Hirdetés
Kezdőlap Hirdetés Három tipp, hogy távolról is jól látható legyen az üzleted
No menu items!

Három tipp, hogy távolról is jól látható legyen az üzleted

Bármilyen kiváló termékeket is árul egy vállalkozás, ha a vevők nem térnek be az üzletbe, az semmiképp sem jó jel. Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, hogy mivel dobhatnánk fel üzlethelyiségünket, amely láttán a potenciális vásárlók azonnal megállnak és benéznek. Nem feltétlenül kell hatalmas változtatásokra gondolni, hiszen már egy egyszerű dizájnelem is rengeteg hozzátehet a forgalomszerzéshez.

Miért kell cégér még a jó üzleteknek is?

Az üzleti életben otthonosan mozgók nem győzik hangsúlyozni, milyen elképesztően nagy ereje van a marketingnek, ez az ág ugyanis sok millió vállalkozás sikeréért felel. Szinte papírforma alapján garantálja, hogy a megfelelő kellékekkel, például ablakmatrica, LED reklámtábla és további hasznos marketing eszközök beszerzésével jönni fog a várt siker és ezzel együtt a magasabb bevétel is.

A siker eléréséhez azonban sosem vezet könnyű út. A világ legnagyobb cégóriásainak vezetői is mind kemény munkáról, áldozatkészségről és számos különböző marketing eszköz kipróbálásáról nyilatkoznak, ha a sikerről kérdezik őket. Érdemes megfogadni a tanácsaikat, és nem szabad abba a hitbe ringatni magunkat, hogy egyik napról a másikra válhat virágzóvá üzletünk.

Három tipp, hogy távolról is azonnal felfigyeljenek az üzletedre

Mivel az emberek figyelmét leginkább a vizuálisan feltűnő, kiemelkedő dolgok fogják meg, ezért ehhez az alapvető módszerhez célszerű nyúlni elsősorban. Egy üzlethelyiség különösen nehéz helyzetben van, hiszen jellemzően egy épületegyüttesben helyezkedik el sok másik üzlethelyiséggel, vagy éppen egy lakóház mellett található. Így még ha konkurencia nem is áll a szomszédságban, nehéz kitűnni a sokszínű üzletek közül.

Lássuk, hogyan érdemes belevágni az üzlethelyiség dekorálásába!

  1. A túlzsúfoltság elkerülése végett ne feltétlenül csak a kirakatba kihelyezett termékekkel próbáljuk letudni a dolgot. Használjunk olyan feltűnő, mégis egyszerű eszközöket, mint az ablakmatrica, amely az üvegre ragasztva hasznos információk szolgáltatása mellett felhívja a figyelmet például az éppen akciós termékekre is. Húsvét, karácsony és egyéb fontos ünnepek vagy évszakváltás során is ünneplőbe öltöztethetjük a helyiséget, amely remek hangulatba hozza a látogatókat.
  2. Nagy segítség lehet üzletünk kiemelésében a LED reklámtábla is, amely a régi cégérek mintájára az ajtó felett helyezkedik el. Így messziről is jól látható, a villogó, színes fények pedig garantáltan azonnal odavonzzák a tekinteteket. Feltüntethetjük rajta a nyitvatartási információkat, az aktuális ajánlatokat vagy a sláger termékeket is.
  3. Használjunk megállítótáblákat, amelyeket a üzlethelyiség elé helyezhetünk ki! Érdemes feltüntetni a kedvezményes termékeket, a várható áremelés dátumát. De akár egy kedves, barátságos üzenetet vagy szlogent is felírhatunk. Így a látogató egyből barátságos hangulatban tér be az ajtón, és nagyobb lesz a vásárlási kedve is.

Hogyan érdemes elkezdeni?

Az üzlethelyiség ablakának matricázásához, plakátok vagy megállítótáblák kihelyezéséhez előzetesen mindenképpen konzultáljunk egy grafikussal vagy egy reklámtáblákat készítő céggel. A kreatív grafikusok ugyanis pontosan tisztában vannak azzal, hogy milyen színek, betűtípusok és minták mutatnak jól együtt, és melyek csábítják be a vásárlókat leginkább.

Tanácsos profi szakemberekre bízni az arculat kialakítását, hogy egységesség uralja a grafikai terveket. Így a vásárló is könnyebben képes majd azonosítani a logót, a betűtípust és a grafikai mintákat a márkával. A logó kapcsán is ajánlott feltűnő, de egyszerűen megjegyezhető mintát készíttetni. Gondoljunk csak bele, a világ nagy márkáinak logóit akár száz másik közül is felismernénk, és rájuk pillantva pontosan tudjuk, milyen tulajdonságok jellemzik az adott céget és az általuk forgalmazott termékeket.

Törekedjünk a profi megoldásokra, hiszen egy arculattervezés egyszeri befektetés, amely aztán kedvünk szerint változtatható és bővíthető, mégis ad egy remek kiindulási alapot. A fenti 3 tipp megfogadásával és a célközönség helyes megcélzásával pedig garantált a siker!

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

IM-államtitkár: októberben indul a Feldolgozóipari kkv energiaköltség és beruházás támogatási program

A munkahelyek megőrzése érdekében a kormány elindítja októberben,...

Matolcsy György: a jegybank más eszközökkel folytatja az infláció elleni küzdelmet

Az alapkamatemelési ciklus lezárásával nincs vége az infláció elleni...

Új világ jön a munkaerőpiacon: a kkv-szektort erősítheti meg a válság

A jelenlegi gazdasági helyzetben várhatóan megnő az aktív álláskeresők...

Magyar Bankholding: májustól MBH Bank néven működik az egyesült MKB és a Takarékbank

Jövő májusban egyesül a Magyar Bankholdinghoz tartozó MKB Bank...

Hírek

Tovább bővít Olaszországban a WizzAir

Bővítést jelentett be olaszországi bázisain a Wizz Air, a...

Tovább bővít Olaszországban a WizzAir

Bővítést jelentett be olaszországi bázisain a Wizz Air,...

Veszélyes trójai vírus terjed a Semmelweis Egyetem nevében

Csalók élnek vissza a Semmelweis Egyetem nevével és arculati elemeivel, címerével: az elektronikus levelek mellékletének megnyitásával trójai típusú kód töltődhet le a felhasználó eszközére - figyelmeztetett a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

Fogolycsere. Putyin keresztlányának apját is szabadon engedték

Nagyszabású fogolycsere volt Ukrajna és Oroszország között csütörtökre virradóra: az orosz fél 215 foglyot engedett el, köztük a mariupoli Azovsztal fémmű védőit, az ukránok pedig 55 orosz állampolgárt és Viktor Medvedcsuk ukrán ellenzéki politikust bocsátották szabadon - közölte az Amerika Hangja orosz nyelvű híroldala és a Meduza orosz ellenzéki portál.

Pénteken tovább csökken a gázolaj piaci ára

Pénteken tovább csökken a gázolaj piaci ára, ezúttal bruttó 8 forinttal literenként. A benzin ára a hét második felében nem változik.

A Budapest Airport lett az év cargo repülőtere

A Budapest Airport nyerte el az év cargo repülőtere díjat az Air Cargo News Awards 2022 díjátadón.

Románia ígéri, nem korlátozza a lakosság áram- és gázfogyasztását

A bukaresti vezetők szerint természetes, hogy energiaválság idején mindenkinek takarékoskodnia kell, de azt ígérik, nem fogják korlátozni a lakosság villanyáram- és gázfogyasztását.

Jubileumi Közgazdász-vándorgyűlés újdonságokkal

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) a tradíciók folytatása, a magas színvonalú előadások és eszmecserék mellett újdonságokat is bevetve tartja jubileumi, 60. vándorgyűlését csütörtökön és pénteken Szegeden.

Gazdaság

Matolcsy György: a jegybank más eszközökkel folytatja az infláció elleni küzdelmet

Az alapkamatemelési ciklus lezárásával nincs vége az infláció elleni küzdelemnek, a jegybank más eszközökre nagyobb hangsúlyt fektetve folytatja a pénzügyi szigorítást és az infláció...

Új világ jön a munkaerőpiacon: a kkv-szektort erősítheti meg a válság

A jelenlegi gazdasági helyzetben várhatóan megnő az aktív álláskeresők száma, a felszabadult munkaerőt pedig a kkv-szektor szippanthatja majd fel.Nemes-Nagy Szilvia, a Performia Hungary...

Az osztrák termelőipar versenyképességét veszélyezteti az energiaárak emelkedése

Az energiaárak emelkedésének kompenzálására sürgős beavatkozást kér az osztrák iparszövetség és a gazdasági kamara, mert az már a vállalkozások létét fenyegeti, valamint veszélybe sodorja...

MNB: szeptembertől mobillal is ellenőrizhetővé válnak az értékpapírszámlák

Egy új jegybanki mobilalkalmazással szeptembertől a lakossági és vállalati ügyfelek okostelefonjukkal az eddiginél is egyszerűbben, például QR-kóddal, biometrikus azonosítással ellenőrizhetik értékpapír-számlájuk egyenlegét - közölte...
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom