Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Emelkedéssel nyithat a tőzsde a szakértő szerint
No menu items!

Emelkedéssel nyithat a tőzsde a szakértő szerint

Emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 53,31 pontos, 0,08 százalékos csökkenéssel, 68 864,24 ponton zárt az előző kereskedési napon.

Varga Zoltán az MTI-nek küldött kommentárjában azt írta, hogy a viszonylag kedvező nemzetközi befektetői hangulatban ismét emelkedésre számít a nyitásban.

A vezető részvények közül az OTP árfolyamában továbbra is 18 ezer forintnál húzódik meghatározó támasz, míg 18 350 forintnál rövid távú ellenállás, melyet a 18 770 forintos szint követ. Kedden az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,44 százalékkal 18 230 forintra erősödött, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki.

A Mol jegyzése a 3050 forintos szint alatt zárt, amennyiben erre megerősítést kap, a következő támasz 3020 forintnál adódhat. A Mol árfolyama kedden 20 forinttal, 0,65 százalékkal 3044 forintra csökkent, 2,0 milliárd forintos forgalomban.

A Richter végül a 9585 forintos szint alatt zárt kedden, szignifikáns letörése esetén a következő támasz 9420 forintnál látható. A Richter-papírok árfolyama 80 forinttal, 0,83 százalékkal 9570 forintra esett, a részvények forgalma 2,5 milliárd forintot ért el az előző kereskedési napon.

Az elemző szerint a Magyar Telekom próbál feljebb kapaszkodni, a következő ellenállás 950 forintnál húzódik. A vállalat piaczárás után teszi közzé a negyedéves eredményeit. Kedden a Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,32 százalékkal 942 forintra nőtt, forgalma 532,2 millió forint volt.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A hazai települések 11 százalékára terjed ki a natúrpark megjelölés

Az első helyet a Nógrád vármegyei Varsány nyerte el a falufejlesztés legkiemelkedőbb minőségű megvalósításáért.

A pénzügyi bűnözés elleni rugalmas kockázatértékelés kell

A kockázatértékelés nagyobb mértékű integrálása a kontrollkeretrendszerhez pedig azt teszi lehetővé, hogy a kockázatok változásakor felgyorsítsák az újraértékelés folyamatát.

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.

Kína kaszálna az európai elektromos autó támogatásból, így lett parkoló a nagy kikötőkből

A kínai EV-k célzottan profitálnak az európai piaci trendekből, sősorban a több országban nyújtott állami támogatásokból, amelyek célja valójában az, hogy az európai országok a saját, vagy legalább az európai elektromos járművek választására ösztönözzék a vásárlókat.

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...