Hirdetés
Kezdőlap Gazdaság Ingyenes tanulássegítő tanfolyamokat kínál a diákoknak Bécs
No menu items!

Ingyenes tanulássegítő tanfolyamokat kínál a diákoknak Bécs

Félévenként nagyjából tízezer diák él az ingyenes tanulássegítő tanfolyamok lehetőségével Bécsben. A foglalkozásokon nemcsak megszilárdíthatják az iskolában tanultakat, de továbbfejleszthetik a tanulási módszereiket. Matematikából, német és angol nyelvből kapnak segítséget, hogy mindenki egyenlő eséllyel indulhasson neki az életnek.   

A Bécsi Népfőiskolák a város megbízásából 2015 óta kínálnak ingyenes tanulássegítő tanfolyamokat a bécsi iskolásoknak. A lehetőséggel félévenként több mint tízezer diák él, akik matematikából, német nyelvből és angolból kapnak segítséget. A másfél órás foglalkozásokat hétköznap délutánonként, hetente egyszer tartják a résztvevő iskolákban, a csoportok maximális létszáma tíz fő. Ezeken a gyerekek nemcsak megszilárdíthatják az adott tárgyból az órán tanultakat, de továbbfejleszthetik tanulási módszereiket, stratégiájukat. Aki jobban szeret otthonról tanulni, az online tanfolyamon is részt vehet.

A 2024-es nyári szemeszter február 12-én indul 120 helyszínen 1.300 offline és online tanfolyammal, ahol összesen 12.600 diák számára van hely. Az alsósokat 200 tanfolyam várja, amelyen összesen 2.000 kisdiák vehet részt. Ők matematikából és németből kaphatnak segítséget.

Szintén a Népfőiskolák szolgáltatása, hogy iskolaidőben 17 helyszínen ingyenes tanulási állomást tartanak fenn, ahol hétköznap délutánonként bárki segítséget kaphat a tananyaggal és a házi feladattal kapcsolatban vagy az iskolai dolgozatra való felkészülésben.

„Az iskolában alapozzuk meg az életünk irányát, így a jó oktatás elengedhetetlen ahhoz, hogy a fiatalok szilárd alapokra építkezhessenek. A Bécsi Tanulási Segítséggel ebben támogatjuk a bécsi diákokat teljesen ingyenesen és azonos oktatási lehetőségeket kínálunk nekik – a szüleik anyagi helyzetétől függetlenül” – mondta Christoph Wiederkehr alpolgármester és oktatásért felelős bécsi városi tanácsnok annak kapcsán, hogy megkezdődött a jelentkezés a nyári szemeszter tanfolyamaira.

A zöld fordulat, az ESG törvény bevezetése alapjaiban változtatja meg a gazdaság szereplőinek jelenét, jövőjét. Mit jelent az ESG keretrendszer (Environmental -környezeti-, Social -társadalmi- és Governance -irányítási)? Miért lett megkerülhetetlen a nagyvállalatok mellett már a KKV-ék számára is? Miként befolyásolják az Ön cégének kötelezettségeit és lehetőségeit a fenntarthatóság egyre szigorodó elvárásai? Erről is szól AzÜzlet, ESG és fenntarthatóság a gyakorlatban című konferenciájaTovábbi információ és jelentkezés ide kattintva érhető el.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Nincs zöld átmenet a jegybankok nélkül – MNB-alelnök

A jegybankoknak új szemléletmódra van szükségük, amit a felügyeléstől kezdve a pénzügyi piacok fejlesztéséig bezárólag, működésük minél szélesebb körében alkalmazniuk kell.

Otthonfelújítási Program, vannak új kedvezmények: így optimalizálhatja a nyereséget

Biztosan csak azok lesznek eredményesek, akik viszonylag gyorsan lépnek, és a lehető leggyorsabban összetudják állítani azt a perfekt pályázati dokumentációt, amire szükség van a sikerességhez.

A németek már a pályán kívül is nyertek a foci EB-n. A magyaroknak is van esélyük.

A DFB utoljára nyolc évvel ezelőtt fizetett ki bónuszokat Európa-bajnokságon vagy világbajnokságon.

Brutális, közel húsz százalékos emelkedés várható az építőipari árakban

Megtelt az agglomeráció, egyre tolódnak ki a határok
Hirdetés

Hírek

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Gazdaság

Elképesztő adatok kerültek napvilágra a lakásbiztosításokról

A több mint 840 ezer új szerződés döntő része azonban nem új biztosítás volt, hanem a meglévő ügyfelek kaptak az egyik biztosítónál egy szép kis ajándékot.

Államháztartási, idegenforgalmi, ipari és foglalkoztatási adatok jelennek meg jövő héten

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 8,9 százalékkal, a külföldivendég-éjszakáké 0,9 százalékkal csökkent az adatok alapján.

Az MNB a régióból elsőként lett a CASI nemzetközi zöld kapacitásépítő szervezet tagja

A szervezet célkitűzése, hogy hozzájáruljon a fenntartható finanszírozási piac fejlődéséhez, valamint több hitelképes zöld projektet hozzon létre az EMDE-országokban

Az MNB bezárja a követelésvásárlót, de az adósok kötelezettsége megmarad

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A pénzügyi vállalkozás – az MNB többszöri kötelezése,...