Kezdőlap Turizmus Kilóra mérik az utasokat az Air New Zealandnál
No menu items!

Kilóra mérik az utasokat az Air New Zealandnál

Kép forrása: Air New Zealand

Előbb mérlegeljen, aztán repüljön: a nemzetközi utasoknak indulás előtt mérlegre kell állniuk az Air New Zealandnál. A légitársaság állítása szerint ez a biztonságról és a hatékonyságról szól.

Az Air New Zealand nemzetközi járatain utazóknak a következő hetekben felszállás előtt fel kell fedniük a testsúlyukat. A légitársaság azt ígéri, teljes diszkréciót biztosít – számolt be a Spiegel.

Tudjuk, hogy a mérlegre állás ijesztő lehet. Szeretnénk megnyugtatni ügyfeleinket, hogy nincs látható kijelző. Senki sem láthatja a súlyát, még mi sem! Ez teljesen névtelen” – biztosított a légitársaság egyik vezetője a news.com.au weboldal szerint.

A közlemény szerint az információkat a repülőgép súlyának és egyensúlyának kiszámításához gyűjtik. “Egyszerű, önkéntes, és ha megadja a súlyát, azzal segít nekünk abban, hogy minden alkalommal biztonságosan és hatékonyan repülhessünk” – közölte fel az utazóközönséggel a vezetőség. A fedélzeten egyébként is mindent megmérnek, a rakománytól kezdve a fedélzeti ételeken át a csomagtérben lévő poggyászokig – tették hozzá.

Július 2-ig az Air New Zealand nemzetközi utasaitól az aucklandi nemzetközi repülőtéren kérik majd a mérlegelést. A légitársaság szerint legalább 10 ezer utasnak kell részt vennie a felmérésben. Ez a Polgári Légiközlekedési Hatóság követelménye.

A hatóság előírásai szerint a légitársaságok többféle módon is megbecsülhetik az utasok súlyát. Az egyik mód, hogy rendszeres felméréseket végeznek, ahogyan az Air New Zealand is teszi, hogy meghatározzák az átlagos súlyt. A másik lehetőség, hogy elfogadják a hatóság által meghatározott szabványos súlyt.

Jelenleg a hatóság által meghatározott súly a 13 éves és idősebb személyek esetében 86 kilogramm, kézipoggyásszal együtt. A hatóság legutóbb 2004-ben emelte meg az utasok átlagos súlyát. Addig 77 kilogramm volt.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

A LEGO beruházása 300 új munkahelyet hoz létre

A világon működő öt gyáruk közül háromban végzik a LEGO-gyártás teljes folyamatát - a nyíregyházi üzem is ilyen.

Sikeres nyári szezont zárt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sikeres nyári szezont zárt, a látogatók száma az egy évvel korábbihoz hasonló volt, az árbevétel azonban több mint duplája lett a 2022-esnek és a tervezettnek is.

A Ryanair ritkítja idei téli menetrendjét

A Boeing 737-es repülőgépek átadásainak késése miatt visszavágja járatai számát október végétől az ír fapados.-írta az AIRportal.

Hírek

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Így optimalizálják IT kiadásaikat a magyar cégek, rákaptak a használt szerverekre a vállalatok

A felmérésből kiderül, hogy meglepő módon az informatikát hangsúlyosabban használó cégeknél volt a számottevőbb költségcsökkentés, aminek oka egy jelentősebb költségracionalizálás volt.

Tőzsde – Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Tőzsde – Veszteséges tőzsdezárás Európában

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Devizapiac – Nagyot gyengült a forint kedden

Másfél-két százalékkal gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.

Nálunk mikor? Rómában ingyenes lesz a tömegközlekedés a tizenkilenc év alattiaknak

Róma az első olaszországi város, ahol ingyenessé teszik a tömegközlekedést a tizenegy és tizenkilenc év közötti gyerekek és fiatalok számára.

Gazdaság

Devizapiac – Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

A bruttó átlagkereset júliusban 15,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest

A költségvetés a háborús időkben is biztosítja a forrásokat

A rendkívüli kiadásokon felül a költségvetés az uniós programok költségeit továbbra is előfinanszírozza.

Október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-én indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása.