Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken
No menu items!

Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken

Az emelkedő kötvényhozamok hatására gyengülő technológiai részévényárfolyamok miatt indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon.

A DJIA-30 index 0,15 százalékos az S&P-500 index 0,69 százalékos, a Nasdaq Composite index 1,31 százalékos csökkenéssel kezdte a csütörtöki kereskedést.

Szerdán a Wall Street indexei rekordot értek el a Fed bizakodó, idénre csaknem negyven éve a legnagyobb növekedést jelző prognózisának köszönhetően a cikluskövető ágazatok papírjai iránt megnövekedett befektetői érdeklődés hatására. A válságos időkben nagy nyereséget felhalmozó technológiai részvények iránt viszont az emelkedő kötvényhozamok miatt kisebb befektetői érdeklődés tapasztalható.

A csütörtöki gyenge kezdés is arra vezethető vissza, hogy 14 éves csúcsot értek el a kincstárjegy hozamok. A nagy technológiai cégek részvényei, az Apple, a Facebook, a Netflix, az amazon.com és a Microsoft papírok a csütörtöki kezdés előtt a tőzsdén kívüli forgalomban másfél százalék körüli árfolyamcsökkenést szenvedtek el.

Az olaj ára csütörtökön már az ötödik egymást követő kereskedési napon csökkent. Az amerikai nyersolajkészletek növekedése mellett árcsökkentő hatással vannak az európai kereslet alakulásával szemben a támasztott aggodalmak is.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 1,90 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 63,37 dolláron, a Brent ára pedig 1,87 százalékkal 66,73 dollárra csökkent.

Az eurót 0,51 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1917 dolláron, az arany spot ára 1,28 százalékkal csökkent 1722,94 dollárra unciánként. Az arany ára két heti csúcsról fordult vissza csütörtökön, mivel a dollár erősödő árfolyama és a fix hozamú befektetések emelkedő vonzereje gyengítette értékőrző piaci funkcióját.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Heti makronaptár – Külkereskedelmi, turisztikai adatokat közöl a KSH

A jövő héten a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi forgalomról, a turisztikai szálláshelyek forgalmáról, az ipari termelői árakról és a szolgáltatások külkereskedelméről közöl adatokat.

BÉT – Növekvő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt péntekihez képest 757,89 pontos, vagyis 1,11 százalékos emelkedéssel 68 846,13 ponton zárta a hetet

Versenyképes vállalkozások segítik a fejlődő kistérségeket

A hazai mezőgazdaság 2010 óta látványos fejlődésen ment keresztül, ennek ékes bizonyítékai a Kiskun Expon kiállító vállalkozások, melyek megmutatják  a magyar vidék erejét és versenyképességét

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje

Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...