Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Folyamatos emelkedési pályán a BÉT - a BUX ötödik hónapja lép csúcsról csúcsra
No menu items!

Folyamatos emelkedési pályán a BÉT – a BUX ötödik hónapja lép csúcsról csúcsra

Júniusban nőtt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényforgalma, a BUX index ismét új történelmi csúcsot ért el, immár ötödik hónapja – közölte a BÉT.

A legmagasabb napi index záróérték, amely a legújabb mérföldkövet jelenti,
49 299 pont volt, a júniust végül 47 238 ponton zárta az index, 1,9 százalékkal magasabban a május havi záráshoz képest.

A részvénypiac összforgalma júniusban 268 milliárd forintra nőtt az előző havi 247 milliárd forintról, ez 12,2 milliárd forintos napi átlagforgalmat jelent.

Az ismételt emelkedést számos tényező támogatta, a Budapesti Értéktőzsdén továbbra is pozitív befektetői hangulat uralkodik, az index folyamatos emelkedési pályára lépett, hónapról hónapra magasabb ponton zár, amihez nagyban hozzájárul a nemzetközi színtéren is tapasztalható fokozatos gazdasági visszarendeződés a járvány előtti helyzethez.

A vezető részvények közül az OTP 16 605 forintos történelmi csúcson is járt, havi forgalma 161,2 milliárd forint volt, ami 60,1 százalékos forgalmi arányt jelent. Ezt a Mol követte 18,7 százalékkal, a harmadik helyen pedig 15,6 százalékkal a Richter részesedett az összforgalomból. A negyedik helyen a Telekom végzett a forgalom 1,4 százalékával.

A befektetési szolgáltatók közül júniusban a Wood végzett az első helyen 144,4 milliárd forintos duplikált forgalommal, ami a részvénypiaci adásvétel 26,9 százaléka. A Concorde alig maradt el ettől, 133,8 milliárd forintos havi forgalma 25 százalékos részvénypiaci részesedésnek felel meg. A harmadik helyen álló Erste 116,1 milliárd forinttal a havi részvényforgalom 21,7 százalékát bonyolította. Az előző hónapban ugyanez volt a sorrend a brókercégek kereskedési rangsorában. /MTI/

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Amerikai álom? Kaliforniában beindult a robottaxi

A Waymo májusban kiterjeszti ingyenes, teljesen vezető nélküli robotaxi szolgáltatásait Los Angelesre és néhány San Francisco közelében lévő városra.

Már csak öt év és tarolhat a mesterséges intelligencia

Az Nvidia vezérigazgatója szerint a mesterséges intelligencia öt éven belül átmegy az emberi teszteken.

Technológiát fejlesztenek a nyíregyházi Alföldi Környezetvédelmi Kft.-nél

A cég árbevételének döntő többségét az ipari és veszélyes hulladékok begyűjtése adja, a beruházás segítségével a hulladék-újrahasznosítást fejlesztették, a gyártás energiaköltségét pedig napelemmel biztosítják.

Hírek

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Pozitív nyitás várható a pénteki kereskedésben

A kedvező nemzetközi hangulat miatt azonban pénteken pozitív irányú elmozdulás várható nyitásban.

Csekély mértékben gyengült a forint reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.

BÉT – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Enyhe csökkenéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Gazdaság

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva erősítse a Magyar Nemzeti Bank átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is elvárt takarékos működését...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Ezért szárnyal a Bitcoin. De a veszély nem múlt el

A kripto tartalékvaluta emelkedésben van – és 2021 vége óta a legmagasabb szinten tart. Ezt érdemes tudni a Bitcoin-raliról.

100 bázisponttal csökkent az alapkamat

Az alacsonyabb infláció és az ország kockázati megítélésének kedvező alakulása tette lehetővé az alapkamat csökkentésének átmeneti gyorsítását