Hirdetés
Kezdőlap Fókuszban Debrecenben erősít az ország vezető HR szolgáltatója
No menu items!

Debrecenben erősít az ország vezető HR szolgáltatója

Fotó: Szabó Zsolt

A kelet-magyarországi gazdasági fellendüléssel egyidőben tovább bővíti debreceni központját a Prohuman, Magyarország piacvezető és Közép-Kelet-Európa egyik leggyorsabban növekvő HR szolgáltatója.

A vállalat a régióban zajló nagyberuházásokkal együttjáró, folyamatosan növekvő munkaerőigény még teljesebb és hatékonyabb kiszolgálását várja a kapacitásnöveléssel is járó fejlesztéstől, új régiós központjának megnyitásától.

Az immár 7 országban 20 ezer embert foglalkoztató Prohuman életében a nemzetközi terjeszkedés mellett kulcsfontosságú a magyarországi piacvezető szerep megőrzése és a hazai pozíció további erősítése is. Ennek az ambiciózus elhatározásnak szellemében nyitotta meg a cégcsoport szerdán új debreceni irodáját. A Prohuman új, kelet-magyarországi regionális központjának megnyitóján Zakor Sándor, a Prohuman alapító-tulajdonosa és a társaság igazgatóságának elnöke mellett jelen volt és beszédet mondott Papp László, Debrecen polgármestere és Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója is.

A régió fejlődésének szolgálatában

„A Prohuman eddig is aktív szerepet játszott abban, hogy kielégítse a magyarországi, így a debreceni és az északkelet-magyarországi vállalatok munkaerőigényét. Mostani bővítésünk célja, hogy ügyfeleinknek és a munkavállalóknak még magasabb szintű szolgáltatást tudjunk nyújtani – mondta el Zakor Sándor az új központ megnyitása alkalmával. Különösen aktuálissá teszi a bővítést, hogy a közelmúltban számos vállalat jelentett be jelentős beruházásokat a térségben. Célunk, hogy ezeknek a vállalatoknak támogatást nyújtsunk a munkaerő-közvetítés és -kölcsönzés, képzés, valamint a bérszámfejtés és HR tanácsadás területén, és ezzel segítsük Debrecen és az egész régió gazdasági fejlődését. Külön öröm, hogy Debrecenben is együttműködhetünk a HIPA szakembereivel, akikkel már korábban gyümölcsöző munkakapcsolatot alakítottunk ki.”

Cél aktivizálni a helyi és hazai munkaerő-tartalékot

Zakor Sándor hozzátette: az északkelet-magyarországi régióban rendkívül alacsony a munkanélküliségi ráta és nagyon nehéz – különösen a hiányszakmákban – munkaerőt találni, de a Prohuman rendkívül eltökélt abban, hogy a lehető legnagyobb mértékben kiaknázza a hazai munkaerő-piacban rejlő tartalékokat. „Igyekszünk kihasználni a régiók közötti mobilitást – dolgozói buszjáratokat üzemeltetünk, munkásszállásokat biztosítunk. Emellett próbáljuk aktivizálni a még meglévő munkaerő-tartalékot, például a kismamákat, nyugdíjasokat, diákokat vagy éppen a megváltozott munkaképességű embereket. Ezeket az erőfeszítéseket Debrecenben is újult erővel folytatjuk.” – fogalmazott Zakor Sándor.

A magyar alapítású és tulajdonú Prohuman a hazai vezető szerepe mellett tavaly jelentős lépéseket tett afelé, hogy Közép-Kelet-Európa első számú HR szolgáltatójává váljon: a szerbiai CityScope felvásárlásával erősítette régiós jelenlétét, majd pedig szlovéniai leányvállalatánál hajtott végre átalakításokat, miközben a szlovén cég is felvette a Prohuman nevet.

Ugrásszerű növekedés, fejlődő infrastruktúra

„Sorban állnak a nemzetközi nagyvállalatok, hogy itt telepedhessenek le, részesei legyenek annak az ugrásszerű növekedésnek, ami városunkban és agglomerációjában megy végbe. Egyre több, mindezeket a cégeket megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerővel ellátni szándékozó HR szolgáltató lát olyan piacot maga előtt, ami megköveteli a folyamatos helyi jelenlétet, a stabil hátteret adó iroda megnyitását. Noha a Prohuman eddig is figyelt Debrecenre, végre eljött az a pillanat, amikor új, régiós központot is nyit” – emelte ki Papp László, Debrecen polgármestere. – „18 ezernél is több munkahelyet jelentettünk be 2014 óta, és ebből már több mint 6750 be is van töltve. Ugyanakkor még van tízezres nagyságrendben piaci rés, amit be kell tölteni. És miközben a Prohuman azon munkálkodik, hogy minél több magyar munkavállalót tudjon az országos hálózatán keresztül Debrecenbe csábítani, azalatt folyamatosan építik közös jövőnket, erősítik a város fundamentumait.”

Joó István, a HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség) vezérigazgatója, a Külgazdasági és Külügyminisztérium befektetésösztönzésért és kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért felelős kormánybiztosa hozzátette: „Debrecenben ma már minden adott a sikerhez, a szemünk előtt épül az ország második fővárosa. Bővülő ipar, szélsebesen fejlődő városi infrastruktúra, az ország legnagyobb egyeteme, és a városban élők érdekeit mindenkor szem előtt tartó városvezetés.”

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben

Idén egy hónapot nyernek a gépjárművek tulajdonosai, ugyanis több mint ötmillió jármű után március 15-e helyett elegendő április 15-ig befizetni az adót, ráadásul kettő helyett egyszer kell csak utalni, a részletfizetés pedig automatikusan jár.

Csekély mértékben gyengült a forint reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Hírek

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.

BÉT – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Enyhe csökkenéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Gazdaság

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva erősítse a Magyar Nemzeti Bank átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is elvárt takarékos működését...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Ezért szárnyal a Bitcoin. De a veszély nem múlt el

A kripto tartalékvaluta emelkedésben van – és 2021 vége óta a legmagasabb szinten tart. Ezt érdemes tudni a Bitcoin-raliról.

100 bázisponttal csökkent az alapkamat

Az alacsonyabb infláció és az ország kockázati megítélésének kedvező alakulása tette lehetővé az alapkamat csökkentésének átmeneti gyorsítását