Kezdőlap Hirdetés Három tipp, hogy távolról is jól látható legyen az üzleted
No menu items!

Három tipp, hogy távolról is jól látható legyen az üzleted

Bármilyen kiváló termékeket is árul egy vállalkozás, ha a vevők nem térnek be az üzletbe, az semmiképp sem jó jel. Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, hogy mivel dobhatnánk fel üzlethelyiségünket, amely láttán a potenciális vásárlók azonnal megállnak és benéznek. Nem feltétlenül kell hatalmas változtatásokra gondolni, hiszen már egy egyszerű dizájnelem is rengeteg hozzátehet a forgalomszerzéshez.

Miért kell cégér még a jó üzleteknek is?

Az üzleti életben otthonosan mozgók nem győzik hangsúlyozni, milyen elképesztően nagy ereje van a marketingnek, ez az ág ugyanis sok millió vállalkozás sikeréért felel. Szinte papírforma alapján garantálja, hogy a megfelelő kellékekkel, például ablakmatrica, LED reklámtábla és további hasznos marketing eszközök beszerzésével jönni fog a várt siker és ezzel együtt a magasabb bevétel is.

A siker eléréséhez azonban sosem vezet könnyű út. A világ legnagyobb cégóriásainak vezetői is mind kemény munkáról, áldozatkészségről és számos különböző marketing eszköz kipróbálásáról nyilatkoznak, ha a sikerről kérdezik őket. Érdemes megfogadni a tanácsaikat, és nem szabad abba a hitbe ringatni magunkat, hogy egyik napról a másikra válhat virágzóvá üzletünk.

Három tipp, hogy távolról is azonnal felfigyeljenek az üzletedre

Mivel az emberek figyelmét leginkább a vizuálisan feltűnő, kiemelkedő dolgok fogják meg, ezért ehhez az alapvető módszerhez célszerű nyúlni elsősorban. Egy üzlethelyiség különösen nehéz helyzetben van, hiszen jellemzően egy épületegyüttesben helyezkedik el sok másik üzlethelyiséggel, vagy éppen egy lakóház mellett található. Így még ha konkurencia nem is áll a szomszédságban, nehéz kitűnni a sokszínű üzletek közül.

Lássuk, hogyan érdemes belevágni az üzlethelyiség dekorálásába!

  1. A túlzsúfoltság elkerülése végett ne feltétlenül csak a kirakatba kihelyezett termékekkel próbáljuk letudni a dolgot. Használjunk olyan feltűnő, mégis egyszerű eszközöket, mint az ablakmatrica, amely az üvegre ragasztva hasznos információk szolgáltatása mellett felhívja a figyelmet például az éppen akciós termékekre is. Húsvét, karácsony és egyéb fontos ünnepek vagy évszakváltás során is ünneplőbe öltöztethetjük a helyiséget, amely remek hangulatba hozza a látogatókat.
  2. Nagy segítség lehet üzletünk kiemelésében a LED reklámtábla is, amely a régi cégérek mintájára az ajtó felett helyezkedik el. Így messziről is jól látható, a villogó, színes fények pedig garantáltan azonnal odavonzzák a tekinteteket. Feltüntethetjük rajta a nyitvatartási információkat, az aktuális ajánlatokat vagy a sláger termékeket is.
  3. Használjunk megállítótáblákat, amelyeket a üzlethelyiség elé helyezhetünk ki! Érdemes feltüntetni a kedvezményes termékeket, a várható áremelés dátumát. De akár egy kedves, barátságos üzenetet vagy szlogent is felírhatunk. Így a látogató egyből barátságos hangulatban tér be az ajtón, és nagyobb lesz a vásárlási kedve is.

Hogyan érdemes elkezdeni?

Az üzlethelyiség ablakának matricázásához, plakátok vagy megállítótáblák kihelyezéséhez előzetesen mindenképpen konzultáljunk egy grafikussal vagy egy reklámtáblákat készítő céggel. A kreatív grafikusok ugyanis pontosan tisztában vannak azzal, hogy milyen színek, betűtípusok és minták mutatnak jól együtt, és melyek csábítják be a vásárlókat leginkább.

Tanácsos profi szakemberekre bízni az arculat kialakítását, hogy egységesség uralja a grafikai terveket. Így a vásárló is könnyebben képes majd azonosítani a logót, a betűtípust és a grafikai mintákat a márkával. A logó kapcsán is ajánlott feltűnő, de egyszerűen megjegyezhető mintát készíttetni. Gondoljunk csak bele, a világ nagy márkáinak logóit akár száz másik közül is felismernénk, és rájuk pillantva pontosan tudjuk, milyen tulajdonságok jellemzik az adott céget és az általuk forgalmazott termékeket.

Törekedjünk a profi megoldásokra, hiszen egy arculattervezés egyszeri befektetés, amely aztán kedvünk szerint változtatható és bővíthető, mégis ad egy remek kiindulási alapot. A fenti 3 tipp megfogadásával és a célközönség helyes megcélzásával pedig garantált a siker!

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Bomba lehetőségeket rejt még az élelmiszeripar az agrárminisztérium szerint

A kormány hatalmas lehetőségeket lát az élelmiszeriparban, ezért emelte...

Igazi áttörés az online számláknál

Napokon belül a kétmilliárdot is eléri a jelentősen növekvő...

Szép kártya last minute

Szinte már csak óráik vannak a SZÉP-kártyásoknak arra, hogy...

Rezsicsökkentési tippek otthonra, a német szakminisztériumtól

A német Szövetségi Gazdasági és Éghajlatvédelmi Minisztérium közzé tette...

Hírek

Külföldi kézben lévő, hazai biogázüzemet vásárol fel a Mol

A Mol megállapodást kötött a BayWa AG-vel a Szarvasi Biogázüzem megvásárlásáról. A hulladékfeldolgozó létesítmény szerves hulladékot használ villamos energia és hő előállítására, kapcsolt energiatermeléssel, körülbelül 4 megawatt elektromos csúcskapacitással - közölte a Mol.

Drágultak az üzemanyagok: ezek az árak a hosszú hétvégére

Ma tovább emelkedtek a hazai üzemanyagárak: a benzin bruttó 8 forinttal, a gázolaj pedig bruttó 4 forinttal drágult.

Idén jobban fizet a diákmunka

Az eddig meghirdetett nyári diákmunkákra a mezőgazdaságban átlagosan 1400 forintos órabért kínálnak, gyártási, logisztikai, vendéglátási és kereskedelmi feladatok ellátása során 1600-1750 forint az órabér, üzleti kiszolgáló központokban, call centerekben vagy IT-területen pedig 2000 forint felett lehet keresni - derült ki az ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet felméréséből.

Az ementáli sajtot nem hagyják kisajátítani

A svájci sajtgyártók azt szeretnék, ha az Emmentaler (magyarul ementáli) nevet kizárólag az ő sajtkülönlegességükre használnák. Az uniós bíróság most elutasította ezt a kérelmet.

Véleményezte a 2024-es büdzsé tervezetét a Költségvetési Tanács

A Költségvetési Tanácsnak (KT) a Magyarország 2024-es központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat tervezetének hitelességére és végrehajthatóságára nézve nincsenek alapvető ellenvetései - közölte a tanács.

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén

Felfüggesztik a kamionstopot éjszakára a pünkösdi hétvégén - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Újabb drágulás jön, péntek előtt érdemes tankolni

Péntektől tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak: a benzin esetében a változás mértéke bruttó 8 forint, a gázolaj ára pedig bruttó 4 forinttal emelkedik.

A tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat

A tatai Platán Gourmet nyerte el a magyar gasztronómia egyik legrangosabb elismeréseként számon tartott Audi - Dining Guide Év étterme díjat.

Gazdaság

Igazi áttörés az online számláknál

Napokon belül a kétmilliárdot is eléri a jelentősen növekvő online számlák száma. Ezt Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára mondta az MTI-nek....

Szép kártya last minute

Szinte már csak óráik vannak a SZÉP-kártyásoknak arra, hogy május végéig elköltsék az október közepéig megkapott pénzüket, különben elvész a kedvezményük, és júniustól már...

MNB: számos kihívással néz szembe a betétbiztosítási rendszer

Az európai betétbiztosítási rendszer a nemzetközi válságok mellett számos szabályozási kihívással is szembenéz - mondta Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke az Európai Betétbiztosítók Fórumának (European Forum of Deposit Insurers, EFDI) budapesti nemzetközi konferenciáját megnyitó beszédében.

MNB: romlott a nemzetközi pénzügyi környezet, de a magyar bankrendszer stabil

Nemzetközi szinten romlott a pénzügyi környezet az amerikai bankcsődök miatt, ugyanakkor Magyarországon a bankrendszer sokkellenálló képessége erős, a pénzintézetek helyzete stabil - mondta Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője a jegybank legfrissebb Pénzügyi stabilitási jelentését ismertetve.