Hirdetés
Kezdőlap Hírek Kim Dzsongun halálosan bekeményít a Covid kapcsán
No menu items!

Kim Dzsongun halálosan bekeményít a Covid kapcsán

Kim Dzsongun maga is áteshetett a betegségen. Fotó: Wikimedia Commons

Kim Dzsongun észak-koreai vezető csütörtökön győzelmet hirdetett a Covid elleni harcban, majd “halálos megtorlást” ígért Dél-Korea ellen, amelyet a járvány kitörésének okozásával vádol.

Kim egyúttal elrendelte a májusban bevezetett járványellenes intézkedések feloldását, hozzátéve, hogy Észak-Koreának fenn kell tartania “az acélerős járványellenes gátat és fokoznia kell a járványellenes munkát a globális egészségügyi válság végéig” – olvasható a KCNA állami hírügynökség jelentésében.

A CNBC beszámolója szerint Észak-Korea soha nem közölte, hogy hányan kapták el a Covidot, nyilvánvalóan a tesztkészletek hiányában. Ehelyett naponta jelentette a lázas betegek számát, amely összesen mintegy 4,77 millióra rúgott, de július 29. óta nem regisztrált új ilyen esetet.

Kim nővére, Kim Jodzsong a KCNA szerint azt mondta, hogy az észak-koreai vezető maga is szenvedett lázas tünetektől, vagyis megfertőződhetett a vírussal.

Bár súlyos, magas lázzal járó beteg volt, egy pillanatra sem tudott lefeküdni, ha azokra az emberekre gondolt, akikről a végsőkig gondoskodnia kellett a járványellenes háborúban” – mondta a nő egy szerdai ülésen, amelyen áttekintették az ország járványellenes válaszlépéseit.

Kim Dzsongun egészségi állapotára nem tért ki, de a határ közelében talált dél-koreai röplapokat okolta a járvány kitörésének okozásáért.

Észak-koreai disszidensek és déli aktivisták évtizedek óta küldözgetnek Északra Phenjan-ellenes röplapokat tartalmazó léggömböket, élelmiszer, gyógyszerek, pénz és más tárgyak mellett.

Kim bírálta Szöul új, Jun Szogjol elnök vezette kormányát, amiért az fel akarja oldani az ilyen kampányokra vonatkozó 2020-as tilalmat, és “változatlan főellenségnek” nevezte Dél-Koreát.

Nem nézhetjük el tovább a Dél-Koreából folyamatosan beáramló szemetet” – mondta, és azzal fenyegetőzött, hogy “eltörli” a szöuli hatóságokat. “Az ellenintézkedésünknek halálos megtorlásnak kell lennie“.

A dél-koreai egyesítési minisztérium sajnálatát fejezte ki Észak-Korea azon állítása miatt, hogy a Covid-járványért és a Phenjan által megfogalmazott fenyegetésekért a disszidensek levelei a felelősek – jelentette a dél-koreai Yonhap hírügynökség.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Nagy Márton: az energiaválság földre küldi Európa versenyképességét

Európa gazdasági téren folyamatosan teret veszít az Egyesült Államokkal és Kínával szemben, az energiaválság pedig "földre küldi" az amúgy is "drasztikusan rossz" versenyképességét - mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kétnapos nemzetközi konferenciáján.

Először mértek kétszámjegyű inflációt az euróövezetben

Szeptemberben az első alkalommal ért el kétszámjegyű éves növekedést a fogyasztói árindex és ezzel újabb rekordot állított be az euróövezeti infláció - jelentette az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Gaál Miklós, a Donautica igazgatója: a szálloda olyan, mint a színház, minden nap meg kell dolgozni az elismerésért

Szépséges, csendes, ezért is magával ragadó a faddi Duna-holtág világa, ahol a mozdulatlan vízben, csendesen siklik a csónak a nádas mellett, miközben egy távoli templom harangzúgása töri meg a csendet.

Végleg bezárnak több tucat budapesti postahivatalt

Harmincöt alacsony forgalmú budapesti postahivatal bezárásáról döntött a Magyar Posta. A bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek - közölte a vállalat.

Hírek

Végleg bezárnak több tucat budapesti postahivatalt

Harmincöt alacsony forgalmú budapesti postahivatal bezárásáról döntött a Magyar Posta. A bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek - közölte a vállalat.

Várhatóan idén is lesz nyugdíjprémium

Várhatóan idén is fizet nyugdíjprémiumot a kormány - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Új történelmi mélyponton a forint

Új árfolyammélypontra gyengült a forint csütörtökön a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Szegényebbek lettek a leggazdagabb amerikaiak

Elon Musk, a Tesla alapítója és vezetője áll a Forbes 400 leggazdagabb amerikai listájának élén. A magazin számításai szerint a mezőny együttes vagyona 4 ezer milliárd dollár volt, 500 milliárd dollárral kevesebb tavalyhoz képest.

Pénteken újra emelkedik az üzemanyagok piaci ára

Pénteken a benzin és a gázolaj beszerzési ára is emelkedik, mindkét üzemanyagfajta literje bruttó 4 forinttal kerül majd többe.

Mégsem zár be a csepeli munkásszálló

Nem zár be a csepeli Zászlós Szálló, az önkormányzatnak sikerült megállapodnia a munkásszálló működtetőjével - közölte a XXI. kerület polgármestere a Facebook-oldalán.

Még koránt sincs vége az építőipari árak emelkedésének

Az építőiparban tapasztalt drágulás mértéke az év első felében több mint kétszeresen haladta meg a fogyasztói árak növekedését. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) értékelése szerint az építőipari alapanyag- és építési termékek gyártói az orosz-ukrán háború piaci hatásait, a kivitelezők pedig a beszerzési nehézségeket az év első felében már beépítették az árakba, de az energiaköltségek elszabadulása és a forint-euró árfolyam ingadozása komoly bizonytalansági tényező lesz az elkövetkező hónapokban.

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó portréját ábrázoló fontbankjegyeket

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év múlva kerülnek forgalomba - közölte kedden a Bank of England.

Gazdaság

425 forint is lehet egy euró? Ismét a dollár a vezető menedékvaluta

Miközben ismét a dollár lett a vezető menedékvaluta, új negatív csúcsra jutott forint. Mellette a fonttól kezdve az északi országok valutáin át a régiós fizetőeszközökig nagyon erős árfolyamkilengések jellemezték és jellemzik a devizapiacot – fejttette ki Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője.

Összezárult az egyhetes betéti kamat és az alapkamat

Amint az a keddi kamatdöntés után várható volt, az alapkamattal megegyező 13,0 százalékos kamatlábbal hirdette meg egyhetes betétjét csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank.

Átfogó energiahatékonysági és takarékossági programot indít a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank átfogó energiahatékonysági és takarékossági programot programot indít: épületeinek központi hőmérsékletét a fűtési időszakban 18 Celsius fokban maximálja.

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó portréját ábrázoló fontbankjegyeket

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év múlva kerülnek forgalomba - közölte kedden a Bank of England.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom