Hirdetés
Kezdőlap Karrier Munkáltatói nagyágyúk a Kőbányi SzakmaFeszten
No menu items!

Munkáltatói nagyágyúk a Kőbányi SzakmaFeszten

Hagyományteremtő céllal 2023. november 8-án rendezik meg először a Kőbányai SzakmaFesztet, amelynek küldetése, hogy bemutassa Kőbánya gazdag, változatos munkáltatói arcát, valamint lehetőséget biztosítson a munkakeresőknek. A kerület olyan nagynevű vállalatoknak ad otthont, mint például a Bosch, a Ceva-Phylaxia, a Continental, a Dreher, az Egis, a Richter, a Hungaropharma, a Hungexpo, a Kincsem Park vagy a két kerület határán lévő KÖKI. Ezek a munkahelyek több mint száz szakmának, több mint ezer pozíciónak és számtalan fejlődési lehetőségnek adnak teret. A Kőbányai SzakmaFesztet az országosan is egyedinek számító kőbányai szektorközi együttműködés, az X-GAIN hívta életre.

Kőbánya az idén 150 éves Budapest mértani közepe, 70 ezer lakos és számos globális nagyvállalat otthona, ezzel több ezer kerületi és nem helyi lakos munkahelye. Páratlan indusztriális öröksége mellett Budapest egyik legnagyobb zöld felületű kerülete és több népszerű sportrendezvény helyszíne is. Ugyanakkor számos érték még mindig nem ismert Kőbányáról. Megannyi fejlesztési lehetőség van még, amihez további lendületet ad az X-GAIN megalakulása és tevékenysége.

A Kőbánya Gazdaságfejlesztési és Innovációs Tanács, azaz X-GAIN, az önkormányzat, a vállalati szféra és helyi közösségi szereplők összefogásával megalakult partnerség. Az X-GAIN a X. kerület 10 kiemelt nagyvállalata és a városvezetés szervező közreműködésével elindított tematikus platform, amelyben 6+ iparág, 60+ aktív operatív résztvevővel, 6+ tematikus irányban dolgozik a helyi megoldásokon; az infrastruktúrától és mobilitástól kezdődően, az egészséges életmódot és önkéntességet támogató programokon át, a helyi innováció és startup kultúra, valamint a hivatásválasztás elősegítéséig számos konkrét területen. Emellett kiemelt fókuszt helyez a helyi cégek közötti együttműködésre, kommunikációra és fejlesztési koordinációra.

A Kőbányai SzakmaFeszt a 2022. tavasza óta működő X-GAIN legújabb kezdeményezése.

Építve arra, hogy az elmúlt években jelentősen felértékelődött a helyi közösségek és a helyi értékek szerepe, köztük a közvetlen környezetben található munkahelyek, ezen az újragondolt állásbörzén nemcsak a vállalatok és a szakmák mutatkoznak be, hanem maga a kerület, mint munkakörnyezet és közösség is, ahol jó élni és dolgozni. Az esemény egyik célja, hogy tovább erősítse a helyi munkavállalás arányát, amelynek előnyei és hatásai mind munkavállalói, munkáltatói és környezeti oldalon is egyre fontosabbak.

A kiállító vállalatok betekintést engednek a náluk művelhető szakmákba, továbbá az érdeklődők ott helyben választ kaphatnak a kérdéseikre. Emellett a látogatókat ingyenes pályaorientációs-, karrier- és életvezetési tanácsadással is várják a szervezők, segítve ezzel azokat, akik még bizonytalanok abban, milyen szakma is lenne számukra a legmegfelelőbb képességeik és érdeklődésük alapján, illetve azokat, akik esetleg sok éves tapasztalattal a hátuk mögött pályát módosítanának. A szervezők szeretnék játékossággal is segíteni a látogatók és a kiállítók közötti kapcsolatfelvételt. Ez hívta életre a „SzakmaFeszt útlevelet”, amelynek segítségével a látogatók a vállalatok által feltett kérdésekre választ keresve járhatják körbe a standokat. A rendezvényt további szimulációk és interaktív játékok is színesíteni fogják.

A Szakmafesztről további részteles információk az XGAIN honlapján olvashatóak.

Kőbánya, ahol jó élni és jó dolgozni.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Amerikai álom? Kaliforniában beindult a robottaxi

A Waymo májusban kiterjeszti ingyenes, teljesen vezető nélküli robotaxi szolgáltatásait Los Angelesre és néhány San Francisco közelében lévő városra.

Már csak öt év és tarolhat a mesterséges intelligencia

Az Nvidia vezérigazgatója szerint a mesterséges intelligencia öt éven belül átmegy az emberi teszteken.

Technológiát fejlesztenek a nyíregyházi Alföldi Környezetvédelmi Kft.-nél

A cég árbevételének döntő többségét az ipari és veszélyes hulladékok begyűjtése adja, a beruházás segítségével a hulladék-újrahasznosítást fejlesztették, a gyártás energiaköltségét pedig napelemmel biztosítják.

Hírek

NAV: a megszokott csatornákon lehet informálódni

A kényelmes ügyintézéshez érdemes felkeresni a NAV online szolgáltatásait

Pozitív nyitás várható a pénteki kereskedésben

A kedvező nemzetközi hangulat miatt azonban pénteken pozitív irányú elmozdulás várható nyitásban.

Csekély mértékben gyengült a forint reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.

BÉT – Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Enyhe csökkenéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt.

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Gazdaság

Varga Mihály: a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét

A kormány célja, hogy a jegybanki függetlenséget tiszteletben tartva erősítse a Magyar Nemzeti Bank átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is elvárt takarékos működését...

Orbán Viktor: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen

A miniszterelnök véleménye szerint a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen .

Ezért szárnyal a Bitcoin. De a veszély nem múlt el

A kripto tartalékvaluta emelkedésben van – és 2021 vége óta a legmagasabb szinten tart. Ezt érdemes tudni a Bitcoin-raliról.

100 bázisponttal csökkent az alapkamat

Az alacsonyabb infláció és az ország kockázati megítélésének kedvező alakulása tette lehetővé az alapkamat csökkentésének átmeneti gyorsítását