Hirdetés
Kezdőlap Menedzser-Kihívások Covid-hatások és menedzser kihívások: Wagner Tibor, a Xiaomi magyarországi country managere
No menu items!

Covid-hatások és menedzser kihívások: Wagner Tibor, a Xiaomi magyarországi country managere

Bár a járványhelyzet tavasszal engedett a szorításból, ősszel ismét visszatért a kötelező maszkviselet. Eközben a globális ellátási nehézségek és az infláció is számtalan olyan új helyzetet teremtett, amelyet napi szinten kezelniük kell a cégvezetőknek, üzleti döntéshozóknak. Legújabb rovatunkban erről beszélnek AzÜzlet által megkérdezett menedzserek.

– Milyen kihívást jelentett a koronavírus-járvány és miként reagáltak erre? 

– A korábbiaknál is intenzívebb hangsúlyt kellett fektetnünk az online értékesítésre, ehhez át kellett hangolni az értékesítés szerkezetét, új folyamatokat kellett bevezetnünk, és mindezt belső rendszerekkel és hibrid eljárásokkal is meg kellett támogatnunk. Az operatív jellegű kihívásoknál ugyanakkor lényegesen fontosabb volt, hogy a kényszerű online átállásból hozzunk ki minél többet, a lehetőségekhez képest. Az online üzemmód óriási lehetőség volt a Xiaominak is atekintetben, hogy megmutassa, mennyire erős a hálózatba kapcsolható digitális eszközök piacán, hogy az AIOT ökoszisztémája milyen hozzáadott értéket tud teremteni a felhasználói számára. A kihívást teljesítettük: nemcsak az értékesítési eredményeink kiválóak, de tapasztalataink szerint a felhasználóink elégedettsége is.  

– Mit jelentett az önök üzletmenetében az, hogy az emberek egyre több időt töltenek home office-ban, és egyre inkább felértékelődött a kommunikációs eszközök szerepe? 

– Érdekes módon az online kapcsolattartás nem befolyásolta sem a belső, sem az üzletfelekkel történö együttműködést. Sőt, bizonyos területeken még a hatékonyság javulása is érzékelhető volt. Az üzletemenetben ugyanakkor óriási lendületet adott, hogy a felhasználók minden eddiginél nagyobb igényt támasztottak a lehető legnagyobb tudású és kiváló ár-érték arányú termékekre. Azzal, hogy a piacon elsőként jelentkeztünk 5G képes készülékekkel a közepes árkategóriában, alakítani tudtuk a piacot, és ennek a folyamatnak a digitális felértékelődés volt a fő hajtóereje.  

– Milyen kihívást jelent a chiphiány és a világban uralkodó logisztikai problémahalmaz? 

– Ez minden iparágat érintő problémahalmaz. Az ellátási láncok hosszúsága ebben a helyzetben kifejezett hátrány jelent minden gyártó számára és a költségek is nagy mértékben emelkedtek. A Xiaomi azonban ezt a hátrányt is képes a maga javára fordítani: innovációs folyamataink az iparágban élvonalbeliek, különösen a rövid ciklusok és a rugalmasság terén. Ezért rendkívül flexibilisen tudunk reagálni a piaci kihívásokra: ha egy adott chipből tartós hiány van, akár a készülék specifikációit is módosítjuk.  

– Mennyire befolyásolta a Xiaomi magyarországi csapatának munkáját a járványhelyzet? 

– Egy pont után mindenki szeretett volna már “kibújni” a home office-ból, ez nem változott most sem. Vállalati kultúránknak azonban a jó teljesítmény és az alkalmazkodás jelenti a központi elemét, tehát számunkra a járványhelyzet így ma már csak egy olyan körülményt jelent, amelyhez alkalmazzkodnunk kell.

– Milyen évet zárnak és mire számítanak 2022-től? 

– Dinamikusan növekedtek az eladásaink 2021-ben Magyarországon, aminek eredményeként a második legnagyobb szereplővé váltunk a magyar piacon. Ezt a trendet 2022-ben is szeretnénk folytatni.

Érsek M. Zoltán 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az EU és az USA együtt keresik a megoldást a globális élelmiszerellátási gondokra

Az Egyesült Államok és az Európai Unió azt vizsgálja, hogyan lehetne javítani az élelmiszer-ellátási láncokat, mivel India és más országok exportkorlátozásai súlyosbítják a globális problémákat.

Építőipari áringadozás. Előzetes megállapodást javasol az ÉVOSZ

Előzetes megállapodást javasol az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége a megrendelőnek és az építési vállalkozónak a költségek állandó változása miatt.

Szerdán újra emelkedik a benzin beszerzési ára

Szerdán csak a benzin beszerzési ára változik: bruttó 15 forinttal emelik a nagykereskedelmi árat. Ez a hagyományos 95-ös benzin kiskereskedelmi árára nem lesz hatással, viszont a prémium benzin esetében számíthatunk emelésre. 

Orosz külügy: következményei lesznek a svéd és a finn NATO-csatlakozásnak

A NATO-nak nem kellene illúziókat táplálnia azzal kapcsolatban, hogy Oroszország egyszerűen beletörődik Svédországnak és Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásába - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

Hírek

Szerdán újra emelkedik a benzin beszerzési ára

Szerdán csak a benzin beszerzési ára változik: bruttó 15 forinttal emelik a nagykereskedelmi árat. Ez a hagyományos 95-ös benzin kiskereskedelmi árára nem lesz hatással, viszont a prémium benzin esetében számíthatunk emelésre. 

Orosz külügy: következményei lesznek a svéd és a finn NATO-csatlakozásnak

A NATO-nak nem kellene illúziókat táplálnia azzal kapcsolatban, hogy Oroszország egyszerűen beletörődik Svédországnak és Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásába - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

Így áll fel az ötödik Orbán-kormány

Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Egyszerűbbé vált a társasházi parkolóhelyek eladása

Egyszerűbbé vált a társasházban lévő gépkocsibeállók értékesítése május 2-tól egy jogszabálymódosítás következtében - hívta fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Óriásdarazsak inváziójára kell készülni Magyarországon

Májustól a nyár végéig lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek, parkok gyepén, egy korhadó fa közelében, a komposztnál keringenek, akár nagy tömegben is. A látvány ellenére nem kell félni tőlük, mert az emberre ártalmatlanok.

A magyar ellenállás miatt elhalasztják az uniós olajembargót?

Az Európai Unió egyes országai szerint ideje megfontolni az orosz olaj betiltásának elhalasztását, ha a blokk vezetése nem tudja meggyőzni Magyarországot az embargó támogatásáról. Erre azért lehet szükség, hogy a javasolt szankciócsomag többi részét mielőbb életbe léptethessék.

Jerome Powell marad a Federal Reserve élén

Az amerikai szenátus megerősítette Jerome Powell második mandátumát az Egyesült Államok központi bankjának szerepét ellátó szövetségi tartalékrendszer, a Fed élén.

Finnország nagyobb biztonságot akar, haladéktalanul belépne a NATO-ba

Sauli Niinistö finn elnök és Sanna Marin miniszterelnök kijelentette, hogy Finnországnak "haladéktalanul" kérelmeznie kell a NATO-csatlakozást.

Gazdaság

Kamatemelés. Egyhangúlag döntött az MNB monetáris tanácsa

Egyhangúlag, 8 szavazattal döntött a monetáris tanács áprilisi kamatdöntő ülésén a jegybanki alapkamat 5,40 százalékra, az egynapos és egyhetes fedezett hitel kamatának 8,40 százalékra, az egynapos betét kamatának 5,40 százalékra emeléséről - olvasható az ülés rövidített jegyzőkönyvében.

Javította a magyar Raiffeisen osztályzatát a Moody’s

Az elsőrendű "A" osztályzati kategóriába sorolta át a magyarországi Raiffeisen Bankot a Moody's Investors Service. Elsősorban azzal a várakozásával indokolva a lépést, hogy a magyar Raiffeisen-érdekeltség új adósság-kibocsátásokkal eleget tesz a szavatoló tőkére és a leírható vagy átalakítható kötelezettségekre vonatkozó minimumkövetelményeknek (MREL).

Az MNB az infláció gyorsulásáról: minden drágult

Az előző hónaphoz képest az infláció 1,0 százalékponttal emelkedett, amit elsősorban a maginflációs tételek árindexének 1,2 százalékpontos emelkedése magyaráz. Ehhez mindhárom termékcsoport áremelkedésének gyorsulása hozzájárult - állapította meg a jegybank.

Megjelentek a profik, bezuhant a bitcoin árfolyama

A bitcoin árfolyama a novemberi csúcsának felére, 34 ezer dollár alá esett a hétvégén. A többi kriptovaluta is több százalékot zuhant a napokban. Az ok látszólag egyszerű.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom