Hirdetés
Kezdőlap Autóipar Moskwa is a belső égésű motorokat védi az EU-ban
No menu items!

Moskwa is a belső égésű motorokat védi az EU-ban

Illusztráció: Bigstock

Noha a belső égésű motoroktól való búcsú az e-benzinek jóváhagyásával némiképp kedvezőbb fordulatot vett, Lengyelország az uniós bíróság előtt akarja megtámadni a belső égésű motorral felszerelt új járművek európai szintű tilalmát.

Lengyelország meg akarja támadni az Európai Unióban a belső égésű motorral felszerelt új autók betiltásáról szóló határozatot, ezért a kormány a következő napokban fellebbezést nyújt be a rendeletek ellen az EU legfelsőbb bíróságához – közölte Anna Moskwa éghajlatvédelmi miniszter a Spiegel beszámolója szerint. Mint mondta, Lengyelország nem ért egyet az EU “Fit for 55” éghajlatvédelmi programjának ezzel a részével és más területeivel.

Remélem, hogy más országok is csatlakoznak” – tette hozzá Moskwa. Az EU energiaügyi miniszterei március végén megállapodtak abban, hogy a Németországgal kötött megállapodást követően 2035-től nagyrészt kivonják a belső égésű motorokat a forgalomból. Lengyelország a tervek ellen szavazott – és azt követően nyíltan ellenezte az új autók értékesítésének 2035-től történő betiltását is.

A varsói kormány irreálisnak nevezte a terveket, és attól tart, hogy a jövőben emelkedni fognak a járművek árai.

A döntés értelmében az új autók 2035-től már nem bocsáthatnak szén-dioxidot. Az értékeknek 2030-ban 55 százalékkal kell alacsonyabbnak lenniük a 2021-es szintnél. A német kormány azonban elérte, hogy a belsőégésű motorral hajtott új autókat abban az esetben lehessen tovább értékesíteni, ha kizárólag szén-dioxid-mentes üzemanyaggal, úgynevezett e-üzemanyaggal hajtják őket.

A közlekedési ágazat az EU szén-dioxid-kibocsátásának csaknem negyedéért felelős. A legtöbb autógyártó a jövőben elsősorban az elektromos autókra kíván támaszkodni. Ugyanakkor egy március közepi felmérés szerint a németek kétharmada (67 százalék) ellenezte, hogy 2035-től Európa-szerte betiltsák a belső égésű motorral hajtott új járművek közlekedését.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Új rekordon zárt a BUX – nyerő az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 244,97 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 58 669,83 ponton, új történelmi rekordon zárt pénteken.

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

Volánbusz: kétnapos sztrájk lesz – elégséges szolgáltatások

A vita a Volánbusz szerint nem a sztrájk lehetőségéről, hanem az időzítéséről szól.

Győztünk: újabb 2 százalékponttal csökkent az infláció

A bérek és a fizetések vásárlóerejének folyamatos növekedése megnyitja az utat a fogyasztás bővülése,.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.