Hirdetés
Kezdőlap Pénzvilág Csökkenő forgalom mellett emelkedett a BUX
No menu items!

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 815,64 ponttal, 1,88 százalékkal emelkedve 44 100,87 ponton zárta a hetet.

Az összforgalom az előző heti 28,879 milliárd forintról 21,09 milliárd forintra csökkent, a vezető részvények erősödtek a múlt pénteki záráshoz képest.

A BUX a kedvező nemzetközi hangulatnak köszönhetően jelentős emelkedéssel kezdte a hetet, bár az Equilor befektetési Zrt. elemzője, Varga Zoltán szerint az előző hét eladási hullámai miatt lehetett sejteni, hogy bizonytalanok a vezető részvények kilátásai. Keddre mérséklődött is az emelkedés, a szerdai zárásra pedig már csökkent a részvényindex, a vezető kibocsátók mind gyengüléssel zártak. A hét második felében újra fellendült a kereskedés, csütörtökön a BUX emelkedéssel korrigált, pénteken pedig újra jelentős mértékben nőtt.

Az Equilor elemzője a szerdai lejtmenetet azzal magyarázta, hogy ekkor jelent meg a hír a kamatfolyosó szűkítéséről, eladási hullámot indítva a BÉT-en. Amennyiben az MNB monetáris tanácsa jövő kedden így dönt, csökkenhetnek a hitelkamatok – tette hozzá.

A vezető részvények közül a legnagyobb mértékben a Ricther erősödött, heti összesítésben 3,69 százalékos emelkedéssel 8005 forinton zárt, összforgalma meghaladta a 7,2 milliárd forintot.

A Magyar Telekom értéke 3,68 százalékkal nőtt, a hetet 423 forinton zárta, heti forgalma 690 millió forint.

Az OTP árfolyama 2,03 százalékkal 10 030 forintra emelkedett 8,315 milliárd forintos forgalom mellett.

A Mol 0,37 százalékkal erősödött múlt péntekhez képest, árfolyama 2708 forinton, forgalma 4,256 milliárd forinton zárta a hetet.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,5 százalékkal, 17,33 ponttal csökkent, a pénteki záráskor 3453,36 ponton állt.(MTI)

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Szolgáltatási szerződést kötött az Eco-First és a Mol

Az új szerződés egy új technológiai lehetőséget teremt a Mol magyarországi gázmezőiben jelenlévő magas inerttartalmú gázok energetikai hasznosításának területén.

Tovább erősödhet a magyar-svájci gazdasági együttműködés

Svájc a 9. legnagyobb beruházó hazánkban, a svájci cégek 30 ezer embernek adnak munkát Magyarországon.

Az új HR trend: világtoborzó. Bárkit, bárhonnan

Az egyes országok és a világ munkaerőpiacán egyszerre van jelen a többlet és a hiány. Még az új évezred elején is szinte elképzelhetetlen volt a munkaerőtoborzás nemzetköziesedése, globalizálódása.

A hazai miniraktározás úttörője a fenntarthatóságra fókuszál

Az eredmények alapján a Euro Mini Storage elnyerte a G2Z aranykategóriás szintjét azzal, hogy a szén-dioxid-kibocsátás 43,75%-os csökkentését érte el a bázisévhez képest, 2023. december 31-ig.
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...