Hirdetés
Kezdőlap Zöld üzlet Magyar-Francia Kamara: konferencia az e-autótöltésről
No menu items!

Magyar-Francia Kamara: konferencia az e-autótöltésről

Az idén már egyre több vállalat dönt az elektromos járművek vásárlása és üzemeltetése mellett, kihasználva a kormány által elindított 30 milliárd forintos támogatási program nyújtotta lehetőségeket. Ennek kapcsán szervez konferenciát a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara.

Az elektromos átállás nemcsak a környezettudatosság jegyében fontos – teszik hozzá a szervezők -, hanem gazdasági szempontból is számos előnyt kínál a vállalkozások számára. Az új uniós előírások pedig, melyek 2025 végére minden 60 kilométeren egy gyorstöltő állomást írnak elő, még inkább felgyorsítják ezt a folyamatot.

A gazdasági előnyök középpontjában emellett azok a kormányzati támogatások és adókedvezmények is állnak, amelyek a személyi jövedelemadó törvény (szja-törvény) friss módosításaival együtt jelentős megtakarításokat tesznek lehetővé a vállalatok számára. Ezek a módosítások különösen a hibrid és elektromos járművek fogyasztási normáit érintik, kedvezőbb feltételeket teremtve az elektromos járművek vállalati használatához, csökkentve a járműköltségeket, növelve a töltési lehetőségek vonzerejét a cafeteria juttatások körében.

Az elektromos átállásban a hazai töltési infrastruktúra fejlődése is fontos szerepet játszik: a gyorstöltő állomások számának növekedése és a töltési idők csökkenése jelentősen javítja az elektromos autózás praktikusságát és versenyképességét. Ezáltal a vállalatok számára új lehetőségek nyílnak meg, hogy a tevékenységüknek és igényeiknek leginkább megfelelő járműveket és töltési megoldásokat válasszanak.

Az elektromos autózás terjedése azonban nem csak gazdasági és környezeti előnyöket hoz, hanem egy új szemléletmódot és életstílust is megkövetel a vállalatoktól. Ez magában foglalja az új technológiákhoz való alkalmazkodást és azok mindennapi működésbe való integrálását. Az elektromos járművek és a hozzájuk kapcsolódó töltési infrastruktúra fejlődése így nem csak egy gazdasági vagy technológiai váltást jelent, hanem egy szélesebb körű társadalmi és kulturális átmenet részét képezi, amely új lehetőségeket és kihívásokat is rejt a vállalatok számára.

Erről is szól a Magyar-Francia Ipari és Kereskedelmi Kamara április 17.-i konferenciája, amelyről bővebb információ itt található.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Sikeres volt a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Mint írták, a világban gyors energetikai fejlődés, komoly fordulat zajlik, ami újabb ipari forradalomnak is hívható.

Figyelem! – Hétfőig kell a negyedéves áfát bevallani

Jelentős adminisztrációs könnyítés továbbá, hogy a bevallást az eÁFA-rendszerben benyújtóknak nem kell az összesítő nyilatkozaton is adatot szolgáltatni, azaz mentesülnek az áfabevallás M lapja kitöltése alól.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Made in America nagy bajban van – az ok hasonlít a magyarországihoz

A német Külkereskedelmi Kamara (AHK) legutóbbi felmérésében az USA-ban működő német vállalatok a szakképzett munkaerő hiányát nevezték meg a legfőbb kockázatként.
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.