Hirdetés
Kezdőlap Gazdaság Ezért nem mindegy, hogyan bánsz a pénzzel!
No menu items!

Ezért nem mindegy, hogyan bánsz a pénzzel!

Unod már, hogy mindig belerúgsz valami kacatba, amit megvettél, de csak kerülgeted a lakásban? Rábeszéltek egy online zumba bérletre, miközben rádöbbentél arra, hogy semmi kedved azt nézni, hogyan ugrálnak mások a nappalijukban? Régóta álmodozol egy saját vállalkozásról, de nem mersz belevágni, mert átláthatatlannak tűnik a rendszer? Egy kis odafigyeléssel könnyebben beoszthatod a pénzed, ezáltal tervezhetővé válik a jövőd, és végre megvalósíthatod az álmaidat! (x)

Tudtad, hogy a pénzügyi tudatosság generációról generációra továbbadható, így aki megtanul jól bánni az anyagiakkal, annak a hozzátartozói is sikeresebbek lehetnek, és nagyobb eséllyel kerülik el az adósságcsapdákat?

Ne ijedjünk meg!

A gazdasági alapismeretek nem olyan bonyolultak, mint amilyennek első pillantásra tűnnek, így akár magunktól is elsajátíthatjuk a szükséges tudást. Van, akinek elég, ha elolvassa a gazdasági rovatot az újságban, más inkább beiratkozik egy online tréningre, ahol tanácsokat is kaphat, de maguk a pénzügyi szolgáltatók ügyintézői is sokat segíthetnek abban, hogy ne vesszünk el a különböző termékek, konstrukciók útvesztőjében.

Ha úgy érezzük, hogy megvan a kellő alapunk ahhoz, hogy képben legyünk az anyagi dolgokkal, érdemes rendszeresen áttekintenünk a kiadásainkat, bevételeinket és az esetleges befektetési lehetőségeinket.

Idő, idő, idő – de megéri rászánni

A pénzügyi tudatossághoz nem kell igazán más, mint idő, idő, idő, amit arra szánunk, hogy „tanuljunk pénzügyül”. Minél több pénzügyi információ van a birtokunkban, annál könnyebben és magabiztosabban tudunk döntést hozni egy befektetési lehetőségről, egy nyugdíjcélú megtakarításról vagy éppen egy tőzsdei ügyletről.

A megtanult elméleti pénzügyi ismeretek akkor mélyülnek el igazán, ha azokat átültetjük a gyakorlatba és alkalmazzuk azokat mindennapi életünk során.

TIPP!

Próbáljunk minden fizetéskor elkülöníteni valamennyi pénzt, így megtakarításunk hónapról hónapra gyarapszik, a rendkívüli kiadások pedig nem érnek minket felkészületlenül! A tudatosság azért is fontos, mert ha megértjük a pénzügyi fogalmakat és folyamatokat, akkor a családi költségvetés megtervezésére végre nem teherként, hanem az anyagi biztonságunk kulcsaként fogunk tekinteni!

További tippekért látogass el a Provident blogjára!

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.

Kína kaszálna az európai elektromos autó támogatásból, így lett parkoló a nagy kikötőkből

A kínai EV-k célzottan profitálnak az európai piaci trendekből, sősorban a több országban nyújtott állami támogatásokból, amelyek célja valójában az, hogy az európai országok a saját, vagy legalább az európai elektromos járművek választására ösztönözzék a vásárlókat.

Két évtizede született meg az olcsó magyar légi alternatíva

A Wizz Air 2004 óta kulcsfontosságú szereplője a magyar légi közlekedési piacnak, ahol több mint 49 millió utas választotta a légitársaságot.

A klímavédelemről is szól a bécsi ViennaUP startup fesztivál

Hagyományosan a fesztivál keretében rendezik meg a Smart City Summit-ot, amely idén az energiafüggetlenségre fókuszál.

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...