Hirdetés
Kezdőlap Edukáció Magyar innováció: tűzvédelmi szakemberek képzése új módszerrel
No menu items!

Magyar innováció: tűzvédelmi szakemberek képzése új módszerrel

Sikeres a tűzvédelmi szakemberek képzése, akik már egy új iparági sztenderd alapján sajátítják el a papírmentes tűzvédelmet. Az innovatív magyar megoldás e-naplós rendszere átláthatóbb és könnyebb hozzáférést biztosít a tűzvédelmi eszközökhöz és az ellenőrzéshez. A papírmentes rendszer egyre szélesebb körben terjed itthon és már akkreditált képzések is elérhetőek a témában.

Számos cég és intézmény számára a tűzvédelmi ellenőrzés még ma is óriási energiabefektetést igényel, és bár igyekeznek megfelelni az előírásoknak és az ellenőrzések határidőre történő elvégzésének, a hagyományos, papír alapú gyakorlat sokszor átláthatatlan és nehézkesen hozzáférhető távolból, de kevésbé megbízható is. A cégeknek ugyanis maguknak kell gondoskodniuk arról, hogy az ellenőrzés mindig időben megtörténjen, ami elmondásuk szerint sok esetben az utolsó pillanatra tolódik vagy el is marad. Erre kínál megoldást a 2020-tól elérhető papírmentes tűzvédelem, ami nem csak leegyszerűsíti a folyamatot, de átláthatóbbá is teszi. Az új iparági sztenderd pedig egyre szélesebb körben terjed, és már szakembereket is képeznek a digitális átállásra.

„Az e-naplós rendszer új iparági sztenderd, az pedig, hogy immár akkreditált képzések is elérhetőek, csak még jobban aláhúzza, hogy egyre inkább foglalkoztatja ez a téma a vállalkozásokat. Ez nem is csoda, hisz időt és energiát spórolnak vele. Gondoljunk csak arra, hogy Magyarországon több száz cég foglalkozik tűzvédelmi eszközök karbantartásával, akik nem csak a helyszínre mennek ki, ellenőrzik és matricázzák fel, hanem szükség esetén javítják is őket. Ha például elvisznek egy tűzoltó készüléket karbantartásra, szállítólevelet kell írni, de az átvételkor is készül dokumentum, a javítás közben is készül papír és természetesen számlát is készítenek. Ezeket az adatokat digitalizálni kell. Ez főleg szkennelés, vagy Excel-táblák töltögetése, de rosszabb esetben mindkettő, sőt van, aki kézzel írja. Az e-naplós rendszer azonban mindezt megkönnyíti és átláthatóvá is válik a tűzvédelem” – magyarázta Fekete Attila, a fiREG.hu Kft. egyik alapító tulajdonosa.

Közel négy és fél millió digitális ellenőrzés

Az új iparági sztenderd elterjedését jól mutatja, hogy immár 800 ezer eszközt tartanak nyilvántartva digitálisan, amelyeken összesen közel négy és fél millió digitális ellenőrzést végeztek. Az új technológia elterjedésével talán hamarosan az eszközökön található papíralapú matricák is okafogyottá válnak, hiszen az ezekről leolvasható információk a helyszínen kinyerhetők digitálisan is. Az e-naplós rendszerrel kapcsolatban pozitívak a visszajelzések és a tapasztalatok, egyre több cég áll át az elektronikus naplózásra. Köztük ismert gyógyszeripari, autóipari, élelmiszeripari cégek, de létesítményfenntartók, egyetemek, állami intézmények körében is terjed.

„Mára közel ezer karbantartóval és üzemeltetéssel megbízottal tartjuk a kapcsolatot és sok visszajelzést kapunk. Az ellenőrzendő eszközök közül ma a tűzoltó készülékeken érhető el az e-matrica szolgáltatás és rendkívül népszerű a használók körében. Ezt fogjuk kiterjeszteni rövidesen a tűzi vízforrásokra, tűzgátló nyílászárókra és további tűzvédelmi eszközökre is” – tette hozzá a szakember. A képzések sora pedig máris bővül, hiszen májustól a nagyvállalatok tűzvédelmi felelőseinek oktatása is indul.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.

Központban a vidéki kistelepülések fejlesztése

A kedden átadott 4,2 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók, termelők számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es számú főút között.

Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat

Az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...