Hirdetés
Kezdőlap Hírek Kim Dzsongun halálosan bekeményít a Covid kapcsán
No menu items!

Kim Dzsongun halálosan bekeményít a Covid kapcsán

Kim Dzsongun maga is áteshetett a betegségen. Fotó: Wikimedia Commons

Kim Dzsongun észak-koreai vezető csütörtökön győzelmet hirdetett a Covid elleni harcban, majd “halálos megtorlást” ígért Dél-Korea ellen, amelyet a járvány kitörésének okozásával vádol.

Kim egyúttal elrendelte a májusban bevezetett járványellenes intézkedések feloldását, hozzátéve, hogy Észak-Koreának fenn kell tartania “az acélerős járványellenes gátat és fokoznia kell a járványellenes munkát a globális egészségügyi válság végéig” – olvasható a KCNA állami hírügynökség jelentésében.

A CNBC beszámolója szerint Észak-Korea soha nem közölte, hogy hányan kapták el a Covidot, nyilvánvalóan a tesztkészletek hiányában. Ehelyett naponta jelentette a lázas betegek számát, amely összesen mintegy 4,77 millióra rúgott, de július 29. óta nem regisztrált új ilyen esetet.

Kim nővére, Kim Jodzsong a KCNA szerint azt mondta, hogy az észak-koreai vezető maga is szenvedett lázas tünetektől, vagyis megfertőződhetett a vírussal.

Bár súlyos, magas lázzal járó beteg volt, egy pillanatra sem tudott lefeküdni, ha azokra az emberekre gondolt, akikről a végsőkig gondoskodnia kellett a járványellenes háborúban” – mondta a nő egy szerdai ülésen, amelyen áttekintették az ország járványellenes válaszlépéseit.

Kim Dzsongun egészségi állapotára nem tért ki, de a határ közelében talált dél-koreai röplapokat okolta a járvány kitörésének okozásáért.

Észak-koreai disszidensek és déli aktivisták évtizedek óta küldözgetnek Északra Phenjan-ellenes röplapokat tartalmazó léggömböket, élelmiszer, gyógyszerek, pénz és más tárgyak mellett.

Kim bírálta Szöul új, Jun Szogjol elnök vezette kormányát, amiért az fel akarja oldani az ilyen kampányokra vonatkozó 2020-as tilalmat, és “változatlan főellenségnek” nevezte Dél-Koreát.

Nem nézhetjük el tovább a Dél-Koreából folyamatosan beáramló szemetet” – mondta, és azzal fenyegetőzött, hogy “eltörli” a szöuli hatóságokat. “Az ellenintézkedésünknek halálos megtorlásnak kell lennie“.

A dél-koreai egyesítési minisztérium sajnálatát fejezte ki Észak-Korea azon állítása miatt, hogy a Covid-járványért és a Phenjan által megfogalmazott fenyegetésekért a disszidensek levelei a felelősek – jelentette a dél-koreai Yonhap hírügynökség.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Zöld technológiákat szállítana Bécs Kínának

Az együttműködés célja, hogy Bécs megmutassa Sencsennek, miként támogatják a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését és a klímasemlegességet célzó projekteket, az osztrák főváros cégei pedig részesülhessenek a kínai régió növekedéséből és innovációs potenciáljából.

Szolgáltatási szerződést kötött az Eco-First és a Mol

Az új szerződés egy új technológiai lehetőséget teremt a Mol magyarországi gázmezőiben jelenlévő magas inerttartalmú gázok energetikai hasznosításának területén.

Tovább erősödhet a magyar-svájci gazdasági együttműködés

Svájc a 9. legnagyobb beruházó hazánkban, a svájci cégek 30 ezer embernek adnak munkát Magyarországon.

Az új HR trend: világtoborzó. Bárkit, bárhonnan

Az egyes országok és a világ munkaerőpiacán egyszerre van jelen a többlet és a hiány. Még az új évezred elején is szinte elképzelhetetlen volt a munkaerőtoborzás nemzetköziesedése, globalizálódása.
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...