Kezdőlap Hírek Izrael. Durva járványügyi szigorítások jönnek
No menu items!

Izrael. Durva járványügyi szigorítások jönnek

járvány: A Jediót Ahronót beszámolójának fényképe - az egészségügy összeomlásától tart az izraeli kormány
A Jediót Ahronót beszámolójának fényképe – az egészségügy összeomlásától tart az izraeli kormány

Durva járványügyi szigorítások jönnek Izraelben. Az emlékeztető vakcinák oltását azonnal meg kell kezdeni a 40 évesek és az idősebbek körében. Így kerülhető el az egészségügy összeomlás az országban. 

Újabb járványügyi szigorításokról döntött az izraeli kormány. A korábbiaknál sokkal fertőzőbb koronavírus-változat miatt, jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Sürgetésére a kormány a “zöld címkekiterjesztéséről határozott augusztus 18-tól a gazdaság szinte minden területén.

Már 3 éves kortól csak oltási, vagy gyógyultsági igazolással, vagy friss negatív teszttel lehet bemenni a kulturális és sportintézményekbe, a szállodákba, az uszodákba, a klubokba, a vendéglőkbe, az egyetemekre és főiskolákra, valamint bármiféle rendezvényre.

Csak a kicsiknek jár az ingyen teszt

A 12 év alatti, még nem oltható gyermekek díjmentesen kapják a negyedórán belül eredményt mutató és 24 órára érvényes gyorsteszteket. Az idősebb,  már oltható embereknek fizetniük kell. Izrael 400 pontján, gyógyszertárakban, rendelőkben elérhető a gyorsteszt.

A zsúfoltság elkerülésére a bevásárlóközpontokban  augusztus 16-tól bevezetik a “lila címkét“. Ahol ezt kiragasztják, ott 7 négyzetméterenként egy vevő tartózkodhat.

Korlátozták a tömegrendezvényeket is: a szabad ég alatt legfeljebb ezren, zárt térben legfeljebb ötszázan gyülekezhetnek, de ahol helyjegyek vannak, például a színházakban, ott nem szabtak felső korlátot.

Az otthoni összejöveteleken a nyitott helyeken csak 100, bent pedig maximum 50 főig gyülekezhetnek az izraeliek.

Ha azonnal elkezdünk emlékeztető oltást adni a 40 éves és idősebb embereknek, akkor szeptemberben elkerüljük az egészségügyi rendszer összeomlását”. Ezt Eran Szegal professzor, a Weizmann Intézet koronavírus-előrejelzési modelljének felelőse jelentette ki.

A szakértők arra figyelmeztettek, az egészségügyi rendszer eléri teljesítőképességének határát, ha napi 20 ezer új fertőzött lesz.

Így szeptember végéig 3000 ember halhat meg a koronavírus  miatt.

Ha nem csökken hamarosan a kritikus állapotú betegek számának duplázódási üteme, akkor szeptember közepén átlépjük a kórházak maximális kapacitásának küszöbét”.

Erről Ran Blitzer professzor, az egészségügyi minisztérium járványkezelő csoportjának tagja beszélt. Ő azonnali, még szigorúbb korlátozásokat sürgetett.

Az újraoltást megkezdték

A múlt héten indult új oltási kampányban már 716 518 hatvanévesnél idősebb izraeli vette fel a koronavírus elleni védelmet megerősítő harmadik adag oltást.

Az idősek újraoltásától azt remélik, hogy megállítja a leginkább veszélyeztetett korcsoportokban a már beoltottak megfertőződését vagy a súlyos, kórházi ellátást igénylő megbetegedését.

A december végén kezdődött oltási kampányban Izrael mintegy 9,3 millió lakosából eddig 5 828 742-t  már legalább egyszer beoltottak a Pfizer vakcinával.

Újabb járványügyi szigorításokról döntött az izraeli kormány.716 518 hatvanévesnél idősebb izraeli vette fel a koronavírus elleni védelmet megerősítő harmadik adag oltást.Ez az ország lakosságának 62,67 százaléka. Ez nem bizonyult elégnek a SARS-CoV-2 vírus erősen fertőző delta variánsa miatti újabb járványhullám megfékezésére.

Több mint százezer teszt elvégzésével szerdán 5946 új fertőzöttet azonosítottak. 4,62 százalék volt a fertőzöttek aránya.

Jelenleg 42 203 aktív vírushordozót tartanak nyilván Izraelben. 748-an kerültek kórházba. A súlyos betegek száma 421-re emelkedett, és már 65-en szorulnak lélegeztetőgépre.

A pandémia megjelenése óta 921 083 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. A betegségben tavaly február óta 6593-an haltak meg Izraelben.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Kamatdöntés – Virág Barnabás: normalizálódott a kamatkörnyezet

A döntést követően a 13 százalékos alapkamat válik az effektív jegybanki kamattá.

Egyedi céges hírek segítették a növekedést a BÉT-en

A Mol esetében negatívan hatott, hogy az Erste és a Citi is vételről tartásra módosította az ajánlását.

Klemm Balázs, a generációépítő menedzser

Klemm Balázs a Hotel&More független szállodaüzemeltető tulajdonosa a turizmust, a végveszély szélére sodró Covid, majd az energiaárrobbanás időszakában, a gyakorlatban mutathatta be fiának, Krisztiánnak, mit is jelent erős ellenszélben hajózni.

Kamatdöntés – MNB: októbertől kivezetik az egynapos gyorstendert

A monetáris tanács keddi döntésével összezárta az egynapos betéti gyorstender kamatát és az alapkamatot 13 százalékon, szerdától a jegybanki alapkamat az MNB effektív kamata, októbertől kivezetik az egynapos betéti gyorstendert.

Hírek

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék, Londonban bankszünnap

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn. Londonban bankszünnap miatt egész nap nincs kereskedés.

Gazdaság

A bruttó átlagkereset júliusban 15,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest

A költségvetés a háborús időkben is biztosítja a forrásokat

A rendkívüli kiadásokon felül a költségvetés az uniós programok költségeit továbbra is előfinanszírozza.

Október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása.

Nem módosította alapkamatát a Bank of England

A kamatemelési sorozat kezdete óta a mostani kamatdöntő ülés volt az első, amelyen a monetáris testület nem emelte a jegybanki kamatszintet.