Hirdetés
Kezdőlap Hírek Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék
No menu items!

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Pozitív kezdés és némi ingadozás után indexemelkedéssel fejezték be a csütörtöki kereskedést a vezető európai értékpapírpiacok.

Az összeurópai FTSEurofirst 300 index 0,27 százalékkal, a STOXX 600 index 0,32 százalékkal, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index 0,47 százalékkal zárt magasabban.

Az FTSE 100 index Londonban 0,37 százalékkal, a frankfurti DAX 0,22 százalékkal végzett magasabban, a CAC 40 Párizsban 0,52 százalékkal erősödött zárásra. A milánói FTSE MIB 0,66 százalékkal, a madridi IBEX 35 index 1,25 százalékkal emelkedett a csütörtöki zárásra.

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

A londoni index közel két százalékkal, a frankfurti, párizsi és madridi indexek több mint hat százalékkal, a milánói pedig tizenegy százalékkal emelkedett az év eleje óta.

Az olajár már a negyedik napja csökkent csütörtökön, jórészt a geopolitikai aggodalmak enyhülését tükrözve. Ehhez csütörtökön hozzájárult még az amerikai készletek nem várt mértékű növekedése is. Mindazonáltal az év eleje óta a WTI ára 16 százalékkal, a Brent ára 15 százalékkal emelkedett.
A WTI az európai kereskedési idő végén hordónként 82,25 dolláron állt a nemzetközi kereskedelemben 0,53 százalékkal, a Brent pedig hordónként 86,66 dolláron 0,72 százalékkal alacsonyabban.

Az arany spot ára unciánként 2384,23 dollár 0,97 százalékkal nőtt. A dollárindex 0,07 százalékkal emelkedett 106,02 pontra, az eurót 0,07 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0663 dolláron.

Az arany az év eleje óta 13 százalékkal drágult, pár napja unciánként 2431,53 dolláron állította be történelmi csúcsát.

A dollárindex az év eleje óta négy és fél százalékkal emelkedett, az euró a dollárral szemben három és fél százalékkal gyengült.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.

Központban a vidéki kistelepülések fejlesztése

A kedden átadott 4,2 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók, termelők számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es számú főút között.

Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat

Az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...