Hirdetés
Kezdőlap Turizmus Egy hónap alatt tízezer látogató a Pénzmúzeum Panoráma Teraszán
No menu items!

Egy hónap alatt tízezer látogató a Pénzmúzeum Panoráma Teraszán

A kiemelkedően magas látogatószám elérését segítette a Múzeumok éjszakájának közönsége is, akkor megközelítőleg háromezer látogatót fogadtak.

Az új attrakcióval június 16-án bővült a Pénzmúzeum és Látogatóközpont kínálata. A terasszal egy olyan urbanisztikai különlegességet nyújtott át a Magyar Nemzeti Bank a lakosságnak, amely a nyilvánosság előtt – működése közel 100 évében – nem volt látogatható.

A Pénzmúzeum Panoráma Terasz megnyitásának célja egy unikális épület tereinek szélesebb körű megismertetése – mutatnak rá a közleményben, hozzátéve: az ebbe az irányba tett első lépés az Évszázados értékünk – Korcsolyapályától a Pénzmúzeumig című új, áprilisban megnyílt időszaki kiállítás volt, amely az ingatlan múltján és jelenén keresztül Sándy Gyula építészmérnökre helyezi a fókuszt.

A második lépés az ingatlan Széll Kálmán tér felőli tetőteraszának megnyitása. Innen és a körtoronyból lepillantva a vendégeknek lehetőségük nyílik új perspektívából szemlélni a várost. A tetőteraszon egy kávézó is helyet kapott.

A tájékoztatás szerint az ingyenesen felkereshető Pénzmúzeum Panoráma Terasz idén egyelőre a múzeum látogatói számára érhető el. A látogatási idő a Pénzmúzeum nyitvatartásához igazodik.

A Pénzmúzeum attrakcióinak száma a terasszal háromra bővült. a közlemény szerint érdemes a látogatást a Pénz útja kiállításon kezdeni, ezt követően a Pénzmúzeum Panoráma Teraszról letekinteni a városra, majd elsétálni a Szőke Gábor Miklós által életre hívott Csodaszarvas-szoborhoz.

(Forrás: Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont /MTI)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Új rekordon zárt a BUX – nyerő az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 244,97 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 58 669,83 ponton, új történelmi rekordon zárt pénteken.

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

Volánbusz: kétnapos sztrájk lesz – elégséges szolgáltatások

A vita a Volánbusz szerint nem a sztrájk lehetőségéről, hanem az időzítéséről szól.

Győztünk: újabb 2 százalékponttal csökkent az infláció

A bérek és a fizetések vásárlóerejének folyamatos növekedése megnyitja az utat a fogyasztás bővülése,.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.