Hirdetés
Kezdőlap Zöld üzlet HUMDA: nagy siker a zöld konzultáció
No menu items!

HUMDA: nagy siker a zöld konzultáció

Nagy siker a zöld konzultáció: eddig mintegy 60 ezren válaszoltak a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű online párbeszéd kérdéseire – mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke Siófokon szombaton.

Weingartner Balázs a témában tartott sajtótájékoztatón nagy eredmények nevezte azt is, hogy a kitöltők közül sokan megadták az e-mail címüket, megteremtve a velük való folyamatos párbeszéd, az együtt gondolkodás lehetőségét.

A zoldenergia.kormany.hu címen elérhető konzultáció április 15-ig tart, reméli, a kitöltők száma jelentősen nő a következő napokban – tette hozzá.
Weingartner Balázs emlékeztetett: tizenhárom kérdésben várják a véleményeket a napelemektől a rezsicsökkentésen át az elektromobilitásig. A konzultáció kérdései stratégiai irányokat is képviselnek, mindenki láthatja, mivel tud hozzájárulni a zöld átálláshoz – jegyezte meg.

Kiemelte, hogy a világban gyors energetikai fejlődés, komoly fordulat zajlik, amit újabb ipari forradalomnak is hívható, és a konzultáció lényege, hogy a társadalommal közösen azonosítsák a zöldátállás legfontosabb stratégiai tématerületeit.

Weingartner Balázs úgy vélte: fontos megérteni, hogy mi tekinthető valóban zöldnek, és miként társul ehhez a paksi atomerőmű bővítése, háztartások, vagy gazdasági szereplők napelemparkjainak kiépítése, bővítése, s mik azok a célok, amelyek megvalósítását támogatásokkal tudják segíteni.

Magyarország időben lépett, jelenleg az élmezőnyben van Európában és világviszonylatban is a zöldenergia gyakorlatba való átültetésében, ezt a pozíciót meg kell tartani – hangsúlyozta.

Szólt arról is, hogy a HUMDA a konzultáció mellett elindította a Zöld életre valók elnevezésű kampányát, megmutatva, miként lehet a “hétköznapok használatába illeszteni” a zöld közlekedés megoldásait, az elektromos hajtású mikromobilitási eszközöket.

Witzmann Mihály, Siófok és térsége fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta: az energetika terén Magyarország jövője nem lehet más, mint a zöldenergia, ennek eléréséhez pedig ki kell építeni a zöld gazdaságot.
Az ipar jelenlegi szerkezetét alapul véve jelentős átalakításokra, megújulásra, modernizációra van szükség – fűzte hozzá.

A politikus leszögezte: a cél a zöldenergia hatékony előállítása és tárolása, akinek ez sikerül, az megnyeri a jövőt, aki nem, az lemarad. (MTI)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.

Központban a vidéki kistelepülések fejlesztése

A kedden átadott 4,2 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók, termelők számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es számú főút között.

Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat

Az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...