Hirdetés
Kezdőlap Turizmus Hivatalos: Oltott és tesztelt turisták novembertől beléphetnek az USA-ba
No menu items!

Hivatalos: Oltott és tesztelt turisták novembertől beléphetnek az USA-ba

Roger Dow az U.S. Travel Association elnök-vezérigazgatója jelentette be a novemberi nyitást Las Vegaban, az IPW turisztikai vásáron Kép / Fotó / AzÜzlet.hu / a szerző felvétele

Az amerikai turisztikai piac legnagyobb vásárán a Las Vegas-i Kongresszusi Központban az egész szektor számára életbevágóan fontos hírként hivatalosan is bejelentették: az USA novembertől megnyitja határait az Európai Unióból, és a brit szigetekrő érkező turisták előtt. A szeptember 18 és 22  között rendezett US Travel Association IPW 2021-ről kiküldött munkatársunk a helyszínről küldött tudósítást.

Roger Dow az amerikai utazási szektor szereplőit tömörítő U.S. Travel Association elnök-vezérigazgatója a legnagyobb amerikai turisztikai vásáron és egyben piactéren, az IPW-n – amelyre AzÜzlet.hu meghívót és beutazási engedélyt kapott – jelentette be, hogy az USA, feloldja a covid járvány miatt 2020 március 17-én, a Trump-kormány idején bevezetett beutazási tilalmat.

November elsején újra nyitja határait az Európai Unióból és az Egyesült Királyságból érkező, teljes körűen beoltott illetve tesztelt turisták előtt.

A konzuli szolgálat szerint eddig sem kellet karanténba mennie annak a vízummal rendelkező beutazónak, aki Pfizer, Moderna, Janssen, vagy a WHO sürgősségi listáján szereplő Astrazeneca, Serum Institute of India, Janessen, Sinopharm, Sinovac oltóanyaggal került beoltásra.

A beutazóknak igazolniuk kell a teljeskörű, az USA által elfogadott vakcinával történt Covid-19 elleni oltást. Emellé az indulás előtt 72 óránál nem régebbi, negatív PCR tesztre is szükség lesz a beutazáshoz. A Las Vegas-ban rendezett eseményen Roger Dow kifejtette: a hír hatására például már a British Airways és a Virgin is bejelentette a Las vegas-i közvetlen járatok nyitásának tervét, míg más légitársaságok más útvonalak beindítását tervezik.

A bejelentés választ adott arra a korábban sokszor feltett kérdésre, hogy miközben tavaly a Covid-19 miatt elhalasztották a szakma legfontosabb rendezvényét, az IPW-t, az idén miért rendezték meg, ha a turisták továbbra sem léphetnek az USA földjére. Kölönösen, mert az sem lehet véletlen, hogy a turisztikai szakma meghatározó eseményén idén csak a megszokott létszám ötödét jelentő, 2600 delegált vehet részt – szigorú előírások betartása mellett.

Mint kiderült a U.S. Travel Association minden lobbierejét és szakmai érveit bevetve már hosszú ideje dolgozott a kormányzatnál azon, hogy az USA határai megnyíljanak és ne érjék további veszteségek az ágazatot.

Jellemző adat, hogy a fennálló korlátozások ideje alatt az amerikai légitársaságok havonta 700 millió dollárt veszítettek, miközben csak a kanadai állampolgárok beutaztatási tilalma évi 30 milliárd dolláros mínuszt jelentett az ágazatnak.

A határnyitás bejelentése pedig nem csak az esemény miatt tökéletes, hanem azért is, mert így a teljes turisztikai szakma minden hazai és külföldi szereplőjének kellő időt biztosít a határ újranyitásához kapcsolódó felkészülésre, ami várhatóan a rendkívül méreteket öltő  karácsonyi forgalom zavartalan lebonyolítását is elősegítheti.

Az az átoltottság tekintetében a fogadó ország, Amerika oldaláról  is megvan a vendégváráshoz szükséges alap: az USA állampolgárainak 76 százaléka kapott már legalább egy oltást. A járványt emellett annyira komolyan veszik, hogy például Las Vegasban, zárt térben, mindenütt kötelező a maszkviselet.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Enyhült az infláció, javult is a fogyasztók hangulata Németországban

A nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet fogyasztói hangulatindexe áprilisban nyolc havi csúcsra erősödött, de a vártnál némileg enyhébb mértékben nőtt.

Nagy Márton: az infláció letörése és a gazdasági felzárkózás a legfontosabb feladat

Az infláció letörése és a gazdasági felzárkózás folytatása a legfontosabb feladat idén - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter a Magyar Multi Program zárókonferenciáján.

Megvan, pontosan mikor egyesül az MKB Bank és a Takarékbank

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében csaknem három éve tartó fúziós folyamat - közölte a bankholding.

Túl nagyra nőtt? Szétdarabolják az Alibabát

Az Alibaba kínai internetes óriáscég komoly változások előtt áll: a hatalmas vállalatot hat önálló csoportra akarják szétválasztani. A befektetők egyelőre pozitívan reagálnak.

Hírek

Pénteken a gázolaj ára lélektani határ alá csökken, a benzin viszont tovább drágul

Pénteken újabb üzemanyagár-változás jön, hasonlóan ellentétes irányú, mint a mai: a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal emelkedik, a gázolajért viszont bruttó 4 forinttal kell majd kevesebbet fizetniük a kutaknak.

Több százezer robogós közlekedik szabálytalanul a magyar utakon

A magyar utakon közlekedő 650 ezer robogó kevesebb, mint felére kötnek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), pedig az átlagosan 7-8 ezer forintos éves díj kifizetésével a tulajdonosok elkerülhetik a közúti bírságot és baleset esetén a több százezer forintot elérő átlagos kártérítést - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Ingyen taxizhatnak az idősek Budapest egyik kerületében

Új, a kerületben ingyenesen igénybe vehető szolgáltatással, az Időstaxival segíti mostantól a terézvárosi önkormányzat a kerületben élő időseket.

Lemondott a fővárosi állatkert megvádolt operatív igazgatója

Lemondott Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója kedden, mert sajtóhírek szerint vádat emeltek ellene - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal.

Nem változtatott az alapkamaton az MNB monetáris tanácsa

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 13,0 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa keddi kamatmeghatározó ülésén.

Új néven folytatja a Foodpanda

Április közepétől foodora néven működik a foodpanda ételrendelő platform, a márkanév váltása mellett az üzleti modell változatlan marad - közölte a Delivery Hero Hungary Kft. ügyvezetője a cég sajtótájékoztatóján.

Tovább folytatódik az Árzuhanás a SPAR-nál

A SPAR Magyarország minden héten az Árzuhanás Promóció keretein belül teszi még vonzóbbá kínálatát. Ettől a hétfőtől az alábbi termékkörök Promócióban résztvevő termékeinek árai, terméktől függően 5-16%-kal lesznek olcsóbbak a SPAR és INTERSPAR áruházakban. Erre a hétre már közel 400-ra emelkedik azon termékek száma, amelyek árát az Árzuhanás Promócióban csökkentette a SPAR Magyarország.

Megemeli, illetve eltörli a Tesco az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet húsvét előtt

A Tesco megemeli az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet a húsvét előtti időszakban, és a tojás esetében el is törli - közölte a Tesco-Global Áruházak Zrt.

Gazdaság

Megvan, pontosan mikor egyesül az MKB Bank és a Takarékbank

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében csaknem három éve tartó fúziós folyamat - közölte a bankholding.

Néhány ezer ügyfél kezében van a privátbanki vagyon fele

A teljes magyarországi privátbanki vagyon több mint 50 százaléka mintegy 6500 milliárdos kezében összpontosul - közölte a Blochamps Capital Kft.

Végveszélyben a legnagyobb magyar magánnyugdíjpénztár

Hamarosan lejár a határidő, és még mindig nincs meg a 70 százalékos tagdíjfizetési arány a Horizont Magánnyugdíjpénztárnál. 33,5 ezer pénztártag megtakarítása kerülhet ezzel veszélybe – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. 

Két új tagja lesz az MNB monetáris tanácsának

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága hétfői ülésén két új tag megválasztását támogatta a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsába. A testület új tagja lesz Búza Éva és Kovács Zoltán.