Hirdetés
Kezdőlap Hírek Limitálják a járatszámot London vezető repülőterein
No menu items!

Limitálják a járatszámot London vezető repülőterein

A londoni Heathrow Európa legforgalmasabb repülőtere. Kép: Pixabay

A Heathrow repülőtér bocsánatot kért a közelmúltban kialakult utazási káoszba keveredett utasoktól, de figyelmeztetett, hogy további járatokat is törölhetnek.

Az Egyesült Királyság legnagyobb repülőtere hétfőn újra arra kérte a légitársaságokat, hogy 61 járatot töröljenek az aznapi menetrendből, mivel igyekszik megbirkózni a megugró kereslettel és a munkaerőhiánnyal.

A Heathrow főnöke, John Holland-Kaye azt mondta, hogy a repülőtér “szükség esetén további intézkedéseket fog kérni“.

A repülőterek és a légitársaságok a Covid-zárlatok idején elbocsátásokat hajtottak végre, most, az utazási kereslet visszatérésével viszont komoly gondot okoz nekik a toborzás. Ráadásul az Egyesült Királyságban hamarosan kezdődik a nyári szünidő, amikor az iskolák bezárnak, a családok pedig nyaralni indulnak.

A kormány és a légiközlekedési szabályozó hatóság a múlt hónapban levélben szólította fel a légitársaságokat: biztosítsák, hogy nyári menetrendjeik “teljesíthetőek” legyenek.

A múlt héten a British Airways (BA) közölte, hogy augusztus és október vége között további 10 ezer rövid távú járatot szüntet meg. A Heathrow, Gatwick és City repülőtereket érintő bejelentés azt jelenti, hogy idén április és október között közel 30 ezer járatot törölnek a BA menetrendjéből.

A Heathrow bocsánatot kért az utasoktól, akiket az elmúlt hetekben időnként “hosszú sorban állás, a mozgáskorlátozott utasok késése, a nem az utasokkal együtt utazó vagy késve érkező csomagok” érintettek.

John Holland-Kaye

A Heathrow első embere elmondta: “Nagyon büszke vagyok arra, ahogyan csapatunk megbirkózik a növekedéssel járó kihívásokkal, és kiváló szolgáltatást nyújt az utasok túlnyomó többségének. Azonban az utóbbi időben már láttunk olyan időszakokat, amikor a kereslet meghaladta a repülőtér, a légitársaságok és a földi kiszolgálók kapacitását.

Át fogjuk vizsgálni azokat a menetrendi módosításokat, amelyeket a légitársaságok a kormány azon követelményére válaszul nyújtottak be, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék az utasok számára a nyáron jelentkező fennakadásokat, és szükség esetén további intézkedések megtételére kérjük őket.

A Heathrow hétfőn arra kérte a légitársaságokat, hogy 61 járatot vegyenek ki az aznapi menetrendből, mert a 3-as és 5-ös terminálon több utas várható, mint amennyit a repülőtér jelenleg ki tud szolgálni.

Korábbi “menetrendi beavatkozásokra” egy poggyászrendszerrel kapcsolatos problémák miatt került sor, illetve azért, mert több utasra számítottak, mint amennyivel a biztonsági személyzet meg tudott bírkózni.

A Heathrow közölte, hogy júniusban közel hatmillió utas használta a repülőteret. (BBC)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Elfoghatták a dél-koreai kriptokirályt

Elfogtak Montenegróban egy dél-koreai férfit, akiről a rendőrség azt feltételezi, hogy a Terraform alapítója, a nemzetközileg körözött Do Kwon egykori "kriptokirály" lehet - jelentette a Vijesti.me podgoricai hírportál.

Itt a világ pénzügyi központjainak listája – Budapest már nem top 100-as

A legújabb globális befektetői felmérés szerint az intézményes piaci szereplők továbbra is New Yorkot és - valamelyes lemaradással - Londont tartják a világ két vezető pénzügyi szolgáltatási központjának. A listán Budapest négy hellyel a 101. helyre szorult vissza.

Polgári Erika a természetre alapozta az üzletét

Kevés vállalkozásnak adatik meg, hogy tulajdonosa a saját személyiségével hitelesíti termékeit. Ha valaki egy kicsit is elmélyed Polgári Erika és az általa 2011-ben alapított NaturComfort Kft. történetében, azonnal világos lesz, hogy a természet gyógyító erejében hinni több mint egy üzleti vállalkozás. Az maga az egészséges, tudatos életmód. 

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés és az utána járó szja-visszatérítés, utóbbi mértéke egy házaspárnál 10 éves távlatban meghaladhatja a 2 millió forintot is - közölte a Duna House.

Hírek

Elfoghatták a dél-koreai kriptokirályt

Elfogtak Montenegróban egy dél-koreai férfit, akiről a rendőrség azt feltételezi, hogy a Terraform alapítója, a nemzetközileg körözött Do Kwon egykori "kriptokirály" lehet - jelentette a Vijesti.me podgoricai hírportál.

Látványos bolygósorakozó lesz megfigyelhető a jövő héten

Látványos együttállás, "bolygósorakozó" lesz a jövő héten: március 30-án este a Vénusz és az Uránusz alig több mint egy foknyira látszik majd egymástól az égbolton.

Az év légitársaságának választották a Wizz Airt

A Wizz Air az Air Transport Awards díjátadóján 2020 után ismét elnyerte az év légitársasága címet - közölte a cég.

Erősödött a forint szerda kora estére

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest szerda kora estére a reggeli szintekhez képest.

Lazítják az energiatakarékossági korlátozásokat Berlinben

Lazítják az energiaválság miatt bevezetett korlátozásokat Berlinben, így például ismét 26 Celsius-fok fölé lehet majd melegíteni az uszodák vizét - írta a Der Tagesspiegel című német lap a helyi hatóságok döntését idézve.

Emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain

A Volánbusz április 1-jétől érvényes új üzletszabályzata szerint az érvénytelen jeggyel utazóknak a helyszínen 8 ezerről 12 ezer forintra emelkedik a pótdíj összege, három napon túl a pótdíj 8 ezer forint helyett 25 ezer forint lesz, 30 napon túl 12 ezerről 50 ezer forintra emelkedik - közölte a vállalat.

ENSZ: ahol van, ott is nagyon kellene spórolni a vízzel

A világnak takarékoskodnia kellene a vízzel, mégis évente egy százalékkal nő a fogyasztás. Az ENSZ friss jelentése szerint jelenleg az emberiség tíz százalékát fenyegeti a vízhiány. Még a vízben gazdag területek sem érezhetik magukat biztonságban.

Csökkent a Brent olaj ára, de itthon csak a gázolaj lesz olcsóbb péntektől

A Brent olaj árának csökkenése péntektől a hazai üzemanyagárakra is hatással lesz, de csak a gázolaj beszerzési ára csökken (bruttó 8 forinttal), a benziné változatlan marad.

Gazdaság

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés és az utána járó szja-visszatérítés, utóbbi mértéke egy házaspárnál 10 éves távlatban meghaladhatja a 2 millió forintot is - közölte a Duna House.

Bérszakadék: egy fővárosi jóval több lakáshitelt vehet fel, mint egy szabolcsi

Az országon belüli bérszakadék hatalmas különbséget okoz a felvehető hitelekben. A legszegényebb megyék nettó átlagbéréből a fővárosinál 10 millió forinttal kevesebb lakáshitelre futja, egy 3 milliós személyi kölcsönnél pedig a budapesti igénylőnek akár 500 ezer forinttal kevesebbet kell visszafizetnie - derül ki a Bank360.hu számításaiból.

A legújabb bankcsődök után ismét csúcsra törhet a bitcoin

A bitcoin idén eddig közel 70%-os árfolyam-emelkedést ért el, és iparági szakértők szerint a lendület tovább tarthat: a világ legnagyobb kriptovalutája új csúcsot dönthet, sőt akár a 100 ezer dolláros álomhatárt is átütheti.

Meghosszabbította a betéti kamatsapkát a kormány

A kormány a betéti kamatsapka meghosszabbításáról döntött - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.