Hirdetés
Kezdőlap Hírek Budapestnek is esélyt jelenthet: a kínaiak megrohamozták az utazási irodákat
No menu items!

Budapestnek is esélyt jelenthet: a kínaiak megrohamozták az utazási irodákat

A kínaiak megrohamozták az utazási irodákat és valósággal elkapkodták a tengerentúli utazásokat, miután Peking bejelentette, hogy a jövő hónapban újra megnyitja határait.

A külföldre utazni kívánó kínai állampolgárok útlevélkérelmei január 8-tól újraindulnak – közölte a bevándorlási hivatal. Ez azt követően történt, hogy hétfőn a kínai hatóságok bejelentették: véget vetettek a beutazókra vonatkozó, közel három éve tartó szigorú karanténszabályoknak.

Az utazási oldalak azóta megugró forgalomról számoltak be. A kínai turisták azonban nem minden országba juthatnak majd be korlátlanul – írja a BBC News.

Az amerikai tisztviselők a Kínából érkező utazókra vonatkozó új korlátozásokat fontolgatnak az esetek megugrása és a kínai kormány átláthatóságának hiánya miatti aggodalmak okán.

Japán – a kínai utazók egyik legnépszerűbb úti célja – bejelentette, hogy a Kínából érkező összes utazónak negatív Covid-tesztet kell felmutatnia érkezéskor, vagy hét napra karanténba kell vonulnia.

Mellettük India is azt közölte, hogy a Kínából (és néhány más országból) érkező utazóknak negatív Covid-tesztet kell felmutatniuk érkezésükkor. Bár ezt még azelőtt jelentették be, hogy Peking enyhített volna a korlátozásokon.

A kínai utazási szabályok enyhítése – az ország zéró-Covid politikájának utolsó felvonása – az ország újabb fertőzési hullámmal való küzdelmének idején történt.

A kormány politikájával szembeni ellenérzés – amely novemberben ritka nyilvános tüntetéseket váltott ki Hszi Csin-ping elnök ellen – a Covid-korlátozások enyhítéséhez vezetett az egész országban.

Ezt követően azonban megnőtt a Covidos megbetegedések száma, a kórházak túlterheltségéről és gyógyszerhiányról érkeztek jelentések.

A határnyitásra vonatkozó keddi bejelentés azokat a hétfői híreket követte, amelyek a Kínába érkező utazókra vonatkozó karanténszabályok eltörléséről szóltak. Emellett eltörölték a napi járatok számának felső határát is.

Ugyanezen a napon az Országos Egészségügyi Bizottság bejelentette, hogy a Covidot január 8-án hivatalosan B osztályú fertőző betegséggé minősítik vissza.

Az utazási szabályok enyhítése előtt Kínában az embereket erősen lebeszélték a külföldi utazásokról. A Dragon Trail International marketing megoldásokkal foglalkozó cég szerint a csoportos és szervezett utazások értékesítése tilos volt.

A kínai határok újbóli megnyitásáról szóló hétfői bejelentés után fél órával a Trip.com utazási oldal adatai - amelyeket a kínai média idézett - azt mutatták, hogy a népszerű úti célokra irányuló keresések az előző évhez képest megtízszereződtek.

Makaó, Hongkong, Japán, Thaiföld és Dél-Korea a legnépszerűbb úti célok.

Emellett a kínai Qunar utazási iroda weboldalán a bejelentést követő első 15 percben hétszeresére nőttek a repülőjegy-kérelmek.

A világjárvány előtt , 2019-ben a Kínából kiutazó turisták száma 155 millió volt a Statista adatai szerint. Ez a szám 2020-ban 20 millióra csökkent.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tehetséggondozás a szervezetben – Mindenki nyer(het)

Ahol a tehetséggondozást már egyszer bevezették (és az jól működik), ott könnyebb megszerezni (és megtartani) a piacról a tehetséges munkarőt,

Az európai tőzsdékhez képest alulteljesítő volt a BUX

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6622,36 ponton zárt pénteken, ez 55,69 pontos, 0,85 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Növekvő forgalomban minimálisan emelkedett a BUX a héten

Az OTP folytatta a sajátrészvény vásárlást. A társaság a hétfői kereskedésben 60 535 darab, kedden 65 322 darab, szerdán 14 502 darab, csütörtökön 30 ezer darab részvényt vásárolt.

Kész: Lezárult az MVM informatikai átállása

Az egyetemes szolgáltatóváltást követően megváltoztak az E.ON ügyfélszolgálati elérhetőségei, amelyekről az ügyfelek az eon.hu oldalon tájékozódhatnak
Hirdetés

Hírek

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Gazdaság

Kamatdöntés – Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács júniusban

A monetáris tanács hónapról-hónapra értékeli a beérkező makrogazdasági adatokat, az inflációs kilátásokat, valamint a kockázati környezet alakulását, amelyek alapján körültekintően és adatvezérelten dönt az alapkamat mértékéről.

Rekord kárkifizetések lesznek a viharok miatt

Az idei május-júniusi adatok szerint összesen 61,5 ezer bejelentésnél és 7,7 milliárdos összegnél tartanak a biztosítók.

1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet áprilisban

Márciushoz viszonyítva az export kiigazított volumene 1,2, míg az importé 1,8 százalékkal csökkent.

Az MNB az ügyfelek haladéktalan kártalanítására szólítja fel a bankokat

Az MNB üdvözli, hogy számos pénzforgalmi szolgáltató már megkezdte az ügyfelek kártalanítási folyamatát,