Hirdetés
Kezdőlap Hírek Budapestnek is esélyt jelenthet: a kínaiak megrohamozták az utazási irodákat
No menu items!

Budapestnek is esélyt jelenthet: a kínaiak megrohamozták az utazási irodákat

A kínaiak megrohamozták az utazási irodákat és valósággal elkapkodták a tengerentúli utazásokat, miután Peking bejelentette, hogy a jövő hónapban újra megnyitja határait.

A külföldre utazni kívánó kínai állampolgárok útlevélkérelmei január 8-tól újraindulnak – közölte a bevándorlási hivatal. Ez azt követően történt, hogy hétfőn a kínai hatóságok bejelentették: véget vetettek a beutazókra vonatkozó, közel három éve tartó szigorú karanténszabályoknak.

Az utazási oldalak azóta megugró forgalomról számoltak be. A kínai turisták azonban nem minden országba juthatnak majd be korlátlanul – írja a BBC News.

Az amerikai tisztviselők a Kínából érkező utazókra vonatkozó új korlátozásokat fontolgatnak az esetek megugrása és a kínai kormány átláthatóságának hiánya miatti aggodalmak okán.

Japán – a kínai utazók egyik legnépszerűbb úti célja – bejelentette, hogy a Kínából érkező összes utazónak negatív Covid-tesztet kell felmutatnia érkezéskor, vagy hét napra karanténba kell vonulnia.

Mellettük India is azt közölte, hogy a Kínából (és néhány más országból) érkező utazóknak negatív Covid-tesztet kell felmutatniuk érkezésükkor. Bár ezt még azelőtt jelentették be, hogy Peking enyhített volna a korlátozásokon.

A kínai utazási szabályok enyhítése – az ország zéró-Covid politikájának utolsó felvonása – az ország újabb fertőzési hullámmal való küzdelmének idején történt.

A kormány politikájával szembeni ellenérzés – amely novemberben ritka nyilvános tüntetéseket váltott ki Hszi Csin-ping elnök ellen – a Covid-korlátozások enyhítéséhez vezetett az egész országban.

Ezt követően azonban megnőtt a Covidos megbetegedések száma, a kórházak túlterheltségéről és gyógyszerhiányról érkeztek jelentések.

A határnyitásra vonatkozó keddi bejelentés azokat a hétfői híreket követte, amelyek a Kínába érkező utazókra vonatkozó karanténszabályok eltörléséről szóltak. Emellett eltörölték a napi járatok számának felső határát is.

Ugyanezen a napon az Országos Egészségügyi Bizottság bejelentette, hogy a Covidot január 8-án hivatalosan B osztályú fertőző betegséggé minősítik vissza.

Az utazási szabályok enyhítése előtt Kínában az embereket erősen lebeszélték a külföldi utazásokról. A Dragon Trail International marketing megoldásokkal foglalkozó cég szerint a csoportos és szervezett utazások értékesítése tilos volt.

A kínai határok újbóli megnyitásáról szóló hétfői bejelentés után fél órával a Trip.com utazási oldal adatai - amelyeket a kínai média idézett - azt mutatták, hogy a népszerű úti célokra irányuló keresések az előző évhez képest megtízszereződtek.

Makaó, Hongkong, Japán, Thaiföld és Dél-Korea a legnépszerűbb úti célok.

Emellett a kínai Qunar utazási iroda weboldalán a bejelentést követő első 15 percben hétszeresére nőttek a repülőjegy-kérelmek.

A világjárvány előtt , 2019-ben a Kínából kiutazó turisták száma 155 millió volt a Statista adatai szerint. Ez a szám 2020-ban 20 millióra csökkent.

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Futballstadionban értekeztek a pénzügyminiszterek

Az elmúlt 20 évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai gazdaságok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, ráadásul Európa rovására.

Az év végén már alig drágult a kötelező

Mindössze 368 forinttal emelkedett a tavalyi IV. negyedévben egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) állománydíja

Kincstár elnök: a fiatalok is látják már a hosszútávú, értékálló befektetések előnyeit 

A Magyar Államkincstár számlavezető rendszerén, a fogadó és küldő oldalon évente hatvankétezer milliárd forint folyik át, amelybe az EU-tól kapott támogatások kifizetése is beletartozik

Szijjártó Péter: A BYD Magyarország ötödik autógyára lesz

BYD Magyarország ötödik autógyára lesz. Ez, azt hiszem, megint csak alátámasztja, hogy nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország európai autógyártó nagyhatalom

Hírek

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Devizapiac – Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Alacsony forgalommal, új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 230,33 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 66 000,08 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.

Erősödött a forint árfolyama reggelre

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Gazdaság

Futballstadionban értekeztek a pénzügyminiszterek

Az elmúlt 20 évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai gazdaságok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, ráadásul Európa rovására.

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Startupvilág: felértékelődnek az unikornisok

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is.

Lassult az euróövezeti infláció

Az euróövezeti éves infláció 2,8 százalékra lassult januárban a decemberi 2,9 százalékról - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként csütörtökön.