Hirdetés
Kezdőlap Hírek Limitálják a járatszámot London vezető repülőterein
No menu items!

Limitálják a járatszámot London vezető repülőterein

A londoni Heathrow Európa legforgalmasabb repülőtere. Kép: Pixabay

A Heathrow repülőtér bocsánatot kért a közelmúltban kialakult utazási káoszba keveredett utasoktól, de figyelmeztetett, hogy további járatokat is törölhetnek.

Az Egyesült Királyság legnagyobb repülőtere hétfőn újra arra kérte a légitársaságokat, hogy 61 járatot töröljenek az aznapi menetrendből, mivel igyekszik megbirkózni a megugró kereslettel és a munkaerőhiánnyal.

A Heathrow főnöke, John Holland-Kaye azt mondta, hogy a repülőtér “szükség esetén további intézkedéseket fog kérni“.

A repülőterek és a légitársaságok a Covid-zárlatok idején elbocsátásokat hajtottak végre, most, az utazási kereslet visszatérésével viszont komoly gondot okoz nekik a toborzás. Ráadásul az Egyesült Királyságban hamarosan kezdődik a nyári szünidő, amikor az iskolák bezárnak, a családok pedig nyaralni indulnak.

A kormány és a légiközlekedési szabályozó hatóság a múlt hónapban levélben szólította fel a légitársaságokat: biztosítsák, hogy nyári menetrendjeik “teljesíthetőek” legyenek.

A múlt héten a British Airways (BA) közölte, hogy augusztus és október vége között további 10 ezer rövid távú járatot szüntet meg. A Heathrow, Gatwick és City repülőtereket érintő bejelentés azt jelenti, hogy idén április és október között közel 30 ezer járatot törölnek a BA menetrendjéből.

A Heathrow bocsánatot kért az utasoktól, akiket az elmúlt hetekben időnként “hosszú sorban állás, a mozgáskorlátozott utasok késése, a nem az utasokkal együtt utazó vagy késve érkező csomagok” érintettek.

John Holland-Kaye

A Heathrow első embere elmondta: “Nagyon büszke vagyok arra, ahogyan csapatunk megbirkózik a növekedéssel járó kihívásokkal, és kiváló szolgáltatást nyújt az utasok túlnyomó többségének. Azonban az utóbbi időben már láttunk olyan időszakokat, amikor a kereslet meghaladta a repülőtér, a légitársaságok és a földi kiszolgálók kapacitását.

Át fogjuk vizsgálni azokat a menetrendi módosításokat, amelyeket a légitársaságok a kormány azon követelményére válaszul nyújtottak be, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék az utasok számára a nyáron jelentkező fennakadásokat, és szükség esetén további intézkedések megtételére kérjük őket.

A Heathrow hétfőn arra kérte a légitársaságokat, hogy 61 járatot vegyenek ki az aznapi menetrendből, mert a 3-as és 5-ös terminálon több utas várható, mint amennyit a repülőtér jelenleg ki tud szolgálni.

Korábbi “menetrendi beavatkozásokra” egy poggyászrendszerrel kapcsolatos problémák miatt került sor, illetve azért, mert több utasra számítottak, mint amennyivel a biztonsági személyzet meg tudott bírkózni.

A Heathrow közölte, hogy júniusban közel hatmillió utas használta a repülőteret. (BBC)

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Mivel magyarázható a munkaerőpiaci átrendeződés?

A szakember hangsúlyozta, hogy a feszes munkaerőpiac miatt a hazai gazdaságnak várhatóan hosszú távon is szüksége lesz vendégmunkásokra.

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Energetikai tanácsadási szolgáltatásokra kérhetnek támogatást vállalkozások

A támogatási kérelmeket a vali.hu honlapnján keresztül, a program oldalán lehet benyújtani május 2-án 12 órától.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Enyhe emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Elemző: iránykereséssel nyithat a tőzsde

Hétfőn a BÉT részvényindexe, a BUX 141,21 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 65 095,72 ponton zárt.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.