Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken
No menu items!

Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken

Az emelkedő kötvényhozamok hatására gyengülő technológiai részévényárfolyamok miatt indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon.

A DJIA-30 index 0,15 százalékos az S&P-500 index 0,69 százalékos, a Nasdaq Composite index 1,31 százalékos csökkenéssel kezdte a csütörtöki kereskedést.

Szerdán a Wall Street indexei rekordot értek el a Fed bizakodó, idénre csaknem negyven éve a legnagyobb növekedést jelző prognózisának köszönhetően a cikluskövető ágazatok papírjai iránt megnövekedett befektetői érdeklődés hatására. A válságos időkben nagy nyereséget felhalmozó technológiai részvények iránt viszont az emelkedő kötvényhozamok miatt kisebb befektetői érdeklődés tapasztalható.

A csütörtöki gyenge kezdés is arra vezethető vissza, hogy 14 éves csúcsot értek el a kincstárjegy hozamok. A nagy technológiai cégek részvényei, az Apple, a Facebook, a Netflix, az amazon.com és a Microsoft papírok a csütörtöki kezdés előtt a tőzsdén kívüli forgalomban másfél százalék körüli árfolyamcsökkenést szenvedtek el.

Az olaj ára csütörtökön már az ötödik egymást követő kereskedési napon csökkent. Az amerikai nyersolajkészletek növekedése mellett árcsökkentő hatással vannak az európai kereslet alakulásával szemben a támasztott aggodalmak is.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 1,90 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 63,37 dolláron, a Brent ára pedig 1,87 százalékkal 66,73 dollárra csökkent.

Az eurót 0,51 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1917 dolláron, az arany spot ára 1,28 százalékkal csökkent 1722,94 dollárra unciánként. Az arany ára két heti csúcsról fordult vissza csütörtökön, mivel a dollár erősödő árfolyama és a fix hozamú befektetések emelkedő vonzereje gyengítette értékőrző piaci funkcióját.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett

A magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett; a gyártás és építés 2010-es években elért sikere után a következő évtized a fejlesztésekről szól.

A mesterséges intelligencia a magyar gazdaság kitörési pontja lehet

A mesterséges intelligencia (MI) a magyar gazdaság kitörési pontja lehet, a kormány ezért arra törekszik, hogy az ország digitalizációs felkészültsége a térség legjobbja legyen.

Sikeresen megújult az adóhatóság

Az adóhatóság sikeres, teljesítette a megújulás, szemléletváltás feladatát.

Versenyképesség megtartásában szerepet játszanak az szolgáltatóközpontok

A magyar gazdaság versenyképességének megtartásában megkérdőjelezhetetlen szerepet játszanak az üzleti szolgáltatóközpontok.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.