Hirdetés
Kezdőlap Autóipar E-autó, kontra benzines. A teljes életutat tekintve mi a nyerő?
No menu items!

E-autó, kontra benzines. A teljes életutat tekintve mi a nyerő?

Miközben szinte már minden az elektromos átállásról szól, és kétségtelen, hogy a villanyautók sok jó tulajdonsággal rendelkeznek, az is tény, hogy a hagyományos – benzines és dízel -, autók mellett is jó néhány érv szól. Ezért is érdemes megvizsgálni az előnyöket és hátrányokat, beleértve az árat, a birtoklási költségeket, a töltést és a hatótávolságot.

Aki olyan új autót keres, amit olcsón üzemeltethet és emellett még a szén-dioxid-kibocsátását is csökkenteni szeretné, sőt – cégként – a fenntarthatósághoz kötődő az ESG megfelelést is fontosnak tartja, az nagy valószínűséggel az elektromos autó mellett dönt – ha nem jelent gondot számára a magasabb ár és meg tudja teremteni az otthoni töltés lehetőségét.

De miközben az elektromos autók számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos benzines, vagy dízel autókkal szemben, megvannak a maguk hátrányai is. Ezért mielőtt valaki belevágna a vásárlásba, érdemes tudnia a következőket.

A villanyautók típusai

Amikor az emberek elektromos járművekről beszélnek, általában a tisztán akkumulátoros elektromos járművekről (BEV) beszélnek. Ezeket kizárólag elektromos árammal látják el. Nagy akkumulátorcsomagot használnak, amely egy villanymotort (vagy több motort) lát el energiával.

A hibrid járművek szintén elektromos motorokat használnak, de kisebb benzinmotorokkal kombinálva biztosítják az autó meghajtását. Ezek közül kétfajta van: a hibrid és a plug-in-hibrid (PHEV) közötti különbség pontosan a névben rejlik: a PHEV akkumulátora csatlakoztatással tölthető, és jellemzően sokkal nagyobb, mint egy hibrid akkumulátorcsomagja. Ami azt jelenti, hogy értelmezhető elektromos hatótávot – általában 50 km-t – tud biztosítani. A benzin, vagy dízel hajtású hibrid elektromos járműveket (HEV) viszont nem lehet feltölteni, helyette a benzin, vagy dízel motort használják az akkumulátor feltöltésére, ami leginkább az induláskor segít a fogyasztás minimalizálásában.

Hagyományos és e-autó vételár

Az egyik legfontosabb szempont az elektromos autó birtoklása és üzemeltetése közötti különbség a hagyományos autóhoz képest. Ebben az esetben számos tényezőt kell figyelembe venni, beleértve az üzemanyag- és karbantartási költségeket, valamint a jármű teljes vételárát.

Az elektromos autók megvásárlása jellemzően lényegesen drágább, mint a hagyományos kocsiké. Például a tisztán elektromos Volkswagen ID.4 ára 20.7-24.5 millió, míg a nagyjából hasonló méretű, benzinmotoros Volkswagen Tiguan a motor és a kivitel paramétereitől függően 9,5-13 millió forint között kapható. Azonban ahogy az elektromos járművek elterjednek, úgy lesznek egyre megfizethetőbbek az iparági ígéretek szerint. Más kérdés, hogy a hagyományos autók árnövekedésében – szintén iparági hírek szerint – az is benne van, hogy az olcsóbb, hagyományos meghajtás árát a drágább e-utókéhoz közelítik. Egy biztos, aki ma elektromos autót vásárol, leginkább akkor teszi, ha éppen valamilyen állami támogatás van rá. Ahogy most éppen a céges villanyautókra lehet akár 4 milliós pályázati kedvezményt kapni.

Töltés tempó és ár

A legnyilvánvalóbb különbség az elektromos járművek és a gázüzemű vagy belső égésű motoros (ICE) járművek között az, hogy az elektromos járművek elektromos áramot igényelnek, míg a hagyományos autók benzinnel, vagy gázolajjal működnek. Ebben a tekintetben a legnagyobb különbség, hogy amíg egy hagyományos autónál öt percen belül lehet az üres tankot teletölteni, az elektromos autónál ez a töltőoszlop teljesítményétől és az akkumulátor méretétől függően 30 perctől akár 12 óráig is eltarthat.

Az alapigazság az, hogy ha valaki otthon tudja tölteni az elektromos autóját, ráadásul ezt a tetőre helyezett napelemmel – vagy legalább éjszakai árammal -, biztosítja, akkor annál olcsóbb megoldás nem létezik. Ha viszont már egy hagyományos töltőoszlopnál kell tankolni, akkor ott már igencsak összevethető az e-autóba vételezett villany és a hagyományos autóba tankolt benzin, vagy gázolaj ára. Így annak ellenére, hogy az elektromos autók lényegesen jobb energiahatékonyságot tudnak felmutatni (az elektromos motorok körülbelül 80%-os hatásfokkal működnek, szemben a belsőégésű motorok mintegy 30%-os hatásfokával), a villanyautók töltés kapcsán egyértelműen akkor nyerők, ha az otthoni töltés megoldható.

A következő kérdés a hatótávolság, ahol egyértelműen a hagyományos autók viszik el a pálmát az akár 700-800 km-es utazási távolsággal. Ami az elektromos autók esetében, a legújabb modelleknél,  névlegesen 500 kilométer is lehet, de a gyakorlatban jó, ha 400 km-ről beszélhetünk, amit a sebességtől kezdve a légkondi használaton át több tényező is befolyásol.

Ami a károsanyag kibocsátást és általában a környezetszennyezést illeti, az elektromos járművek (EV-k) nulla kipufogógáz-kibocsátást és alacsonyabb üzemeltetési költségeket kínálnak, így zöldebb és költséghatékonyabb választást jelentenek a környezettudatos fogyasztók számára, annak ellenére, hogy a belső égésű motoros (IC) járművek nagyobb hatótávolsággal rendelkeznek, és a kialakult tankolási infrastruktúra előnyös az egyes hosszú távú utazási forgatókönyvek esetében. Itt érdemes megjegyezni azt is, hogy a legújabb benzines és még a dizel autók károsanyag kibocsátása is a nulla felé közelít már.

Mindezek ismeretében milyen a bölcsőtől a sírig terjedő környezeti hatásuk, a CO2 kibocsátást és a bennük lévő veszélyes anyagok egyenértékű CO2-re (CO2e) átszámítása mellett, ha egy autó feltételezett élettartama 15 év? Meglepő módon a hagyományos, belső égésű (IC) autók jobban teljesítenek, mint az elektromos járművek (EV). Ezt az előnyt a jól kiépített üzemanyagtöltő infrastruktúra adja, ami a belső égésű autókat kényelmesebbé teszi a hosszú távú utazásokhoz. Emellett a belső égésű autók relatív előnyéhez hozzájárulnak az elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges nyersanyagok – például a lítium és a kobalt – beszerzésével, valamint hatékony újrahasznosításuk és ártalmatlanításuk biztosításával kapcsolatos kihívások is. Az elektromos járművek akkumulátorai ugyanis gyakran tartalmaznak olyan anyagokat, mint a lítium, a kobalt és a nikkel, amelyek veszélyesnek tekinthetők, ha életciklusuk végén nem kezelik őket megfelelően.

Karbantartási költségek

Az elektromos autók fenntartási költsége alapvetően alacsonyabb, mivel az elektromos motorok lényegesen kevesebb alkatrészből állnak és az akkumulátorok kevésbé igényelnek rutinszerű gondozást, mint a hagyományos motorok. Nincs szükség például rendszeres olajcserére sem. Más kérdés, hogy természetesen itt is vannak olyan kiadások, mint amilyen az autóbiztosítás, a fékkarbantartás, ami a hagyományos autóknál megszokott. Szakemberek szerint öt éves időtávon át, egy elektromos autó fenntartásának költsége így is körülbelül egyharmada lehet egy egyenértékű hagyományos autó fenntartási költségének.

Érsek M. Zoltán

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Deloitte: a technológiai fejlődéssel új biztonsági kockázatokra is fel kell készülni

A biztonsági vezetőknek kell irányítaniuk a rendszerekkel kapcsolatos képzést, és fel kell hívniuk az alkalmazottak és az érdekeltek figyelmét a releváns tudnivalókra.

ESET: Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázatairól

Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet az ESET informatikai cég

MÁV-Volán: rekordszámú bérlet- és jegyeladás márciusban

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok - közölte a MÁV-VOLÁN-csoport szombaton.

USA: a mesterséges intelligencia hozza az agrárjövőt?

Az egész mezőgazdaságban a munkaerőhiány veszélyezteti az ipar életképességét, mind a nyereségesség, mind a terméshozam tekintetében.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Enyhe emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Elemző: iránykereséssel nyithat a tőzsde

Hétfőn a BÉT részvényindexe, a BUX 141,21 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 65 095,72 ponton zárt.

A héten várható: Az MNB kamatdöntő ülést tart, államháztartási adatok

Tavaly decemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655 600, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 451 300 forint volt.
Hirdetés

Gazdaság

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.

Sok bankszámlás megúszta a drasztikus áremelést 

A digitális bankolásra ösztönöznek a díjemelések

A kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 6,7 százalékos volt 2023-ban

A kormányzati szektor adóssága - a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján - 2023 végén 55 134 milliárd forintot, a GDP 73,5 százalékát érte el.

MBH Bank: 345,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredmény 2023-ban

A társaság a tavalyi évben 350 millió euró értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre.