Kezdőlap Tőzsde Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken
No menu items!

Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken

Az emelkedő kötvényhozamok hatására gyengülő technológiai részévényárfolyamok miatt indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon.

A DJIA-30 index 0,15 százalékos az S&P-500 index 0,69 százalékos, a Nasdaq Composite index 1,31 százalékos csökkenéssel kezdte a csütörtöki kereskedést.

Szerdán a Wall Street indexei rekordot értek el a Fed bizakodó, idénre csaknem negyven éve a legnagyobb növekedést jelző prognózisának köszönhetően a cikluskövető ágazatok papírjai iránt megnövekedett befektetői érdeklődés hatására. A válságos időkben nagy nyereséget felhalmozó technológiai részvények iránt viszont az emelkedő kötvényhozamok miatt kisebb befektetői érdeklődés tapasztalható.

A csütörtöki gyenge kezdés is arra vezethető vissza, hogy 14 éves csúcsot értek el a kincstárjegy hozamok. A nagy technológiai cégek részvényei, az Apple, a Facebook, a Netflix, az amazon.com és a Microsoft papírok a csütörtöki kezdés előtt a tőzsdén kívüli forgalomban másfél százalék körüli árfolyamcsökkenést szenvedtek el.

Az olaj ára csütörtökön már az ötödik egymást követő kereskedési napon csökkent. Az amerikai nyersolajkészletek növekedése mellett árcsökkentő hatással vannak az európai kereslet alakulásával szemben a támasztott aggodalmak is.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 1,90 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 63,37 dolláron, a Brent ára pedig 1,87 százalékkal 66,73 dollárra csökkent.

Az eurót 0,51 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1917 dolláron, az arany spot ára 1,28 százalékkal csökkent 1722,94 dollárra unciánként. Az arany ára két heti csúcsról fordult vissza csütörtökön, mivel a dollár erősödő árfolyama és a fix hozamú befektetések emelkedő vonzereje gyengítette értékőrző piaci funkcióját.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Magyar roham Horvátországba – megkétszereződött a nyaralók száma

A múlt év hasonló időszakához képest 90 százalékkal több magyar turista látogatott eddig Horvátországba, leginkább a szállodákban emelkedett a foglalásuk.

Római-kori út a Velencei-lagúna fenekén

Ókori római utat fedeztek fel a Velencei-lagúna fenekén egy régészeti feltárási program közben.

Románia: oltásért szabadnap – mindenkinek

Klaus Iohannis román államfő kihirdette azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

Hírek

Hőhullám és sáros eső is érkezik

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por...

Autós üldözés – a férfi eltiltás hatálya alatt vezetett

Több mint félórás autós üldözés után fogtak el a...

Románia: oltásért szabadnap – mindenkinek

Klaus Iohannis román államfő kihirdette azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

Kötelességszegési eljárás az EU-ban – tavaly 903 eset

Az Európai Bizottság az uniós tagországokkal szemben 2020-ban összesen 903 új kötelezettségszegési eljárást indított, 13 százalékkal többet, mint az előző évben - derült ki a bizottság éves jelentéséből.

Az EMA 12 és 17 év közötti fiatalok számára is javasolja a Moderna vakcináját

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a 12 és 17 év közötti fiatalok számára is ajánlotta a Moderna vállalat Spikevax nevű vakcináját - erről az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő amszterdami székhelyű ügynökség tájékoztatta a sajtót.

Börtönből a munkaerőpiacra – 1700 rab szerzett szakmát

Több mint 1700 fogvatartott szerzett piacképes szakmát három év...

Ilyen lesz a horvát euró – a szerbek tiltakoznak

A szerb nemzeti bank tiltakozik az ellen, hogy Nikola Tesla feltaláló szerepeljen a horvát euróérméken, és megteszi a szükséges lépéseket az Európai Unió intézményeinél - írta a Nacional című horvát napilap, a Telegraf Biznis című szerb hírportálra hivatkozva.

Jupiter-szerű világot találtak – a Naprendszeren kívül

A csillagászok először észleltek holdképző régiót egy Naprendszeren kívüli bolygó körül: egy Jupiter-szerű világot, amelyet egy elég nagy tömegű gáz- és porkorong vesz körbe ahhoz, hogy három olyan holdat hozzon létre, mint a Föld körül keringő kísérőbolygó.

Gazdaság

Moratórium – Nagy Márton: újra kellene gondolni egyes hitelek kondícióit

Még szeptember vége előtt érdemes lenne átgondolni a moratóriumban lévő lakossági folyószámlahitelek és a hitelkártyák kezelését - jelentette ki a miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója.

Az EKB nem változtatott az irányadó eurókamaton

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa nem változtatott csütörtöki kamatdöntő ülésén az irányadó eurókamaton.

Két új vezérhelyettes a Magyar Bankholdingnál

A Magyar Bankholding márciusban elfogadott stratégiája újabb állomásaként két felső vezető kezdte meg munkáját a bankcsoportban: Ginzer Ildikó a standard, Szabó Levente pedig az egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesként csatlakozott a menedzsmenthez.

Virág Barnabás: az MNB elkötelezett az euró bevezetése mellett, de…

Az MNB elkötelezett az euró sikeres és biztonságos magyarországi bevezetése mellett, de fontos, hogy az biztosítsa a gazdaság számára a felzárkózás folytatásának lehetőségét - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős alelnöke.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom