Kezdőlap Gazdaság Ezért nem mindegy, hogyan bánsz a pénzzel!
No menu items!

Ezért nem mindegy, hogyan bánsz a pénzzel!

Unod már, hogy mindig belerúgsz valami kacatba, amit megvettél, de csak kerülgeted a lakásban? Rábeszéltek egy online zumba bérletre, miközben rádöbbentél arra, hogy semmi kedved azt nézni, hogyan ugrálnak mások a nappalijukban? Régóta álmodozol egy saját vállalkozásról, de nem mersz belevágni, mert átláthatatlannak tűnik a rendszer? Egy kis odafigyeléssel könnyebben beoszthatod a pénzed, ezáltal tervezhetővé válik a jövőd, és végre megvalósíthatod az álmaidat! (x)

Tudtad, hogy a pénzügyi tudatosság generációról generációra továbbadható, így aki megtanul jól bánni az anyagiakkal, annak a hozzátartozói is sikeresebbek lehetnek, és nagyobb eséllyel kerülik el az adósságcsapdákat?

Ne ijedjünk meg!

A gazdasági alapismeretek nem olyan bonyolultak, mint amilyennek első pillantásra tűnnek, így akár magunktól is elsajátíthatjuk a szükséges tudást. Van, akinek elég, ha elolvassa a gazdasági rovatot az újságban, más inkább beiratkozik egy online tréningre, ahol tanácsokat is kaphat, de maguk a pénzügyi szolgáltatók ügyintézői is sokat segíthetnek abban, hogy ne vesszünk el a különböző termékek, konstrukciók útvesztőjében.

Ha úgy érezzük, hogy megvan a kellő alapunk ahhoz, hogy képben legyünk az anyagi dolgokkal, érdemes rendszeresen áttekintenünk a kiadásainkat, bevételeinket és az esetleges befektetési lehetőségeinket.

Idő, idő, idő – de megéri rászánni

A pénzügyi tudatossághoz nem kell igazán más, mint idő, idő, idő, amit arra szánunk, hogy „tanuljunk pénzügyül”. Minél több pénzügyi információ van a birtokunkban, annál könnyebben és magabiztosabban tudunk döntést hozni egy befektetési lehetőségről, egy nyugdíjcélú megtakarításról vagy éppen egy tőzsdei ügyletről.

A megtanult elméleti pénzügyi ismeretek akkor mélyülnek el igazán, ha azokat átültetjük a gyakorlatba és alkalmazzuk azokat mindennapi életünk során.

TIPP!

Próbáljunk minden fizetéskor elkülöníteni valamennyi pénzt, így megtakarításunk hónapról hónapra gyarapszik, a rendkívüli kiadások pedig nem érnek minket felkészületlenül! A tudatosság azért is fontos, mert ha megértjük a pénzügyi fogalmakat és folyamatokat, akkor a családi költségvetés megtervezésére végre nem teherként, hanem az anyagi biztonságunk kulcsaként fogunk tekinteni!

További tippekért látogass el a Provident blogjára!

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

BÉT: emelkedő forgalom mellett csökkent a BUX

A befektetői hangulat a bizonytalan nemzetközi kilátások miatt fordult kedvezőtlenre a szakértők szerint.

Heti makronaptár – Kamatdöntő ülést tart az MNB Monetáris Tanácsa

Az MNB tavaly szeptember 27-én emelte meg utoljára az alapkamatot, 125 bázisponttal 13,0 százalékra, és az ülést követően bejelentette az alapkamatemelési-ciklus leállítását.

A jövőt látják benne – Leginkább az ügyfélszolgálati területen nyert teret a mesterséges intelligencia

A cégek 65 százalékánál szerződést is bontottak az AI-megoldást biztosító társasággal, többnyire etikai aggályok miatt - derül ki a kutatásból.

A vizsgálat lezárult, felejtse el?

A GVH Versenytanácsa megállapította, hogy a feltételezett jogsértés egyértelműen nem volt bizonyítható, mivel a fizetési terminálon már nem volt alapértelmezetten beállítva a borravaló mértéke és a fogyasztók maguk dönthetik el, hogy 0 és 20 százalék között mekkora mértékű borravalót adnak.

Hírek

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék, Londonban bankszünnap

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn. Londonban bankszünnap miatt egész nap nincs kereskedés.

Zsinagógák Hete: augusztus 27-től szeptember 10-ig

Már szokás szerint ismét a Sóletfesztivállal indul a Zsinagógák Hete, amely augusztus 27-től szeptember 10-ig változatos kulturális és szórakoztató programokkal várja a közönséget Budapesten és vidéki helyszíneken.

Gazdaság

A költségvetés a háborús időkben is biztosítja a forrásokat

A rendkívüli kiadásokon felül a költségvetés az uniós programok költségeit továbbra is előfinanszírozza.

Október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása.

Nem módosította alapkamatát a Bank of England

A kamatemelési sorozat kezdete óta a mostani kamatdöntő ülés volt az első, amelyen a monetáris testület nem emelte a jegybanki kamatszintet.

Devizapiac – Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült csütörtök reggelre a forint az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.