe pluszban záró Molnál továbbra is a 2900 forintos támaszra és 2950 forintnál lévő ellenállásra érdemes figyelni. A Richter 5400 forintig ellenállás nélkül emelkedhet, míg kedvezőtlen hangulat esetén az 5200 forintnál lévő támasz állíthatja meg a csökkenést. A Telekom továbbra is a 445-455 forint közötti sávban maradhat – mondta Török Lajos.

Az Equilor vezető elemzője szerint akkor sem várható jelentős forint erősödés, ha a Moody’s pénteken felminősíti az országot.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 629,58 pontos, 1,50 százalékos emelkedéssel, 42 475,53 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 20,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 8 forinttal, 0,27 százalékkal 2922 forintra erősödött, 2,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 420 forinttal, 3,10 százalékkal 13 960 forintra nőtt, forgalmuk 14,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 451,50 forintot ért, forgalma 245,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 80 forinttal, 1,53 százalékkal 5300 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,9 milliárd forintot ért el.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Mivel magyarázható a munkaerőpiaci átrendeződés?

A szakember hangsúlyozta, hogy a feszes munkaerőpiac miatt a hazai gazdaságnak várhatóan hosszú távon is szüksége lesz vendégmunkásokra.

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Energetikai tanácsadási szolgáltatásokra kérhetnek támogatást vállalkozások

A támogatási kérelmeket a vali.hu honlapnján keresztül, a program oldalán lehet benyújtani május 2-án 12 órától.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Enyhe emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Elemző: iránykereséssel nyithat a tőzsde

Hétfőn a BÉT részvényindexe, a BUX 141,21 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 65 095,72 ponton zárt.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.