Hirdetés
Kezdőlap Menedzser-Kihívások Covid-hatások és menedzser kihívások: Wagner Tibor, a Xiaomi magyarországi country managere
No menu items!

Covid-hatások és menedzser kihívások: Wagner Tibor, a Xiaomi magyarországi country managere

Bár a járványhelyzet tavasszal engedett a szorításból, ősszel ismét visszatért a kötelező maszkviselet. Eközben a globális ellátási nehézségek és az infláció is számtalan olyan új helyzetet teremtett, amelyet napi szinten kezelniük kell a cégvezetőknek, üzleti döntéshozóknak. Legújabb rovatunkban erről beszélnek AzÜzlet által megkérdezett menedzserek.

– Milyen kihívást jelentett a koronavírus-járvány és miként reagáltak erre? 

– A korábbiaknál is intenzívebb hangsúlyt kellett fektetnünk az online értékesítésre, ehhez át kellett hangolni az értékesítés szerkezetét, új folyamatokat kellett bevezetnünk, és mindezt belső rendszerekkel és hibrid eljárásokkal is meg kellett támogatnunk. Az operatív jellegű kihívásoknál ugyanakkor lényegesen fontosabb volt, hogy a kényszerű online átállásból hozzunk ki minél többet, a lehetőségekhez képest. Az online üzemmód óriási lehetőség volt a Xiaominak is atekintetben, hogy megmutassa, mennyire erős a hálózatba kapcsolható digitális eszközök piacán, hogy az AIOT ökoszisztémája milyen hozzáadott értéket tud teremteni a felhasználói számára. A kihívást teljesítettük: nemcsak az értékesítési eredményeink kiválóak, de tapasztalataink szerint a felhasználóink elégedettsége is.  

– Mit jelentett az önök üzletmenetében az, hogy az emberek egyre több időt töltenek home office-ban, és egyre inkább felértékelődött a kommunikációs eszközök szerepe? 

– Érdekes módon az online kapcsolattartás nem befolyásolta sem a belső, sem az üzletfelekkel történö együttműködést. Sőt, bizonyos területeken még a hatékonyság javulása is érzékelhető volt. Az üzletemenetben ugyanakkor óriási lendületet adott, hogy a felhasználók minden eddiginél nagyobb igényt támasztottak a lehető legnagyobb tudású és kiváló ár-érték arányú termékekre. Azzal, hogy a piacon elsőként jelentkeztünk 5G képes készülékekkel a közepes árkategóriában, alakítani tudtuk a piacot, és ennek a folyamatnak a digitális felértékelődés volt a fő hajtóereje.  

– Milyen kihívást jelent a chiphiány és a világban uralkodó logisztikai problémahalmaz? 

– Ez minden iparágat érintő problémahalmaz. Az ellátási láncok hosszúsága ebben a helyzetben kifejezett hátrány jelent minden gyártó számára és a költségek is nagy mértékben emelkedtek. A Xiaomi azonban ezt a hátrányt is képes a maga javára fordítani: innovációs folyamataink az iparágban élvonalbeliek, különösen a rövid ciklusok és a rugalmasság terén. Ezért rendkívül flexibilisen tudunk reagálni a piaci kihívásokra: ha egy adott chipből tartós hiány van, akár a készülék specifikációit is módosítjuk.  

– Mennyire befolyásolta a Xiaomi magyarországi csapatának munkáját a járványhelyzet? 

– Egy pont után mindenki szeretett volna már “kibújni” a home office-ból, ez nem változott most sem. Vállalati kultúránknak azonban a jó teljesítmény és az alkalmazkodás jelenti a központi elemét, tehát számunkra a járványhelyzet így ma már csak egy olyan körülményt jelent, amelyhez alkalmazzkodnunk kell.

– Milyen évet zárnak és mire számítanak 2022-től? 

– Dinamikusan növekedtek az eladásaink 2021-ben Magyarországon, aminek eredményeként a második legnagyobb szereplővé váltunk a magyar piacon. Ezt a trendet 2022-ben is szeretnénk folytatni.

Érsek M. Zoltán 

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Made in America nagy bajban van – az ok hasonlít a magyarországihoz

A német Külkereskedelmi Kamara (AHK) legutóbbi felmérésében az USA-ban működő német vállalatok a szakképzett munkaerő hiányát nevezték meg a legfőbb kockázatként.

Itt a spárga, ette már ma? – a megszokottnál korábban itt a szezon

Hazánkban mintegy 1437 hektáron foglalkoznak spárgatermesztéssel a gazdálkodók, ahonnan éves szinten mintegy 5000-5500 tonna termést takarítanak be.

Itt az újabb árzuhanás a Teslánál

A Model S alapváltozata most 72 990 dollárba, a másik változata pedig 87 990 dollárba kerül. A Model X alapváltozata most 77 990 dollárba kerül, a másik változata pedig 92 900 dollárba.

Háborús helyzet vízözönnel: így változtattak útvonalat a légitársaságok

A United Airlines azt jelezte, hogy május 2-ig törli a Newarkból Tel Avivba közlekedő napi járatát, míg az Air Canada azt tette közzé, hogy június végéig szünetelteti a Tel Avivba és Tel Avivból induló járatait.
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.