Hirdetés
Kezdőlap Hírek Európa rájött, hogy védenie kell magát
No menu items!

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét. Az ajánlás azokat, az Unió gazdasági biztonsága szempontjából kritikus fontosságú területeket sorolja fel, amelyeket a tagállamokkal közös további kockázatértékelésnek kell alávetni.

Az ajánlás előzménye az európai gazdasági biztonsági stratégiáról szóló közös közlemény, amely átfogó és stratégiai jellegű megközelítést vezetett be az Unió gazdasági biztonságára vonatkozóan.

Az elfogadott ajánlás az átfogó megközelítés részét képező négy kockázattípus egyikének, nevezetesen a technológiabiztonsággal és a technológia kiszivárgásával kapcsolatos kockázatnak az értékeléséhez kapcsolódik. A kockázatértékelés objektív jellegű lesz, és jelenleg sem az eredményei, sem az eredmények megtett intézkedések nem jósolhatók meg. Az ajánlásban a Bizottság tíz kritikus fontosságú technológiai területet sorol fel, amelyek kiválasztása a következő kritériumok alapján történt:

  • a technológia támogató és transzformatív jellege,
  • a polgári és katonai felhasználás fúziójának kockázata,
  • a technológia emberi jogi visszaélésre való felhasználásának kockázata.

A tíz kritikus fontosságú technológiai terület közül az ajánlás kiemel négy területet, amelyeken a Bizottság megítélése szerint nagy valószínűséggel merülnek fel rendkívül érzékeny és közvetlen kockázatok a technológiabiztonsággal és a technológia kiszivárgásával kapcsolatban:

  • fejlett félvezető technológiák,
  • mesterségesintelligencia-technológiák,
  • kvantumtechnológiák,
  • biotechnológiák.

A Bizottság azt javasolja, hogy a tagállamok a Bizottsággal együttműködve az év végéig folytassanak le közös kockázatértékelést erre a négy területre vonatkozóan. A végrehajtás strukturálása érdekében az ajánlás lefekteti a kockázatértékelés elvégzésére vonatkozó alapelveket, ilyen például a magánszektorral való konzultáció és az információk bizalmas kezelése.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tíz év alatt eltűnt a magyar bankfiókok több mint fele

Az idén kilenc hónap alatt 65 bankfiókot zártak be, már csupán 1445 egység van az országban. Tíz éve még bőven 3 ezer fölött volt a fiókok száma. A dolgozók számát azonban nem csökkentik a pénzintézetek, mert az online bankolás ad más munkát.

A legjobb pálinkákat díjazták

Az Agrárminisztérium 2014-ben hirdette meg először a  Nemzeti Pálinkakiválóság Programot.

Jön a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program

Februárban rajtolhat el a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program.

Tönk szélére kerültek magyar vállalkozások az ukrán áruszállítók miatt

Az ukrán fuvarozók egészen más gazdasági és jogszabályi környezetből érkeznek, így eltérőek a költségeik is, valamint nem érvényesek rájuk az uniós szabályok.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.