Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde BÉT - Iránykereséssel, negatív korrekcióval indulhat a kereskedés
No menu items!

BÉT – Iránykereséssel, negatív korrekcióval indulhat a kereskedés

Iránykereséssel, negatív korrekcióval indulhat a kereskedés szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.

Varga Zoltán úgy fogalmazott, megállíthatatlan a Mol. A keddi kereskedésben folytatódott az olajtársaság dinamikus árfolyamemelkedése, amelyet az olajárak segítenek. Szerdán a kereskedés iránykereséssel, negatív korrekcióval indulhat, de eltérő lehet a vezető részvények mozgása – mondta.

Kifejtette, a Mol árfolyamában a 2700-2800 forintos tartományban húzódik a következő, hosszabb távon is meghatározó ellenállási szint, míg a 2550 forintos szint már támaszt jelent. Az OTP árfolyamában folytatódhat a negatív korrekció, amennyiben nem sikerül visszakapaszkodni a 18 500 forintos szint fölé. Fontosabb támasz 18 ezer forintnál található.

A Richter mozgása továbbra is bizonytalan, 8400 forintnál gyengébb, 8300 forintnál erősebb támasz található a grafikonján. A Magyar Telekom jegyzése továbbra is a 420-430 forintos szintek között mozoghat, azonban most a támaszt tesztelgeti.

Kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 134,84 pontos, 0,25 százalékos emelkedéssel, 53 369,78 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 8,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 54 forinttal, 2,07 százalékkal 2660 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,38 százalékkal 18 420 forintra csökkent, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki.

A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,18 százalékkal 8410 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

A Magyar Telekom árfolyama 3,0 forinttal, 0,71 százalékkal 422 forintra esett, forgalma 73,6 millió forint volt.

A BUMIX 4326,82 ponton zárt kedden, ez 36,12 pontos, 0,83 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Visszafogott tere van a kamatcsökkentésnek

A jegybank júniusban folytathatja a kamatcsökkentési pályát és az alapkamat a 6,75-7,00 százalékos sávba kerülhet, azonban a jelenlegi adatok alapján az év második felében nagyon visszafogott tere van a további kamatvágásnak.

BÉT – Elemző: a romló nemzetközi hangulat miatt csökkent a BUX

A részvénypiac forgalma 16,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Az MNB 50 bázisponttal csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal, 7,25 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben csökkentette.

Elutasítjuk a nyomásgyakorlást az energiapolitika terén

A magyar kormány elutasít mindenféle politikai nyomásgyakorlást azt illetően, hogy milyen forrásokból vásároljon energiát, és mindig is a nemzeti érdek szempontjából legjobb megoldásokat fogja választani.

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...