Hirdetés
Kezdőlap Hírek Limitálják a járatszámot London vezető repülőterein
No menu items!

Limitálják a járatszámot London vezető repülőterein

A londoni Heathrow Európa legforgalmasabb repülőtere. Kép: Pixabay

A Heathrow repülőtér bocsánatot kért a közelmúltban kialakult utazási káoszba keveredett utasoktól, de figyelmeztetett, hogy további járatokat is törölhetnek.

Az Egyesült Királyság legnagyobb repülőtere hétfőn újra arra kérte a légitársaságokat, hogy 61 járatot töröljenek az aznapi menetrendből, mivel igyekszik megbirkózni a megugró kereslettel és a munkaerőhiánnyal.

A Heathrow főnöke, John Holland-Kaye azt mondta, hogy a repülőtér “szükség esetén további intézkedéseket fog kérni“.

A repülőterek és a légitársaságok a Covid-zárlatok idején elbocsátásokat hajtottak végre, most, az utazási kereslet visszatérésével viszont komoly gondot okoz nekik a toborzás. Ráadásul az Egyesült Királyságban hamarosan kezdődik a nyári szünidő, amikor az iskolák bezárnak, a családok pedig nyaralni indulnak.

A kormány és a légiközlekedési szabályozó hatóság a múlt hónapban levélben szólította fel a légitársaságokat: biztosítsák, hogy nyári menetrendjeik “teljesíthetőek” legyenek.

A múlt héten a British Airways (BA) közölte, hogy augusztus és október vége között további 10 ezer rövid távú járatot szüntet meg. A Heathrow, Gatwick és City repülőtereket érintő bejelentés azt jelenti, hogy idén április és október között közel 30 ezer járatot törölnek a BA menetrendjéből.

A Heathrow bocsánatot kért az utasoktól, akiket az elmúlt hetekben időnként “hosszú sorban állás, a mozgáskorlátozott utasok késése, a nem az utasokkal együtt utazó vagy késve érkező csomagok” érintettek.

John Holland-Kaye

A Heathrow első embere elmondta: “Nagyon büszke vagyok arra, ahogyan csapatunk megbirkózik a növekedéssel járó kihívásokkal, és kiváló szolgáltatást nyújt az utasok túlnyomó többségének. Azonban az utóbbi időben már láttunk olyan időszakokat, amikor a kereslet meghaladta a repülőtér, a légitársaságok és a földi kiszolgálók kapacitását.

Át fogjuk vizsgálni azokat a menetrendi módosításokat, amelyeket a légitársaságok a kormány azon követelményére válaszul nyújtottak be, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék az utasok számára a nyáron jelentkező fennakadásokat, és szükség esetén további intézkedések megtételére kérjük őket.

A Heathrow hétfőn arra kérte a légitársaságokat, hogy 61 járatot vegyenek ki az aznapi menetrendből, mert a 3-as és 5-ös terminálon több utas várható, mint amennyit a repülőtér jelenleg ki tud szolgálni.

Korábbi “menetrendi beavatkozásokra” egy poggyászrendszerrel kapcsolatos problémák miatt került sor, illetve azért, mert több utasra számítottak, mint amennyivel a biztonsági személyzet meg tudott bírkózni.

A Heathrow közölte, hogy júniusban közel hatmillió utas használta a repülőteret. (BBC)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Szállodaigazgatói kinevezések a Danubius Hotelsnél

A Danubius Hotels Zrt. ügyvezetése Szabó Áront nevezte ki a Hilton Budapest igazgatói pozíciójára. Utódja a Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel szállodák élén Heréb István, a cégcsoport gyógyszállodáinak, az Ensana-nak vezetőségéből érkezik.

Novák Katalin energiaügyi miniszterré nevezte ki Lantos Csabát

Novák Katalin köztársasági elnök szerdán energiaügyi miniszterré nevezte ki Lantos Csabát - közölte a Sándor-palota.

Újraindul a nulla százalékos kkv forgóeszköz hitelprogram

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) uniós forrásból 100 milliárd forint keretösszegű, nulla százalékos kamatozású forgóeszköz hitelprogramot indít újra a magyar vállalkozások számára a kormány törekvéseivel összhangban.

Európai Bizottság: Magyarországnak még várnia kell az EU-s pénzre

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami a feltételek teljesülése esetén 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára. A testület viszont fenntartja további 7,5 milliárd euró zárolását.

Hírek

Szállodaigazgatói kinevezések a Danubius Hotelsnél

A Danubius Hotels Zrt. ügyvezetése Szabó Áront nevezte ki a Hilton Budapest igazgatói pozíciójára. Utódja a Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel szállodák élén Heréb István, a cégcsoport gyógyszállodáinak, az Ensana-nak vezetőségéből érkezik.

Novák Katalin energiaügyi miniszterré nevezte ki Lantos Csabát

Novák Katalin köztársasági elnök szerdán energiaügyi miniszterré nevezte ki Lantos Csabát - közölte a Sándor-palota.

Békésben is felütötte a fejét a madárinfluenza

Egy tótkomlósi tömőlúdtelepen igazolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a madárinfluenza vírusát.

Milliárdos áfacsalás miatt emeltek vádat egy bűnbanda tagjai ellen

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt egy bűnszervezet hét tagjával szemben, aki több mint egymilliárd forinttal károsította meg a költségvetést.

Szerdán lélektani határ alá csökken a gázolaj piaci ára – olcsóbb lesz a benzin is

A novemberi hónap utolsó napján is csökkennek a hazai üzemanyagárak: a beszerzési árat tekintve a benzin bruttó 11 forinttal kerül majd kevesebbe, a gázolaj pedig bruttó 13 forinttal lesz olcsóbb.

Katar többé nem hirdethet a londoni tömegközlekedési eszközökön

Bár a londoni közlekedési vállalatnak már régóta tilos reklámmegbízást...

2040-re klímasemleges lehet a távfűtés Bécsben

2026-ban kezdheti meg működését Bécs első mélységi geotermikus erőműve, amely mintegy húszezer háztartást láthat majd el klímasemleges távhővel. A tervek szerint 2030-ig további három ilyen erőmű épül majd. A cél, hogy 2040-re teljesen klímasemleges legyen a bécsi távhő és földgáz helyett megújuló energiahordozókon alapuljon.

Betiltották a Huawei és a ZTE új termékeit Amerikában

Az amerikai hírközlési hatóság megtiltotta több kínai telekommunikációs vállalat...

Gazdaság

Megújul a minősített fogyasztóbarát lakáshitel

Az MNB bővítette a minősített fogyasztóbarát lakáshitel (MFL) feltételrendszerét a hitelezés zöldebbé tétele és a folyamatok elektronikus útra terelése érdekében.

Továbbra is alacsony az önkéntes nyugdíjpénztárak költségszintje

Az önkéntes nyugdíjpénztárak költségeit jelző klasszikus díjterhelési mutató 2021-ben 0,71 százalék, a korrigált díjterhelési mutató 0,75 százalék volt. A két évtizede tartó trendszerű díjcsökkenés közben előfordul, hogy a díjterhelés enyhén meghaladja az előző évit, mint tavaly is, ám a nyugdíjpénztárak más öngondoskodási termékekkel összehasonlítva így is az egyik leginkább költséghatékony hosszútávú befektetési formának számítanak - összegezte elemzésében a Magyar Nemzeti Bank.

Négynapos bankszünnapot tart az Erste Bank

Az Erste Bank Hungary bankszünnapot tart négy napon át. A december 1. 22 óra és december 4. 24 óra közötti változások a lakossági ügyfeleket jelentősebben nem érintik, esetükben a kártyás vásárlás, a készpénzfelvétel elérhető - közölte a pénzintézet a honlapján.

Az MNB 48 millió forintra büntette a K&H Bankot

Az MNB felügyeleti vizsgálata nyomán 48 millió forint bírságot szabott ki a K&H Bankra, egyebek közt az állampapírok sajátszámlás értékesítésénél folytatott gyakorlata, az ügyfelekkel folytatott személyes és telefonos kommunikáció rögzítése, illetve a panaszkezelés és adatszolgáltatás terén feltárt hiányosságok, jogsértések miatt - közölte a Magyar Nemzeti Bank.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom