Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Bővíti nemzetközi kapcsolatait a Hungexpo
No menu items!

Bővíti nemzetközi kapcsolatait a Hungexpo

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tizennyolc új országban, köztük Nagy-Britanniában, Németországban, Spanyolországban és Franciaországban építi ki partnerhálózatát Magyarország és Kelet-Közép-Európa legjelentősebb kiállításszervező cége, a Hungexpo Zrt.

Az elmúlt évtizedek legjelentősebb átalakításán átesett Hungexpo immár több mint 70 ezer négyzetméteres fedett és 36 hektáros szabad területet kínál partnereinek. 2021-re megépült az ország legmodernebb, 26 szekcióteremmel és egy akár kétezer fős plenáris teremmel kialakított konferenciaközpontja, amely több évtizedes hiányt pótol. A Hungexpo megújulásával Budapest lehetőséget kap gyakorlatilag bármilyen méretű nemzetközi kongresszus, konferencia befogadására, így elfoglalhatja a régóta megillető helyét a nemzetközi porondon.

Mivel az egész világot sújtó Covid-19 járvány nehéz feladat elé állította a kiállítási és konferencia szakmát, a kihívásoknak a Hungexpo is igyekezett megfelelni. A virtuális térben rendezett kiállítások sikere vitathatatlan volt, ezzel együtt a cég folyamatosan készült a „visszatérésre”. Az elmúlt időszakban nyilvánvalóvá vált, hogy a fizikai kiállításoknak, a személyes találkozásoknak óriási szerepük van az üzleti kapcsolatok fejlesztésében, és ezeket nem pótolják, legfeljebb kiegészítik a virtuális bemutatkozások.

A Hungexponak kiemelt célja, hogy az eddiginél is több külföldi cégnek nyújtson részvételi lehetőséget szakkiállításain, ebben segít nemzetközi ügynöki és képviseleti hálózatának fejlesztése.

A Hungexpo eddig is több európai országában (Olaszország, Törökország, Románia, Szlovákia) volt jelen, de a piac egyik meghatározó tanácsadójának is köszönhetően mostantól 22 országban lesz állandó képviselete. Az új országok: Németország, Ausztria, Svájc, Anglia, Írország, Spanyolország, Portugália, Franciaország, Lengyelország, Litvánia, Lettország, Észtország, Ukrajna, Moldova, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Kína.

A nemzetközi képviseleti hálózat feladata új piaci lehetőségek, kiállítók, látogatók, partnerek felkutatása a Hungexpo számára. A jövőbeni partnerek pedig a képviselőkön, ügynökökön keresztül tájékozódhatnak arról, hogy a Hungexpo mely kiállítása vagy rendezvénye lenne a legmegfelelőbb bemutatkozási vagy üzleti lehetőség a magyar és a regionális piacon. A helyi szakmai szövetségekkel, intézményekkel együttműködő külföldi képviselők által nyújtott támogatás kiterjed a partner standjának üzemeltetésére, logisztikai segítségre, a nyelvi akadályok leküzdésére, az esetleges finanszírozási lehetőségek feltérképezésére.

Munkatársunktól

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az ország tovább erősíti szerepét gazdasági találkozási pontként

Minden együttműködés újabb siker a magyar gazdaság számára, mert Magyarország szeretné tovább erősíteni szerepét gazdasági találkozási pontként, és szeretné elérni, hogy itt kapcsolódjon össze a keleti és nyugati tőke, illetve a hightech technológia.

Visszafogott tere van a kamatcsökkentésnek

A jegybank júniusban folytathatja a kamatcsökkentési pályát és az alapkamat a 6,75-7,00 százalékos sávba kerülhet, azonban a jelenlegi adatok alapján az év második felében nagyon visszafogott tere van a további kamatvágásnak.

BÉT – Elemző: a romló nemzetközi hangulat miatt csökkent a BUX

A részvénypiac forgalma 16,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Az MNB 50 bázisponttal csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal, 7,25 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben csökkentette.

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...