Hirdetés
Kezdőlap Karrier Főnök vagy vezető: Ez a jó munkahely titka
No menu items!

Főnök vagy vezető: Ez a jó munkahely titka

forrás: Mystic Nails

Hatodik alkalommal nyert Kiváló Munkáltatói Díjat a magyar cég. Nem is vitás, hogy egy jó munkahelyen mindenki szeret dolgozni, az azonban már sokkal összetettebb kérdés, hogy mitől is jó egy munkahely. A munka világában rengeteg változás történt az elmúlt évek során, egy azonban állandó: stabilan működő vállalat nem létezik kiváló munkavállalók nélkül. Az innovatív gondolkodás és fejlődés csak olyan cégeknél tud megvalósulni, ahol értékelik a munkavállalókat, biztosítják számukra azt a környezetet, ahol ki tudnak bontakozni.

Ez persze nem egyszerű feladat, ám azért itthon is léteznek cégek, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak az igények monitorozására és munkáltatói programjukkal kiemelkednek a versenytársaik közül. A MagyarBrands magyar márkákat értékelő program immáron hat éve figyeli és értékeli a kiváló márkák munkáltatói tevékenységét is, és minden évben Kiváló Munkáltatói Díjjal ismerik el azokat a vállalkozásokat, ahol ezek az ismérvek az irányadóak. A Mystic Nails zsinórban a hatodik alkalommal nyerte el ezt az elismerést.

Miben rejlik a sokszorosan díjazott szegedi cég titka?

„Meggyőződésem, hogy a cégünk legfőbb értéke a munkatársakban rejlik. Ők a cég sikerének záloga. A kérdés az, hogyan tudom eladni azt az ígéretet egy potenciális új kollégának, hogy érdemes hozzánk csatlakozni, mert itt jól bánunk vele, jól fogja érezni magát, elégedett lesz. Ehhez meg kell tanulnunk gondolkodni a munkavállalók fejével és fel kell tennünk a kérdést, vajon mire kíváncsiak ők mikor munkahelyet keresnek. Szállóige, de nagyon igaz: a fejétől bűzlik a hal. Szokták mondani, hogy emberek céghez mennek dolgozni, de a főnöküket hagyják ott. Nem csoda hát, hogy mindenki kíváncsi rá, vajon milyen főnöke lesz, milyen vezetőkkel találkozik majd egy új cégnél és ez alapvetően befolyásolhatja a döntését, főleg ha már rutinosabb munkavállalóról beszélünk, akinek esetleg volt már korábbi negatív tapasztalata. Éppen ezért úgy gondolom, hogy óriási versenyelőnyt jelent a kiváló munkaerőért folytatott harcban, ha egy cégvezető tudatosan építi a vezetői „énmárkáját”, főleg a social media felületeken. Ezáltal betekintést enged abba, hogy első számú vezetőként miként gondolkodik a munkáról, a csapatról, az életről, milyen értékek és ambíciók vezérlik. Sokan úgy és azért csatlakoznak hozzánk, mert szeretnének ide tartozni, azonosulni tudnak az általunk képviselt vezetői stílussal és értékrenddel” – fogalmazta meg Gyimesi László, a Mystic Nails ügyvezető igazgatója, aki az elmúlt években számos hazai meghatározó munkaerőpiaci konferencia előadójaként adott át értékes információkat a vezetői énmárka építés munkáltatói márkára gyakorolt pozitív hatásának bemutatásáról.

Családi vállalkozás lévén a cég az alapvető emberi értékek alapján működik, ebben a rendszerben pedig mindenki jól érezheti magát. A klasszikus alá-fölérendeltségi viszony helyett nagy a nyitottság akár az alulról érkező kezdeményezések, ötletek iránt, de számos olyan, itthon még újdonságnak számító rutint is bevezettek a vállalkozásnál, amelyek azt sugallják, hogy a munkatársak véleménye és jóléte központi szerepet kap a működésben.

Egyedi megoldások a családias légkörért

„Az ötletláda mindig nyitva áll egy ennek dedikált e-mail cím formájában, mely fiókot közvetlenül én kezelek és ide bárki bármilyen ötletet megírhat. Így ha egy raktáros munkatársam küldi az ötletét, az is hozzám van közvetlenül becsatornázva, ugyanúgy, mint mikor a pénzügyi vezetőnk ír ide” – fejtette ki Gyimesi László, hozzátéve, hogy előfordult már, hogy amikor valakinek eltört a lába, hozták-vitték a munkába, de volt már olyan munkatárs is, aki egy igen nehéz családi élethelyzet miatt plusz fizetett szabadnapokat kapott a cégtől. A kismamák és kispapák törvényi keretén felül járó extra fizetett szabadság pedig nem is kérdés, hogy jár.
„Nálunk létezik munkavállalói kuponfüzet, amit kedvezményekre lehet beváltani: például, egy órával korábban lehet hazamenni vagy moziba lehet menni egy kollégával, aminek a költségét a cég állja. Néhány éve, amikor a cég még kisebb volt, a „Fönci-taxi” kuponért cserébe én vittem be a munkatársakat a munkahelyükre. A születésnapja hónapjában pedig mindenki választhat egy pénteket, amikor szabad délutánt kap” – sorolta az igazgató.

A már csaknem két évtizedes múltra visszatekintő Mystic Nails márka egyedi fejlesztésű, professzionális műköröm alapanyagok gyártója. A családi vállalkozásként indult szegedi vállalat ma már több mint 30 alkalmazottat foglalkoztat. A márka tulajdonosai a magánéletre is jellemző humánus szemléletet alkalmaznak a munkahelyen is, és nem csak megteremtik a legmegfelelőbb munkahelyi körülményeket, hanem azon túl igazi élménnyé formálják a munkavállalói létet.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Sikeres volt a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Mint írták, a világban gyors energetikai fejlődés, komoly fordulat zajlik, ami újabb ipari forradalomnak is hívható.

Figyelem! – Hétfőig kell a negyedéves áfát bevallani

Jelentős adminisztrációs könnyítés továbbá, hogy a bevallást az eÁFA-rendszerben benyújtóknak nem kell az összesítő nyilatkozaton is adatot szolgáltatni, azaz mentesülnek az áfabevallás M lapja kitöltése alól.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Made in America nagy bajban van – az ok hasonlít a magyarországihoz

A német Külkereskedelmi Kamara (AHK) legutóbbi felmérésében az USA-ban működő német vállalatok a szakképzett munkaerő hiányát nevezték meg a legfőbb kockázatként.
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.